Скопје Ремикс (Skopje Remixed)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.107
Саундтракот за „Скопје Ремикс“ достапен за бесплатно преземање

Саундтракот за филмот „Скопје Ремикс“, на кој соработуваат најквалитетните артисти од македонската независна музичка сцена, од денес е достапен за бесплатно преземање.

Музиката е достапна на страната на ПМГ Рекордингс (www.pmgrecordings.com), a со дополнителни пет траки на регионалните страници на музичкиот канал MTV (www.mtv.rs, www.mtv.com.hr, www.mtv.si), како и на веб страната на филмот Скопје Ремикс (www.SkopjeRemixed.com).

Саундтракот содржи музика компонирана од Александар Пејовски, Роботек, Сашко Костов, The John, Bei The Fish, Поган Паган, ПМГ Колектив, Monotons, Кантон6, Новиот Почеток, Low Budget, Аномалиа натива & Кацар и Чиста Околина.

Премиерата на филмот „Скопје Ремикс“ ќе се одржи на 30-ти март во кино Милениум, по што филмот ќе биде поставен на редовниот репертоар на киното.

„Скопје Ремикс“ е омнибус-филм составен од девет приказни посветени на Скопје, режирани од десет македонски режисери, во продукција на Ново Македонско Видео.

Извор: Кајгана

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Само да не биде како “Панкот не е мртов“, мрачен и никаков.
Вака изгледа ок, ќе се погледне, ќе се види тоа обавезно... :) Башка актерската екипа е супер - (y) Скопје!:love:

I

Iblis

Гостин
Само да не биде како “Панкот не е мртов“, мрачен и никаков.
Вака изгледа ок, ќе се погледне, ќе се види тоа обавезно... :) Башка актерската екипа е супер - (y)
Скопје!:love:
Хејтерка :P
Ај да видиме шо "чудо" ќе е ова :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Хејтерка :P
Ај да видиме шо "чудо" ќе е ова :)
Леле баш не сум...:icon_mrgr:
Муабетот ми е дека во трејлеров видов моменти што ме потсетија на Панкот не е мртов, па затоа реков и дека се надевам дека нема да е таков.
Иначе реков дека вака изгледа ок, не би била нешто потресена да го гледам, али би отишла во кино и би го погледала. :)
Поддржувам македонски филмови - секогаш. Ама тоа не значи дека и ќе припаднувам во несвест на секој филм.
Не сум хејтерка, само сум неутрална и немам очекувања, затоа што за многу наши филмови сум имала преголеми очекувања и испаѓале ептен тиња.
Прво ќе го гледам, па после ќе коментирам и ќе можам да кажам дали ми се допаѓа или не. :)
Вака не сум нешто одушевена од трејлерот, ама како што реков актерската екипа ветува. (y)

I

Iblis

Гостин
Леле баш не сум...:icon_mrgr:
Се зезам:P
Од трејлерот шо видов, има помрачни моменти, ама има и трипање, ќе биде забавен во секој случај(можеби не WOW, ама ќе видиме), башка ми фалат наши "современи" филмови.
--- надополнето: 21 март 2012 во 13:13 ---
P.S.
There were bewbees in the trailer and bewbees are always appreciated:cool:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ne mi izgleda nesto naj naj ama aj da vidime sto cudo ke bide
Soundtrackot e dobar :D
--- надополнето: 21 март 2012 во 13:32 ---
Саундтракот за „Скопје Ремикс“ достапен за бесплатно преземање

Саундтракот за филмот „Скопје Ремикс“, на кој соработуваат најквалитетните артисти од македонската независна музичка сцена, од денес е достапен за бесплатно преземање.

Музиката е достапна на страната на ПМГ Рекордингс (www.pmgrecordings.com), a со дополнителни пет траки на регионалните страници на музичкиот канал MTV (www.mtv.rs, www.mtv.com.hr, www.mtv.si), како и на веб страната на филмот Скопје Ремикс (www.SkopjeRemixed.com).

Саундтракот содржи музика компонирана од Александар Пејовски, Роботек, Сашко Костов, The John, Bei The Fish, Поган Паган, ПМГ Колектив, Monotons, Кантон6, Новиот Почеток, Low Budget, Аномалиа натива & Кацар и Чиста Околина.

Премиерата на филмот „Скопје Ремикс“ ќе се одржи на 30-ти март во кино Милениум, по што филмот ќе биде поставен на редовниот репертоар на киното.

„Скопје Ремикс“ е омнибус-филм составен од девет приказни посветени на Скопје, режирани од десет македонски режисери, во продукција на Ново Македонско Видео.

Извор: Кајгана
Direkten link do download na soundtrackot?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.124
Поени од реакции
9.071
Ne mi izgleda nesto naj naj ama aj da vidime sto cudo ke bide
Soundtrackot e dobar :D
--- надополнето: 21 март 2012 во 13:32 ---

Direkten link do download na soundtrackot?
Кога ќе влезеш на страната на PMG recordings линкот ти е прв од горе.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.107

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.107
Најголем дек од саундтракот е дело на Роботек :)
Бонус траките се следните:
Новиот Почеток - Агнозија
Аномалија Натива feat Кацар - Премногу дрско
Чиста ОКОлина - Пуздер 2
Low Budget - Лош ти е зарот
Моноботс - Happy endings

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.036
Поени од реакции
51.327
PMG? Не, благодарам. Попрво Џастин Бибер, отколку Мирко "Подочњак" Попов.
прва работа што ја помислив кога го гледав трејлерот... тури кур на тој филм Мирко кај што прави саундтрак.

Али добро, обеќа у секој случај, да видиме што ќе биде. Ако ништо друго бар младава генерација глумци фатија некоја работа пред да почнат и они да синхронизираат Џемшир и Нигер Калфа.

Уште го чекам денот кога ќа има македонска комедија, ќе дојде ли тој ден или уште ќе живееме на Викенд на Мртовци, толку ли нема некој мајчин шо ќе се нафати за ова. Било кој, каква сака нека е, ако треба Јофе нека биде сценарист, ич не ми е гајле, само нека има нешто да знам дека не сме заглавиле и ние у тие гомна на депресијата

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
прва работа што ја помислив кога го гледав трејлерот... тури кур на тој филм Мирко кај што прави саундтрак.

Али добро, обеќа у секој случај, да видиме што ќе биде. Ако ништо друго бар младава генерација глумци фатија некоја работа пред да почнат и они да синхронизираат Џемшир и Нигер Калфа.

Уште го чекам денот кога ќа има македонска комедија, ќе дојде ли тој ден или уште ќе живееме на Викенд на Мртовци, толку ли нема некој мајчин шо ќе се нафати за ова. Било кој, каква сака нека е, ако треба Јофе нека биде сценарист, ич не ми е гајле, само нека има нешто да знам дека не сме заглавиле и ние у тие гомна на депресијата
Македонски филм а да нема депресија? No way, Joze.

"...во најновиот Македонски филм, со наслов "Болви", се опишува денешница во која живее младината во Македонија, не разбраните од општеството а сепак се срцето на градот во кој живеат. Се дур не се случи трагедија, каде што они ќе се обединат и ќе се издрогираат и ќе умрат заедно, заради маките кои ги имаат, создадени од општеството, кое не наоѓа време да ги слушне нивните проблеми..."

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.124
Поени од реакции
9.071
Саундтракот е супер, нема техно срања. Дајте му шанса па после судете :)

Kajgana Shop

На врв Bottom