Скапи испити и често повеќекратно полагање за возачка дозвола

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
znaci stvarno bilo to sho go slushnav..vozackata kje pocni luksuz da stanva..premnogu e 500 evra :/
Не е лукзуз... само треба и психо-физички тест да воведат, пошто секакви идиоти и неспособни зедоа возачки.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Мене вкупно околу 22 илјади ме кошташе се, положив од прва без никакви ургенции, да имав среќа ама и никаде не згрешив, реално гледано малце се 36 часови за обука..

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
На тестови сам си е секој крив или заслужен што ќе направи, комисијата неможе да да влијае тука. На полигон многу лесно се гледа дали некој знае или не. Финтата е што некои се построги, некои пуштаа и со грешки направени. Е сега проблемот е на градска каде 90% зависиш од тоа дали инструкторот смета дека добро си извозел тие 10 мин. Сепак мислам дека ако моменталниот број на паднати луѓе не е реален, тогаш мин 60% од бројката е реално.

Sent from my iPhone

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
веќе имаше тема за 16-годишните возачи ама таа е во подфорум политика

Возачка дозвола на 16 години?

околу ова - само да оставам линк http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/08/03/i-nepylnoletni-shte-siadat-zad-volana.125491 дека во Бугарија е донесен закон за неполнолетните да добијат возачка од времен карактер и истите да возат со придружник-совозач со поголемо возачко искуство се’ до навршување на полнолетството
сепак идејава им е лоша :unsure:или и9м е наложена однадвор:pos:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Дејане(СРБИНОВСКИ) кради , кради - ама те фатив:pos:

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Може ли некој да ми каже колку кошта се комплет земање на часови,лекарско и други такви работи и некоја препорака за добра авто школа. :)

Член од
27 септември 2008
Мислења
375
Поени од реакции
24
Може ли некој да ми каже колку кошта се комплет земање на часови,лекарско и други такви работи и некоја препорака за добра авто школа. :)
Јас уплатив во АСУЦ.За средношколци од било кое средно школо даваат попуст обуката чини 11500 а редовна цена е 13500.Лекарско и прва помош земав од Медика плус и за двете заедно платив 2000.Полагањата чинат околу 6500 ако полагаш со кола од авто школата,а со твоја кола околу 5500.:)

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Јас уплатив во АСУЦ.За средношколци од било кое средно школо даваат попуст обуката чини 11500 а редовна цена е 13500.Лекарско и прва помош земав од Медика плус и за двете заедно платив 2000.Полагањата чинат околу 6500 ако полагаш со кола од авто школата,а со твоја кола околу 5500.:)
Фала ти другар за информацијата. :)

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
4.607
мене ме бутнаа на граЦка, тиот од позади си отвори да чита весник и си извозив јас се комплет и на крај ми вика паднат си оти не ми рече да го затворам весникот - немаш прегледност позади, му викам па имам странични ретровизори, он ми вика имаш и еден внатрешен-треба сите да ги користиш, и им бутнав една софра и поминав на Фтор пат

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од кога даваат со твоја кола?

Член од
23 декември 2007
Мислења
330
Поени од реакции
159
И јас паднав на градска . Од втора положив. Инаку имаше некои што паѓаа на тестовите и по два пати некои на трета положуваа ама тоа е нивна грешка што не можат да научат неколку тестови :) и то ...

К

Кнез Мишкин

Гостин
Колку што знам можеш да полагаш и со твоја кола ако сакаш,ако грешам нека ме поправи некој.
Не може со твоја кола, порано можело сега не. Подобро што не може, замисли ќе испаничи некој, нема да изреагира на време да закочи или слично и оп беља, затоа постојат дупли команди, L табли и слично.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не може со твоја кола, порано можело сега не. Подобро што не може, замисли ќе испаничи некој, нема да изреагира на време да закочи или слично и оп беља, затоа постојат дупли команди, L табли и слично.
Ај бе... Од ко ќе положиш ќе ја возиш твојата кола која нема L ознака и нема дупли команди.

Ама со полагањето, едно искуство, една смиреност што ќе добиеш... Па тогаш нема да испаничиш.

Се за пари, наместо да си полагам со мојата кола и да платам авто школа 2000 денари, полагаш со нивната и плаќаш 13.000 денари. Сигурно во 10-20 часови троши 200 евра бензин.

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Дечки колку возачки часови се предвидени пред да се полага за А категорија?

Kajgana Shop

На врв Bottom