Како ми ги нареди точкиве,да не ми се спиеше плаченка ќе заминеше во кревет
))
Леандра си легна изгледа (со мене во мислите како последен пост) но останува равенката. господата владари не се потрудија да ја објаснат, опозицијата мудро ја премолче и изврти, а све остало од берберница па до форум мудро заклучи, што колку кошта што имало што требало што не требало..е па ајмо
2009/2010 градежништвото забележа пад од неверојатни 35%
градежништвото е носечка економска гранка која влијае на состојбите во државата
десетина илјади работни места висеа во неизвесност, доколку овие луге ја изгубеа работота домино ефектот ке беше катастрофален
со изградбата на објектите
1.се прекратија кириите со децении исплакани на луге блиски до едната или другата власт. во интервју за Алфа Хари костов се пофали дека министерството за надворешни му должело 200.000 евра за 6 месеци кирии...значи 400.000 за година х 20 години - ЕДНО МИНИСТЕРСТВО, тоа е страшно...место да се плука на Ск2014 треба да се плука и да се бараат одговори како и кај кого се трошеле нашите досега.
2.се направи дисперзија на работите- освен гранит и бетон беа ангажирани десетици подизведувачи од најразлични гранки, дисперзија и ангажман што не може да се постигне со градењето на пат на пример.
3.се заокружи една (претходно планирана) административна но и културно историска целина која беше одложувана одложувана и одложувана а се за интересите и целите на еден од нашите соседи.