Скопје Ремикс (Skopje Remixed)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Најголем дек од саундтракот е дело на Роботек :)
Бонус траките се следните:
Новиот Почеток - Агнозија
Аномалија Натива feat Кацар - Премногу дрско
Чиста ОКОлина - Пуздер 2
Low Budget - Лош ти е зарот
Моноботс - Happy endings
Еј овие LB се ѕверови, песнава 1000 пати ја имам слушнато:

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Пред саат време се вратив од премиерата.Наместо да почне во 22.30 почна во 23.15 од прилика.Трае 2 саати и 15 минути
првите 2-3 стории ми беа интересни,после почна да ми се спие

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Денес го гледав. Како што и претпоставував, воопшто не ми се допадна. Воопшто. Ако е тоа духот на Скопје, ондак режисерите и јас живееме во два паралелни универзуми. Знаев уште по трејлерот дека нема да ми се свиѓа. Премногу долго трае башка, кога заврши, помислив дека како Роберто Бењини кога доби Оскар ќе ги прескокнувам столчињата за да излезам што побрзо. Не, тоа не е моето Скопје во кое сум родена, растена и во кое ден денес живеам.

Се бара јунак кој ќе сними македонски филм во кој нема дрога, random секс сцени и мутави дијалози. Не значи дека ако нешто е спротивно од популарното мислење и ако е андерграунд дека е уметност. И не, ич не го отековте со 103ка. :confused: И да... се уште ми остана мистерија што смешно гледа македонската публика во пцовки, без разлика дали е тоа во театар или во кино.

Како и да е, поддршка за трудот, ама филмов оди во топ 10 најлоши филмови кои ги имам гледано. Се работи за вкус. Мене не ми се допадна воопшто.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Мене пак ме бендиса.
Филм кој е надвор од македонскиов шаблон на мизерија, немаштија и слично. Не е совршен, ниту пак ремек дело, ама е солиден труд на кој се насмеав доста пати(не на пцовки). Битно е шо е напраен со мадиња, испробано е нешто ново кај нас. Па и целиов концепт на повеќе кратки филмови, го среќавам ретко. Поради самото то и не е тежок или досаден за следење.
Од мене препорака за гледање, па или ќе ме пљукните по улица или ќе ми речите браво Болигла и мене ме бендиса. :)

P

PewDiePie

Гостин
Денес го гледав. Како што и претпоставував, воопшто не ми се допадна. Воопшто. Ако е тоа духот на Скопје, ондак режисерите и јас живееме во два паралелни универзуми. Мене не ми се допадна воопшто.
Многу е лошо што кај нас режисерите патат од тоа да го прикажат општествово онакво какво што не е. Кои дроги бе,кои диви сексови,кои мафијаши,кои Панкови(што не се мртви),кај е тоа Скопје ?

Лошо истрипување...........ама затоа очекувам Трето Полувреме да наплати со квалитет,за досегашново срање и фејкерство.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.509
Поени од реакции
8.103
Знаев дека живеам во различен универзум од Крејзи ин Лав и да, вистина е :)

Значи оние кои ги фатиле журките од крајот на 90тите и почеток на новиот милениум, и оние кои слушале 103ка баш убо ќе им дојде филмов. Нормално, бидејќи е филм некои работи се преувеличени за уметнички впечаток, али како и е да, мене ми се допадна и тоа многу.
Највеќе ми се допадна Камка Тоциновски :) Камка како Камка и ликот кој го глуми, мх мх мх :) GodHateUsALL да беше женско ќе беше ко ликот што го глуми Камка :)
И цртаниот филм е интересно решен.
За стари џанаци топло го препорачувам вториот дел у кој Дејан Лилиќ и Оливер Митковски пушат грас на кров на зграда :D

Саундтракот е извонреден. Го слушав пред да го гледам филмот и ми се допадна, ама не премногу. У филмов е извонредно вклопен.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.529
Поени од реакции
85.063
За стари џанаци топло го препорачувам вториот дел у кој Дејан Лилиќ и Оливер Митковски пушат грас на кров на зграда :D
Џанаци се на хорс.
Тие што се на грас, кока, таблети...не се викаат џанаци.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.226
Поени од реакции
34.519
Не одете оф-топик.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Значи не вреди да се гледа, а баш мислев да одам да го гледам.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Значи не вреди да се гледа, а баш мислев да одам да го гледам.
А бе види, тоа е веќе работа на вкус. Мене на пример, воопшто не ми се допадна, тебе може ќе ти се свиѓа. Отиди, погледни го, нема што да изгубиш освен 140 минути. Или ќе си речеш топ е или ќе речеш (како јас што реков): ова се 140 минути од мојот живот кои за жал нема да се вратат назад.

Не суди по туѓите вкусови, оди и сам увери се, така е најубаво.(y)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
А бе види, тоа е веќе работа на вкус. Мене на пример, воопшто не ми се допадна, тебе може ќе ти се свиѓа. Отиди, погледни го, нема што да изгубиш освен 140 минути. Или ќе си речеш топ е или ќе речеш (како јас што реков): ова се 140 минути од мојот живот кои за жал нема да се вратат назад.

Не суди по туѓите вкусови, оди и сам увери се, така е најубаво.(y)
Истото го реков и за Ова не е Амерички филм, и се покајав што отидов. Си викам еј добар е ај ќе го гледам и излегов незадоволен и со наведната глава. Едно време сакав и на пола филм да си отидам, но ај не бев сам и непријатно ми беше.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Единстевно нешто што не беше доволно застапено, а без што Скопје не е Скопје, беа скопските шмизли, градските сељаци и нафураните малишани. Имаше градски сељак и шмизла, ама не беа автентично прикажани.
За оние кои хејтаат, ако ова не е Скопје во кое живеете, тогаш вие не го знаете Скопје доволно. Скопје без квазиначитани џанаци:pos:
Најдоследна препорака што јас можам да ја дадам е, ако ви се допадна Paris, je t'aime, со сигурност ќе ви се допадне и овој филм.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
За оние кои хејтаат, ако ова не е Скопје во кое живеете, тогаш вие не го знаете Скопје доволно. Скопје без квазиначитани џанаци:pos:
.
Не велам дека ги нема, ама не е тоа цело Скопје и не е тоа реалната слика на Скопје. Никаде не се прикажани луѓето што водат нормален, да не кажам “досаден“ живот. Јас само во нашите филмови гледам толку дрога и секс. Цело време само таа страна се прикажува, андерграунд страна, као само тоа да е Скопје. Има Скопје многу повеќе убавина и шарм од она што е прикажано во филмов. Поискривена слика за Скопје, одамна не сум видела. Не мора постојано да се форсира одредна слика од одреден начин на живот на одредени поединци. Тоа не е Скопјето кое јас го обожавам. Скопје е микс од многу различни нешта и различни луѓе, а овој филм само еден правец и горе-доле една страна застапува. Да сум од друга држава, сликата која би ми се создала за Скопје воопшто не би ми се допаднала гледајќи ги нашиве последни филмови (Скопје ремикс и Панкот не е мртов (пошо делумно е во Скопје дејствието)). И од толку фурање на 103 радиото во филмот, мислам дека никогаш нема да го уклучам 103 повторно (не дека и претходно го слушав нешто баш).

Не е дека сакам да наметнам мислење, но ја кажувам мојата страна, затоа што очигледно во филмов се промовира сосем поинаква страна и начин на живот, кој не е толку присутен колку што тоа сака филмот да го прикаже.

Kajgana Shop

На врв Bottom