Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
купи уште 2-3 слики и отвори си изложба , ќе сoбереш нешто ситно колку за леб ;)
со чии слики да отворам изложба?со туѓи?? изложба ке отворам ако се мои сликите .....а и друго ми беше муабетот...со мојот пост.
--- надополнето: Sep 4, 2011 1:49 PM ---
Па, работи нешто. Сите сакаме леб без работа. :confused:
па да ќе работам....кога наместо триумфални порти,шмизли и бикови низ Скопје .....ќе ни отвори владава наша работни места,да тогаш ќе работам

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
со чии слики да отворам изложба?со туѓи?? изложба ке отворам ако се мои сликите .....а и друго ми беше муабетот...со мојот пост.
--- надополнето: Sep 4, 2011 1:49 PM ---

па да ќе работам....кога наместо триумфални порти,шмизли и бикови низ Скопје .....ќе ни отвори владава наша работни места,да тогаш ќе работам
А ти да сватиш дека ако ти сам за себе не се грижив и не трчаш,ниедна влада па и на Брунеи да живееш нема леб да ти даде.. до кога веќе со овие излитени фрази.. и дај веќе еднаш сватете дека влада не отвора работни места,не гради фабрики и не собира луѓе од дома и да ги тера да работат.. умре тоа..фабрики отвараат обични луѓе како тебе и мене

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
А ти да сватиш дека ако ти сам за себе не се грижив и не трчаш,ниедна влада па и на Брунеи да живееш нема леб да ти даде.. до кога веќе со овие излитени фрази.. и дај веќе еднаш сватете дека влада не отвора работни места,не гради фабрики и не собира луѓе од дома и да ги тера да работат.. умре тоа..фабрики отвараат обични луѓе како тебе и мене
aj eve utre ke si otvoram edna fabrika :eek: ne bidi smeshen molimte .....otvori ti edna fabrika i kazi mi kapa da ti simnam

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
aj eve utre ke si otvoram edna fabrika :eek: ne bidi smeshen molimte .....otvori ti edna fabrika i kazi mi kapa da ti simnam
де бе колку годинки имаш ? 12 ? зашто буквално ме сваќаш..реков не отвара држава,него приватни лица,бизнисмени...капитализам,пазарна економија...аман :rolleyes:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
triumfalna kapija beleg na triumfalniot poraz od koj umnite se sramat a glupavite se gordeat. Koj triumf be, pred 20 g imav 20 g taman dojdov od JNA i sve se sjeba, od sredna klasa spadnavme na dnoto, i bez zemja i stoka i bez rabota, so diplomi koi ne vredat nisto,sve se sjeba i sve e sjebano kakov triumf...

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
де бе колку годинки имаш ? 12 ? зашто буквално ме сваќаш..реков не отвара држава,него приватни лица,бизнисмени...капитализам,пазарна економија...аман :rolleyes:
ne ne,ubavo znam sto rece....ti rece fabriki otvoraat luge kako mene i tebe ,obicni luge ;) a i da....nemam 12 godiniki...imam dovolno za da mi se jasni mn raboti

Член од
17 февруари 2006
Мислења
63
Поени од реакции
5
Најнова вест.Триумфалната капија е уствари во чест на триумфалните победи што ги бележат нашите спортисти во последниве денови.така да неќам мрчење за портата (иако мислам дека таа порта требаше да биде изградена у Влае) .:icon_lol:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
triumfalna kapija beleg na triumfalniot poraz od koj umnite se sramat a glupavite se gordeat. Koj triumf be, pred 20 g imav 20 g taman dojdov od JNA i sve se sjeba, od sredna klasa spadnavme na dnoto, i bez zemja i stoka i bez rabota, so diplomi koi ne vredat nisto,sve se sjeba i sve e sjebano kakov triumf...

добро,наречи ја триумфална порта на мизеријата..само не бидете против СЕ.

Едно е да прославуваш независна држава,државност која останала сон за многу претходни генерации,кои умреле во ропство, а друго е да си незадоволен од тоа што немаш пари у новчаникот..

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Ти знаеш ли што е скулптура,а што рељеф ?
Не.Aj научи ме. :$
Ако добро ме служат очиве, овде има еден маж и 4 жени.Мажот држи грозје.Значи богот на виното и четирите музи.Не гледам причина зошто би се повтарале.
Ама добро, се е можно кај овие.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Ако се отворат фабрики.. Ќе се јаде гомна дека Груевски си прави профит..
Ако гради споменици нечини..
Ако не прави ништо пак нечини..

Се сменија многу работи на добро,но тие нечинат ќе се фатиме за спомениците сеа..

Нас овие години ни е најдобро.. За автобус не плаќаме,учебници не плаќаме..Услови огромни само треба да се учи и да си направиш кариера..

Солидни 20.000 денари минус од домашниот буџет.. Уште платите да порастат малку ќе може нормално да се живее..

T

Tetro

Гостин
Ако се отворат фабрики.. Ќе се јаде гомна дека Груевски си прави профит..
Ако гради споменици нечини..
Ако не прави ништо пак нечини..

Се сменија многу работи на добро,но тие нечинат ќе се фатиме за спомениците сеа..

Нас овие години ни е најдобро.. За автобус не плаќаме,учебници не плаќаме..Услови огромни само треба да се учи и да си направиш кариера..

Солидни 20.000 денари минус од домашниот буџет.. Уште платите да порастат малку ќе може нормално да се живее..
Бидејќи темава е во подфорум Архитектура а не во Политика и вести, те цитирам само за болдираното делче.
Не плаќате вие ништо, родителите ваши плаќаат дупло. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom