Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634

толку од големоалбанските орди на Кале

овие денови интезивно продолжи изградбата на Калето - булдожери и тешка механизација можеше да се забелеши на тврдината

целиот просотор е замислен како музеј на отворено, со автентични објекти и работилници од сите периоди на калето, неолитски кукички, средновековни цркви и отомански кули...ке биде супер кога ке се заврши
напред
--- надополнето: Sep 5, 2011 10:04 PM ---
имаше бурна полемика за краците на сонцето на штитовите на војниците.

иако стојам на тоа дека после одлуката во хаг ке *заварат* уште по крак два на некој од штитовите а со цел да се добие целосниот изглед на шеснаесет кракото сонце, треба да се напомене дека краците на Македонското сонце ВРАИРААТ!

виничко кале

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Бидејќи темава е во подфорум Архитектура а не во Политика и вести, те цитирам само за болдираното делче.
Не плаќате вие ништо, родителите ваши плаќаат дупло. ;)
Стварно не е тука местото ама и ја мора да те цитирам:
-Брат,во која земја не се плаќаат давачки,ддв,комуналии,радиодифузна такса,сметки за струја ,вода и слично.. што плаќаат бонус нашите родители,од оние родители од Германија или Јужно Африканска Република ?

S

Shellshock nam67

Гостин

толку од големоалбанските орди на Кале

овие денови интезивно продолжи изградбата на Калето - булдожери и тешка механизација можеше да се забелеши на тврдината

целиот просотор е замислен како музеј на отворено, со автентични објекти и работилници од сите периоди на калето, неолитски кукички, средновековни цркви и отомански кули...ке биде супер кога ке се заврши
напред
--- надополнето: Sep 5, 2011 10:04 PM ---
имаше бурна полемика за краците на сонцето на штитовите на војниците.

иако стојам на тоа дека после одлуката во хаг ке *заварат* уште по крак два на некој од штитовите а со цел да се добие целосниот изглед на шеснаесет кракото сонце, треба да се напомене дека краците на Македонското сонце ВРАИРААТ!

в
napraven e pazarot prijatele ne se sekiraj so alij Ahmeti nema zezanje toa i Grujo si go znae sega on pravi otstapki

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
napraven e pazarot prijatele ne se sekiraj so alij Ahmeti nema zezanje toa i Grujo si go znae sega on pravi otstapki
со али планинецот нема зезање ама и со сашето мијалков нема ни помисла за зезаже гледај ја коцката од сите страни .
--- надополнето: Sep 6, 2011 10:37 AM ---
со чии слики да отворам изложба?со туѓи?? изложба ке отворам ако се мои сликите .....а и друго ми беше муабетот...со мојот пост.
--- надополнето: Sep 4, 2011 1:49 PM ---

па да ќе работам....кога наместо триумфални порти,шмизли и бикови низ Скопје .....ќе ни отвори владава наша работни места,да тогаш ќе работам
хахаха .
Владата ако градае ке нема просеритет голем ,бидјеки ке биде партиско дувло и ке бидат однапред изложени на затворање или да бидат големи загубари како охис и тутунски комбинат ....
Државата треба да носе странски инвестиции само така ке имаме јака економија-друг начин не постои .

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
добро бе мајку му.. КАКО МОЖЕ НОН СТОП ДА ВЕРГЛАТЕ ТЕ ЕДНО ИСТО ШТО ВООПШТО НЕ ГО ПОЗНАВАТЕ...има форум економија,можете да идете во партија па да станете министер со економија,или може со личен пример за успех да ни покажете како тоа треба да се направи ....коментираат најнеупатените, наголемите мрзи и пропалици од луге што чекаат од небо да им падне....или пишувајте на темата или не ја посерувајте со глупости...аман

S

Shellshock nam67

Гостин
со али планинецот нема зезање ама и со сашето мијалков нема ни помисла за зезаже гледај ја коцката од сите страни .
koja kocka Haskite slucai, brioni, mavrovski rabotnici, Lipkovo (po megjunarodni pravila niedno zlostorstvo ne zastaruva) kavaki zlostrstva napravija a sto dobija nagrada, turn on your brain to think.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
хахах си го помешал мојот и твојот пост ,како си ги споил ни сам не знаеш .
Брат ми има блиски односи со генералите и точно знам и ние што имаме работено (иако ние на терористи а тиа не воници што не е исто )
Не знаеш колку имаат изгинато они
и многу други работи за тоа не зборувај без врска .
Имам одено во Арачиново после воната беше како да беш погодено од некој земјотрес (јапонскиот малку е )

S

Shellshock nam67

Гостин
хахах си го помешал мојот и твојот пост ,како си ги споил ни сам не знаеш .
Брат ми има блиски односи со генералите и точно знам и ние што имаме работено (иако ние на терористи а тиа не воници што не е исто )
Не знаеш колку имаат изгинато они
и многу други работи за тоа не зборувај без врска .
Имам одено во Арачиново после воната беше како да беш погодено од некој земјотрес (јапонскиот малку е )
jas ili ti ne znaes so zboris postot e za skopje 2014 godina e sega koj e off topik
drugo za vojnata ti pisav preska, dobro znam kako zapocna kako se odvivase i kako zavrsi i sto se raboti sega, komentarite ti se off topic, celosno si neupaten vo ovie raboti taka da komentarot ne ti ima tezina.
tuku mene drugo mi bese poentata mojot komentar bese tocno upaten na vozobnovata na crkvata na kale koja bese cel na diveenje i koja sega se vozobnovuva, akoja vo nikoj slucaj ne bi se vozobnovila pod budnoto oko na Ali baba ako za toa ne se ima postignato nekoj prekjuten dogovor.(haskite slucai penzii i koj znae sto drugo )

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
jas ili ti ne znaes so zboris postot e za skopje 2014 godina e sega koj e off topik
drugo za vojnata ti pisav preska, dobro znam kako zapocna kako se odvivase i kako zavrsi i sto se raboti sega, komentarite ti se off topic, celosno si neupaten vo ovie raboti taka da komentarot ne ti ima tezina.
tuku mene drugo mi bese poentata mojot komentar bese tocno upaten na vozobnovata na crkvata na kale koja bese cel na diveenje i koja sega se vozobnovuva, akoja vo nikoj slucaj ne bi se vozobnovila pod budnoto oko na Ali baba ako za toa ne se ima postignato nekoj prekjuten dogovor.(haskite slucai penzii i koj znae sto drugo )
спомнуваш хашки случаии ......... и не се прави како од метеор удрен па не знаеш ништо што си пишел .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.486
^ Полека, ќе видиме што тоа точно се праи на Кале.
Али си ја кажа својата желба за 2014, а тоа е да не се гради црква на плоштад.
Нормално, не дај боже Груевски да не му ја исполнеше, па ја тргна од таму.

Никакви градби и прослави не можат да го сокријат фактот над кој секој нормален човек од било која провиненција би се згрозил. А тоа е дека беа оправдани неколку гнасни злосторства.
После тоа, не гледам причина било кој во државава, да одговара за било што, бидејќи речиси сите криминални активности што се имаат случено имаат помала тежина од двата, од четирите хашки случаи.
Да живеевме во нормална земја до сеа ќе срипаа громогласно сите тие невладини издркотини, кои не го гледаат ова флагрантно прекршување на сите можни закони, етички и морални норми и меѓународни хуманитарни поставки. Али затоа врескаат за секој шраф од проектот 2014.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
АБЕ ЕЈ! дали ке коментирате на соосдветната тема...со кој памет споменувате амнестија на хашки случаи ( црна непростлива дамка и предавство на патриотот) со компензација за градење сувенирници.

И НЕ ЗНАМ КАКО ПРОРАБОТЕ СПИНОТ дека ке има црква на кале. Црква со иконостас, попови и кандила никогаш не беше предвидена. СЕ ГРАДИ И КЕ СЕ ИЗГРАДИ МУЗЕЈ/СУВЕНИРНИЦА ВО облик односно на темелите на стара црква што таму си била. ке има и неолитска кукичка како и средновековна кула од отоманскиот период

фонатаната со сонхорнизирана музика

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
И НЕ ЗНАМ КАКО ПРОРАБОТЕ СПИНОТ дека ке има црква на кале. Црква со иконостас, попови и кандила никогаш не беше предвидена. СЕ ГРАДИ И КЕ СЕ ИЗГРАДИ МУЗЕЈ/СУВЕНИРНИЦА ВО облик односно на темелите на стара црква што таму си била.
Trebase da ima crkva muzej ama sepak crkva po muabetite sto kruzea.

Da nemase nikakva povrzanost so crkva sto barase MPC vo muabetot i istiot objekt da se gradi na temeli na nekogasna crkva.

Kje se gradi ???? OD kj ti se ovie informacii...

Kajgana Shop

На врв Bottom