H
Hip.Hop_MKD
Гостин
Ич да не те интересира мојата националност.togash si TORBESH ))
Ич да не те интересира мојата националност.togash si TORBESH ))
1. За Скопје 2014 не загина никој, двајца или тројца работници загинаа градејќи објекти од проектот Скопје 2014.Me interesira:
-Kolku luge zaginaa za Skopje 2014?
-Zosto nekoj od spomenicite smenija boja za nekolku meseci (iako se poskapi od skender beg/iskender)...onoj kaj soborna napukna pa dojdoa od srbija da go popravat
-zosto tolku se mava na privatizacija (pred 2 nedeli se prodade hidrocentrala-pisuvase na tekstot sto odi na dnoto od televizorot na mtv)
-zosto tolku se posvetuva vnimanie na reklamiranje sto se postignalo (ako nesto se podobrilo ke se bide ocigledno)
-zosto na alfa vesti pred 3-4 dena rekoa deka problemot so jazikot vo vrska so evropska unija e od 2009 deka sega samo se trga vnimanie od drugi raboti (mislam deka od EU izjavile,ne sum siguren)
-zosto na sekoja promena na sezona(leto i zimo) se poskapuva struja/parno a nikogas ne se poevtinuva
-sto se desi so A1...do krajot nemozea da se dogovorat na koja suma ke zaokruzat deka se dolzi
-sto se desi so A2... prvo rekova deka ke ja ispituvaat zosto ne prikazuvala za koja godisna vozrast e programata (zeleno,zolto,pomaranjesto, plavo krukce) a posle isto kako kaj A1 pocnaa da vadat sumi od rakav (znae nekoj sto se desi..ja zatvorija ili ne?)
ima mnogu samo pazam za da ne napisam nesto vo koe ne sum siguren
Е, како да не ги интересира од која националност си?Ич да не те интересира мојата националност.
mojot post bese inspiriran od tekst slicen na ovoj:1. За Скопје 2014 не загина никој, двајца или тројца работници загинаа градејќи објекти од проектот Скопје 2014.
2. На планетата Земја тоа е така, бронзата менува боја и позеленува. Инаку и споменикот на Скендербег смени боја.
Прегледај го приврзокот 35496Прегледај го приврзокот 35497
Поцрнет е бидејќи не е бронзен, да беше бронзен ќе позеленеше. Споменикот спроти Соборна напукна баш затоа што не беше скап, туку беше изработен со Србија за околу 200.000 евра. Ама, ако вреди неколку милиони -- зашто бил скап, ако е ефтин -- зошто напукнал...
3. Хидроцентрала не е продадена, дадена е под концесија локација за изградба на хидроцентрали. Причина, бидејќи немаме пари да ги изградиме сами. Ниедна рентабилна фирма не се продаде во последниве 5 години. Незнам од каде констатацијата дека се мава на приватизација.
4. Таква е ПР-политиката на Владата и владеачката партија. Очигледно е успешна.
5. Да, проблемот со јазикот е од првата позитивна препорака што ја добивме од ЕУ. Само тогаш не лажеа дека тоа е така бидејќи мора да компензираат со Грција, тие нас позитивна препорака и демек да ја залажеле Грција со јазикот. Имаше ветувања дека од догодина веќе нема да биде така, ама ова им беше трет пат по ред да го говорат истото. Не сме будали. Секој има точка на толеранција. Евро-бирократите ја пројдоа нашата.
6. Енергенсите поскапуваат во цел свет, а ние како држава сме силно зависни од увоз на енергија. Сеуште имаме цена на струјата многу пониска од пазарната, па тешко дека некогаш струјата ќе поефтини.
7. А1 отиде во стечај и сеуште е во стечајна постапка. Судот ќе одлучи дали и која сума ја должи.
8. А2 е во предстечајна постапка и го подмирија долгот кон УЈП(но не и кон останатите доверители, меѓу кои и А1), ама спротивно од процедурата. Сега судот одлучува дали смеат да направат такво нешто и дали ќе оди во стечај.
-Јас сум член на ВМРО-ДПМНЕ, никогаш не го кријам тоа, глупо е да глумам неутрален.mojot post bese inspiriran od tekst slicen na ovoj:
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=8101D59FA54CE545AD0282D438DD2464
patem imam nekolku prasanja za tebe:
-od koja partija si?
jas ne sum od nikoja i nikogas ne sum ni bil...za prvpat godinava se opredeliv da glasam za edna od partiite (SDSM) ne deka gi sakam tuku deka gi smetam za pomalo zlo
-dali stvarno imate do/vo stabot telefoni za da vrtite na emisii kako bubmar i slicni (ova e od razgovor so pripadnici na vmro i so protivnici na istata partija so koj se druzam -i so dvete grupi na luge)
patem kolku sto se sekavam vo momentov nema poskapuvanje na mazutot koj se koristi za parno
Ова е за Макпетрол. Извор:http://www.erc.org.mk/Uploads/PG-C-2011.10.17- ODLUKA CENA MAKPETROL IV KVARTAL.pdfСогласно на одредбите од Договорот, набавната цена на природниот гас во четвртиот квартал од 2011 година изнесува 568,40 $/ 1000 nm3 која споредена со набавната цена на природниот гас во третиот квартал од 2011 година од 516,95 $/ 1000 nm3 е повисока за 9,9526%.
Барањето за крајната највисока цена на природниот гас е заснован на вредноста на САД доларот од 45,5500 ден/$ (за месец септември од претходниот квартал, согласно заклучницата за купопродажба на девизи), која споредена со вредноста на курсот на САД доларот кој беше
применет во третиот квартал од 2011 година од 42,9000 ден/$ е повисока за 6,1772 %.
sekoja cest za dobro formuliranite odgovori.Согласно на одредбите од Договорот, набавната цена на природниот гас во четвртиот квартал од 2011 година изнесува 568,40 $/ 1000 nm3 која споредена со набавната цена на природниот гас во третиот квартал од 2011 година од 516,95 $/ 1000 nm3 е повисока за 9,9526%.
Барањето за крајната највисока цена на природниот гас е заснован на вредноста на САД доларот од 45,5500 ден/$ (за месец септември од претходниот квартал, согласно заклучницата за купопродажба на девизи), која споредена со вредноста на курсот на САД доларот кој беше
применет во третиот квартал од 2011 година од 42,9000 ден/$ е повисока за 6,1772 %.
Ти одговорив на профил, да не ја оптоваруваме темава со офф-топици.
[quote="ʐṃεј gσrjαnín, post: 4521791" Што ќе биде следно? /quote]
http://cande.blog.bg/photos/114682/original/Branko Crvenkovski 3.jpg
или по избор на граѓаните
http://cande.blog.bg/politika/2011/01/24/izmeni-i-dopolneni-a-na-proektot-skop-e-2014-ta-plan-b-e-1.672991