- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 17.320
- Поени од реакции
- 15.572
Прво, душмани дома твоите да си ги викаш, и твоите најблиски, не некој што не го познаваш или некој што не гледа само она што му го прикажуваат, океј?значи основи ПО ЕКОНОМИЈА ВО РЕАЛНОСТА!
ако доверителот не се буни, не плаче,не повел судски спор, не ги прекинал активностите, нема спогодба итн итн, ЛИЦЕМЕРНО е ДУШМАНИТЕ кој плукаат по проектот да глумат душегрижници за наплатата на истиот.
кога тендерашите чии фирми се спасуваат и дебело офајдуваат од проектот удобно молчат, односно доцнењето и пробивањето рокови кој се прекутно договорена со одредени степени на толериранција секаде во пазарот, не ја гледам потребата за глумење сега одеднаш загриженост.
*законот сам по себе е нефер и лицемерен. додека целото стопанство е обврзано со рокови и затезни камати, владата се амнестира себе си од истите закони(друга тема за во друг форум)
--- надополнето: Jul 11, 2011 7:27 AM ---
го бранам од лични патриотско-логички причини, дозволивте едно множество политичко медиумски кловнови финансирани преку грчки служби, канализирани преки косовски врски да НЕ делат и поделат, слепо да натераат дел од неупатените да плукаат врз едната работа што требаше едногласно да ја подржиме.
за 20 години репортажите на А1, колумните на фрчковски и постовите од Кајгана ке ни ги шлапаат во лице како денес сесловенската изјава на Киро...за 100 години ке ги има во нивните учебници и сајтови, како што денес го има Ванчо Михајлов и на нему сличните...
Јас ти го кажав моето мислење, гледам многу си паметен, ќе те оставам да си пишуваш тука, со глава у ѕид не се иде.
Само, уште за S&P и слични како нејзе агенции. Ти кажав претходно, не се мешај во работи што не ги познаваш, не дека јас ги познавам, ама за тебе сум, што би рекол Виктор Г(нашиот ни бивш член, а сегашен со друг ник), експерт по економски факс.
Македонија има рејтинг, BB+, BB, BB+, не сум баш убеден за што се точно, но Domestic Rating, Foreign Rating, T&C Assessment респективно.
BB+ means> Considered highest speculative grade by market participants
BB means> Less vulnerable in the near-term but faces major ongoing uncertainties to adverse business, financial and economic conditions
^
Speculative grade
Патем, еден ден пред светската финансиска, потоа економска криза, најголемите виновници од страната на банките и оние што пропаднаа/беа пред пропаѓање имаа највисок рејтинг од сите вакви агенции, вклучувајќи ја и S&P.
Ти како незнајко, самоук од вести од една телевизија, верувај во се што ќе ти презентираат, нас останатите, не не нарекувај предавници, душмани, ние во срцето знаеме што сме, јас знам што сум, тоа не може да ми го земе никој, ниту А1, ниту Сител, ниту Караманлис, но верувај дека нема 100 споменици на 100 квадратни метри да ми го зацврстат чувството на припадност, зашто уште пред да се постават, јас знаев кој сум и што сум, за разлика од некои други.
Се одјавувам од темава, бесцелно е.