- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.756
- Поени од реакции
- 8.777
По пат, студирам на државниот, не студирам на Штул.Самиот факт што оваа Boo Boo Blabla како и да е студира на Штул у Тетово објаснува многу работи во дискусијава.
Епа златна, и на нас Тетовчани ни смета може што ти и уште 1000 размазени дечишта што не знаат што е државен универзитет каде што actually фаќаш книга пред испит а не седиш на кафица на улица Мекдонија во преценетото Скопје и каде што за да дојдеш до 9ка е потење на гс и ваѓање на маст, а камо ли па 10ка, значи може ни смета и тоа што вие Скопјани (или фиктивни Скопјани) се понашате ко да сте го фатиле господ за муда, па не се расфрламе со навреди насекаде. Самиот факт што уопште успеа да напишеш пост на такво ниво го покажува твоето и нивото на култура на твојата о толку образувана фамилија со 10.00 просек... претпоставувам сите сте на приватен, па среќно со тоа.
Посебно ме импресионира како тоа се расфрлаш со твојата глупавост и викаш ајде економисти отворете фирми и слични такви изјави. Изглеа ти треба тебе риалити чек, да излезеш малку од стакленото звоно, да ја плукнеш сребрената лажица со која си се родила и да сфатиш дека НЕМА СЕКОЈ СРЕДСТВА ЗА ТОА!
Веруј ми колку ти што го нејќеш Тетово и ја толку не го сакам Скопје, а колку што гледам од колегиве на факс, кои не се од Тетово туку од подалечните градови, едвај чекаат да си одат дома за викенд, ама погоди што, НЕ МОЖАТ ДА СИ ДОЗВОЛАТ ИДЕЊЕ ДОМА СЕКОЈ ВИКЕНД!
И сите сме биле и сме на државни факултети.
Немој да се вознемируваш, нели боли кога некој зборува против твојот град?
Што се разлути, па до пред малце јадеше буреци за Скопје?
--- надополнето: Jun 6, 2011 11:51 PM ---
Како сакаш сфати си ти патриотизам, за мене е тоа поважно, од живеењето во елитен и супериорен град. Се согласувам со дечково од К.Вода, подобро од мене се изразил.I ti si cudo od covek, ne se sekiraj.
Slusaj, daj batali go ovoj lokal patriotskiot romanticen zanes i objasni mi kako dojdencite go unistuvaat Skopje?
Zivo sum zainteresiran???
Za malku ke zaboravev, patriotizmot e doblest na onie koi nemaat drugi doblesti, a lokal patriotizmot ne e duri ni toa...
Кажав, како го уништуваат Скопје. Меѓу последните примери, е гаѓањето на лавовите со јајца. Немаше Скопјани, се некои од други места беа. Се познава по зборувањето.
И во државни институции се зборува литературно македонски! ЗОШТО? Јас не реков скопски, реков литературен јазик! ЗОШТО? Затоа што не е ни чудно што ни го негираат нашиот јазик, ако ние самите не си го познаваме! Ако не го користиме во државни институции, во медиуми (за таму фала богу закон постои), тогаш, каде?