Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Чекај на Евровизија очекуваш квалитет? Па одамна се знае дека таму се бара да бидеш што можеш повеќе забележителен. Џабе и Тоше го пративме кога испеа прекрасно али на никого не му остана во сеќавање зашто сепак за 2 и пол саати има преку 20 песни и не се запамтуваат сите. Ако пратиме некои како Сленг сите ке ги запамтат па и ке освоиеме некое бодче за зашто искрено од другиве песни не очекуваме многу зашто се ептен неквалитетни. Кога веќе имаме се неквалитет зашто не пратиме за прв пат нешто невообичаено. Вреди да се проба. Сепак ова е само забава.
Не реков дека очекувам квалитет од Евровизија, но Генста Оро не е невообичаено во позитивен смисол. Одвратно е. Не спаѓа ни во музика тоа. Забава е, ама јас во нивната песна не видов ништо забавно искрено кажано. Очигледно секој има различни критериуми за забавно. Ако отидат, јас ќе им посакам среќа и нормално дека ќе навивам за нив...ама реков, за мене песната е резил, срамота, одвратно нешто.

Ј

јовица11

Гостин
Одам јас накај Униврзална да го гледам циркусот ин лајв.Утре ќе коментирам за дешавките тамошни.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.006
Поени од реакции
18.786
Ја мислам Елвис Присли да стане од гроб и да не претставува на Евровизија, пак не ни бега 15 место, така да дискусиите од типот со оваа песна или со овој пеач би се пласирале подобро едноставно не држат вода. И бидејќи сите тврдат дека евровизија е еден голем циркус и едно големо шоу, ја би рекол една голема заебанција, тогаш да им дадеме и ние заебанција, така да никој после во државава не би се нервирал ради причини како: лошо испејаа, песната не чинеше, не беа добро облечени и тако даље, така бар ќе им кажеме што мислиме за нивната посрана евровизија.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ве молам да ми кажете од колку е евровизија денес?

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
ВЕЧЕРВА ФИНАЛЕТО ПОЧНУВА ВО 20:15!
Значи 15 минути порано од што требаше. :tapp:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.599
Поени од реакции
13.297
Шо се запнавте, ко ни Ѓенгста оро ни Боки 13ка не не вадат... Секогаш сме биле назад со времето... Ко победуваја баладите, праќавме диско фанки, ко победуваја песните со женски со бикини на сцена, ние праќавме не знам ти шо... Ко победуваја глупирањата на сцена, праќавме квалитетни песни... Сеа ќе праќаме Генгста оро. Резили.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не реков дека очекувам квалитет од Евровизија, но Генста Оро не е невообичаено во позитивен смисол. Одвратно е. Не спаѓа ни во музика тоа. Забава е, ама јас во нивната песна не видов ништо забавно искрено кажано. Очигледно секој има различни критериуми за забавно. Ако отидат, јас ќе им посакам среќа и нормално дека ќе навивам за нив...ама реков, за мене песната е резил, срамота, одвратно нешто.
Може тебе не ти е квалитетно али на оние хомосексуалцине и тинејџерине од Европа заболени по Евровизија мислиш ке го приметат тоа? Одамна е познато дека Евровизија е Шунд фешта и оддамна не се праќаат квалитетни песни туку се повеќе песни за ненормални.

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Јас само да ве потсетам да внимавате со однесувањето вечерва бидејќи под дејството на убавината од песни денеска на финале да не ви го земам скалпот па после да ми пеете под тараса и знак на револт :tv:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Може тебе не ти е квалитетно али на оние хомосексуалцине и тинејџерине од Европа заболени по Евровизија мислиш ке го приметат тоа? Одамна е познато дека Евровизија е Шунд фешта и оддамна не се праќаат квалитетни песни туку се повеќе песни за ненормални.
Верувај ми хомосексуалците и тинејџерите од Европа ќе го исклучат телевизорот на оваа песна. Затоа што оваа песна ниту ќе им се допадне, ниту е оригинална, ниту е забавна. Не е ниту кич. Тоа за мене не е песна. Што и фалеше на Лејла? Фантастична песна, ем си ја испеа на босански човекот, а и немаа некој сценски настап. Што и фалеше на Молитва? Иако јас не бев за нивна победа сепак...

На пример, босанската песна лани, Луда мислам се викаше, тоа беше оригиналност, тоа беше креативност, а не ова. Тоа беше интересно, необично и различно и тоа беше песна, а генста оро не ни влегува во видот песни според мене.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Гласав за Даниел прибидејЧи го знам лично.Типот има прекрасен глас.За жал малку се почитуваат таквите тука. За генгста оро немам што да кажам дебилно премногу,не ги знам дечките може не се такви ама кога ке ги видам на сцена така ми делуваат.

O

Out Boy

Гостин
Генгста оро---Сто пати да ја слушам, и уште сто пати ќе се смеам.

И така одамна сфатив дека Евросонг е еден голем циркус, па барем забавно да биде, да станеме, да заиграме.

Само една сугестија, басовите малку да се засилат

bojan_reddevil

Господар (MASTER)
Член од
18 јуни 2008
Мислења
21
Поени од реакции
1
за на евровизија треба да оди сленг со песната генста оро затоа што
за на евровизија се бара нешто ново, се бара глупирање и добра кореографија и уште многу работи што ги поседува сленг

H

HITCH

Гостин
Јас не гледав евровизија ги начекав Кирилица испеана на крај ама ми кажаа дека било луда журка :pos2::pos2::pos2: гласам сега за Гангста оро по чудно нешто не сум чила нит сум видела :je::pop::oeoeoe::bravo:

Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Гласав за Генгста оро :wink: Се утепав од слушање на YouTube :tapp:

С

Спенсер

Гостин
може в македонија сум последен...ама кај нас в русија сум ПРВВВВ!!!!!!!:pos2::pos2::pos2: ГЕНГСТАА !!!!!!!! иначе,од колку саат е тоа на мтв шо ке даваат??

Гласав за Генгста оро :wink: Се утепав од слушање на YouTube :tapp:

ја иам MP3ka, или WAV формат..ако ја сакаш пиши!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom