Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Верувај ми хомосексуалците и тинејџерите од Европа ќе го исклучат телевизорот на оваа песна. Затоа што оваа песна ниту ќе им се допадне, ниту е оригинална, ниту е забавна. Не е ниту кич. Тоа за мене не е песна. Што и фалеше на Лејла? Фантастична песна, ем си ја испеа на босански човекот, а и немаа некој сценски настап. Што и фалеше на Молитва? Иако јас не бев за нивна победа сепак...
Од кај па знаеш дека хомосексуалците и тинејџерите ќе го исклучат телевизорот? Ние цело време праќаме озбилни песни и никогаш не сме успеале со тие песни да котираме повисоко. Ја испративме песната на Елена која во однос на другите што сме ги праќале е нај "неозбилна" и до сега со таа песна највисоко сме котирале на Евровизија. И исто така битен фактор на евровизискиот фестивал е и добрата кореографија.

П.С. Да ти кажам нешто за болдираново. Ако Македонија ја имаше оваа песна, немаше да победи, а знаеш зашто? Дијаспората на Србија која највеќе живее во Австрија, Швајцарија, Германија и скоро останатиот дел од западна Европа, доволно им е еднаш да гласаат сите, за да и обезбедат на Србија 12 поена. Мислам секој го знае ова.
П.П.С. Истово што го напишав горе важи и за босанската песна на Хари Варешановиќ.

O

Out Boy

Гостин
може в македонија сум последен...ама кај нас в русија сум ПРВВВВ!!!!!!!:pos2::pos2::pos2: ГЕНГСТАА !!!!!!!! иначе,од колку саат е тоа на мтв шо ке даваат??

ја иам MP3ka, или WAV формат..ако ја сакаш пиши!
Закон!!!!! (само што кај нас ќе биде прв, а во Русија нема да е последен :eek:jea::eek:jea::eek:jea::eek:jea::eek:jea::eek:jea::eek:jea:

И не знам дали на MKTVsat ќе го има, на МТВ сигналот ми е лош????

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
П.С. Да ти кажам нешто за болдираново. Ако Македонија ја имаше оваа песна, немаше да победи, а знаеш зашто? Дијаспората на Србија која највеќе живее во Австрија, Швајцарија, Германија и скоро останатиот дел од западна Европа, доволно им е еднаш да гласаат сите, за да и обезбедат на Србија 12 поена. Мислам секој го знае ова.
П.П.С. Истово што го напишав горе важи и за босанската песна на Хари Варешановиќ.
Е па сега само убаво кажа дека џабе е озбилна, џабе е и неозбилна песна. Битно е лобито за гласање кое ние го немаме. Без разлика тоа не значи дека треба да се праќаат такви звуци, не можам ни песна да ја наречам. Забава да, ама штосна забава, како што беше ланската босанска песна.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Иако не сакав ништо да коментирам сепак ке изнесам некои мои размислувања и видувања, и се надевам а и мислам дека нема потреба од реплицирање понатаму дека сите сем различни и сите имаме различни вкусови.
Ке почнам од денешниот ден.Имав можност да присуствувам на генералната проба која се одржа денес во универзална.
Како прво ме изненади тоа што најголемите противници вечерва што ке кубат коси кој да иде во Москва седеа едни до други се гушкаа, бацуваа и си ги коментираа настапите.Ке речеш се е само шминка, ама во универзална немаше публика освен самите учесници и нивните тимови.
Владееше некоја позитивна атмосфера и од виденото човек навистина ке помисли дека ке имаме мирен избор.
Јован Јованов и Некст Тајм невообичаено си седеа по страна си кутеа и немаше испади и некакво си чаталење.
Една моја другарка имаше можност да збори со шефот на делегација на Беклорусија и Црна Гора и тие велат дека незнаат какви се другите песни ама дека песната на Калиопи и Наум е најневообичаена и најинтересна.Велат дека до сега такво нешто не виделе и не слушнале.
Се знае дека и жирито вечер нема да е истото од претходните две вечери.
Сега некои мои размислувања.
Што се однесува до оние кои предизвикуваат најмногу коментари(позитивни или негативни)И Рум дум дум и Динг Донг И Генгста оро се невообичаени песни.
Нешто што не сме виделе и не сме слушнале па како год тоа звучело и изгледало.
Калиопи и Наум.Прв впечаток дека облеката си ја напраила така шо ја откорнала кожата од гарнитурата дома:pos2:.Не дека сум воодушевен или многу позитивно изненаден.Не.Ама пратејки ја Евровизија од 98 година знам дека нешто вакво до сега немало.Личат на Адамс фемили.Ок и?Лани Азербејџан со демонот и ангелот на сцена на шо личеа?На крај 7ми!Па наша Калиопи е убавица за нив бре.
Генгста Оро-Денес на пробата имаа сериозни проблеми со матрицата и мониторингот и беа многу нервозни.Се надевам дека вечер се ке им биде ок.И од нив не сум воодушевен.Ни импресиониран.Исто ко за Калиопи и Наум.Нешто ново и невообичаено.
Динг Динг Донг-Исто ко за претходните две.
Нека победи кој сака.Ко што рече некој погоре не гласам за никого.Ке се јавам на некој од телефоните за нечија донација и срцето ке ми биде полно.Крај на крај јас ништо не добивам од тоа кој ке победи.Едно знам.Тој што ке победи ке ја има мојата поддршка.

O

Out Boy

Гостин
Верувај ми хомосексуалците и тинејџерите од Европа ќе го исклучат телевизорот на оваа песна. .............
Што и фалеше на Лејла? Фантастична песна, ем си ја испеа на босански човекот, а и немаа некој сценски настап. Што и фалеше на Молитва? Иако јас не бев за нивна победа сепак...

На пример, Босанската песна лани, Луда мислам се викаше, тоа беше оригиналност, тоа беше креативност, а не ова. Тоа беше интересно, необично и различно и тоа беше песна, а генста оро не ни влегува во видот песни според мене.
ЦЦЦЦ
Хомосексуалците ќе го исклучеле телевизорот. Па јас ја обожавам песнава
:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:
:eek:jea::eek:jea::eek:jea::eek:jea::eek:jea::eek:jea::eek:jea::eek:jea:
:music3::music3::music3::music3::music3::music3:
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Лејла и сличните глупости не можам да ги поднесам, а не знам што ти е кога можеш да кажеш дека Луда е добра песна а оваа не е.

ПЕСНАТА Е ЗАКОН!!!!!!!!!!!!

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Ауууу црвен килим, МТВ си замислува ова Оскари се... :):) Браво за нивната идеја...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
ЦЦЦЦ
Хомосексуалците ќе го исклучеле телевизорот. Па јас ја обожавам песнава
Ај убиј ме сеа. Мое размислување дека песната е одвратна. А хомосексуалците ги спомнав затоа што некој ги спомна дека они гласаат за “фрик “ песни.

Лејла и сличните глупости не можам да ги поднесам, а не знам што ти е кога можеш да кажеш дека Луда е добра песна а оваа не е.

ПЕСНАТА Е ЗАКОН!!!!!!!!!!!!
Лејла и сличните глупости кои не можеш да ги поднесеш се песни, песништа, а не ова звуциве. И не наметнувам мислење, само го кажувам моето и не ми се фрлај. Не знаеш што ми е кога можам да кажам дека Луда е добра песна? Би те замолила да си дискутираш за своите фаворити а не лично да ми се обраќаш што ми било на мене. Мене ми се допаѓаше песната исто ко тебе што ти се допаѓа генста оро.

O

Out Boy

Гостин
Би те замолила да си дискутираш за своите фаворити а не лично да ми се обраќаш што ми било на мене. Мене ми се допаѓаше песната исто ко тебе што ти се допаѓа генста оро.
И не, песната е се само не закон. Ама тоа си е мој вкус.
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Список на песни кои ќе се пеат вечерва по реден број на изведување?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Фала Богу им текна минута молчење.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Хух им текна за момичето шо почина... тек сега..
ама добро барем се сетиле

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom