Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Да одеа Сленг дефинитивно ќе имавме најдобар пласман досега и гарантирам дека ќе бевме во првите 10! Песната на некст тајм е катастрофа и веќе видено на евровизија, не остава никаков впечаток од прво слушање. Кога ќе сфатиме дека на евровизија се пушта нешто екстра, некоја заебанција за ако сакаме да бидеме добро пласирани?? Никогаш! Гласале напалени 13-14 годишни девојчиња за некст тајм, и жирито составено од старци со едната нога в гроб! Дајте бе да штрајковаме или Сленг или никој!

А бе кај ке се организираш. Нема шанси.. Лугето не се ни замараат со евровизија веке, само плукаат по местенките.

Јас мислам дека оваа рок песна на тајм ке земе некое поенче плус:toe:

Член од
5 декември 2008
Мислења
55
Поени од реакции
2
Да одеа Сленг дефинитивно ќе имавме најдобар пласман досега и гарантирам дека ќе бевме во првите 10! Песната на некст тајм е катастрофа и веќе видено на евровизија, не остава никаков впечаток од прво слушање. Кога ќе сфатиме дека на евровизија се пушта нешто екстра, некоја заебанција за ако сакаме да бидеме добро пласирани?? Никогаш! Гласале напалени 13-14 годишни девојчиња за некст тајм, и жирито составено од старци со едната нога в гроб! Дајте бе да штрајковаме или Сленг или никој!

Ја имаш мојата поддршка а и верувам од многу други

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
со 3 песни ги направи најдобар бенд во македонија, а со 4тата ги прати на евровизија! Заебан тип е нема што, од секакви клошари прави ѕвезди, само се надевам дека ќе се најде некој да ги пљукне!
Имаат околу 15 песни и цд:smir:

И ако они се клошари незнам за тебе...
они си победија ке си идат на евровизија иако се млади на музичката сцена а ти и другите идиоти можете само да јадете г....:pipi:

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Имаат околу 15 песни и цд:smir:

И ако они се клошари незнам за тебе...
они си победија ке си идат на евровизија иако се млади на музичката сцена а ти и другите идиоти можете само да јадете г....:pipi:
ок, јасно ми е дека женскиве ги симпатишате, нели, најубавите круши свињите ги јадат:vozbud:
ама ајде биди малку реална, ако имаш малку музичко искуство кажи ми кој е подобар Лозаноски или пеачот од некст тајм?
И искрено, да беше убава песната ќе си кажев, ама ова сварно не личи на ништо, годинава лозаноски беше без конкуренција(во пеење), а како кукли, да заслужија да идат!

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Да не ни очекуваме КАлиопи да им честита на некои кои за неа се скалила скалила подоле
Дамата од Адамсови изгледа на време виде дека публиката жива ќе ја пали ако се појави на сцена,, па затоа со маж и и Наумче си ги собраа парталите и да ги нема од Универзална
Претпоставувам дека и денес нема нигде да ја има по медиуми, ќе се скрие, а ќе се појави за некоја недела со мегаскандалозно интервју во централните вести на МТВ, кога ќе реши да ги обелодени мештаљките:pos2:
Толку од нејзината кариера во Македонија, јас бар лично се разочарав од неа кога јавно ги потцени сите песни и рече дека ако не победи, ќе пее за друга земја и веќе нема да настапува за Македонија било каде
Абе, тоа го рекла?!:nesum: Кога и каде? Ах леле се мрдна и таа...:nesvest:

Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
Жирито беше составено од 12 членови, меѓу кои и: Марко Коловски (композитор, етномузиколог), Димитар Чемков (од Македонско радио, член на легендарните Бис-Без), Радица Митиќ (Македонско радио, Радио 2), Верица Ристеска (пејачка), Кире Павлов (балетан, уметнички директор во МОБ), Љубомир Грбевски – Џери (музички новинар), Бранко Попчевски (музикар)...
Секоја нивна 12-ка за Калиопи & Наум, а ги имаше вкупно пет, наидуваа на силно исвиркување од делот на публиката, типично за стадионско однесување. Беше ли тоа одраз на вистинското несогласување со проценката на жирито, или недостиг на основна култура?!

Еве ја и конечната листа:

A na kraj kraeva,kakvo e ova smrdeno glasanje? zirito ke glasa sto ke glasa i posle od tie glasovi se mestat kompoziciite od 12 do 1 i posle poenite za televouting se stavaat:uvo::uvo::uvo:
ABE STO E TOA BEEEE EJJ!!
sramota e toa!BRUKI!!
I jas se soglasuvam,ili Sleng ili nikoj!!
Kaljopa ne vi e kriva,tuku "strucnata" gerijatrija.
A patem,zosto drugi televizii ne ucestvuvaa vo zirito? a na kraj kraeva zosto A1 ne go prenesuva festivalot,em imaat podobri kameri em boite i slikata se podobri,so ovie od MTV ocite si gi rasipav...
Toa e,MAKEDONIJA!! skandal do skandal!!prvo ne mozeme da si gi resime problemite doma pa se obiduvame da gi resime problemite so sosedite..:tapp::tapp:

Член од
21 декември 2008
Мислења
213
Поени од реакции
15
Пола песни годинава беа "рок" песни. Добро е што не го праќаме Тоше-wanna be ама па не мора да ги пратиме Џон Бон Џови и Слеш, и тие и Влатко се срање, а и немаше некоја песна за праќање... можеби некоја глупа како динг донг...

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Во ред е песната на Некст Тајм, но едно е јасно дека на Евровизија таков тип на музика нема да постигне ништо (обичен рок ништо повеќе) и тоа е веќе видено и јасно е дека повеќе успеваат заебанциите како што е Генгста оро, барем ќе привлечеше некој глас повеќе. Не дека нешто ме интересира кој како оди бидејќи се виде уште одамна дека целата Евровизија (не зборам само за во Македонија) е местенка, а и по синоќешното гласање на оние старците апла се гледаше :uvo: и целосно ја подржувам публиката што беше во салата, бидејќи знаеа да проценат која е песната која најдобро ќе се вклопи во Евросонгот во Москва.
И уште еднаш ќе кажам дека Сленг ќе направеа поголема атракција и ќе привлечеа поголемо внимание, но јасно е додека има такво жири така ќе биде:salut:

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Влатче Илиевски имаше најубава песна, не ни го гледав изборот зошто си знаев уште предвреме дека се е наместено да победат нехт тиме ...:pos2: ама што да се прави тоа ти е македонија

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Mislam pricata deka ne e samo rum dum dum sta i da napiseme nie ovde taa sepak napravi nekolku pesni pa i humanitarni raboti ako ne se lazam
Калиопи не направи неколку песни, него милијарда песни. Има вокал кој е за почит и восхит. Прави хуманитарни концерти и помага кога може. Но, тоа не го менува фактот што вчера беше исвиркана и разоткриена во идејата да победи на нечесен начин... И дефинитивно, не го менува фактот што вчерашната песна и е полуотруена. Така што, не мешај баби и жаби.

*eLeNa*

мјаѕ.ιgℓєѕιαѕ ^^
Член од
6 март 2008
Мислења
98
Поени од реакции
16
Било кој ,само не Калиопи..кој ќе ја трпеше како Тамара...со штиклите од 15 милиони евра...и кореографот од...
и пак ништо...
Вистина скоро сите песни беа крш..остај изведувачите...
ама мило ми е што ќе одат Next time...:) :) Млади се и симпатични...можат на направат нешто интересно :) а и не е толку лоша песната.. :toe:
И...Како можеа да наместат за Next time? :toe: мислам дека со нивната победа се виде дека не е местенка...изгледа почнаа работиве да одат напред...xD xD
Јеее иии јее :eek:jea: хаха

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom