Скапи испити и често повеќекратно полагање за возачка дозвола

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Комисииве за полагање се стрикно распределени пр. овие 3ца се секогаш кај железничка, други 3ка кај Јане Сандански или?

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Гледам кои „грешки“ сте ги правеле..јас во понеделник полагам тестови,па после недела дена полигон и градска(барем така инструкторот ми кажа)...иначе,го одбрав Аеродром за полагање,со оглед на тоа дека ми е полесен за разлика од Центар.Ама така го имам научено на памет,и скриени знаци,и невидливи пешаци,дури и контињерите ги памтам каде се ставени на улица...и ми влезе во навика тоа со жмигавец за контињер на улица....така да со Господ напред идам,се надевам се во најдобар ред ќе помине..ако не,ќе додавам пари,како и сите други

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
ПОЛОЖИВ ВЧЕРА !!! ОД 2 ПАТ,АМА УСПЕАВ!!!
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 23:37 ---
ПОЛОЖИВ ВЧЕРА !!! ОД 2 ПАТ,АМА УСПЕАВ!!!

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
полагам идната недела тестови па полигон и гратска..че видиме шо че биди :D..читам муабети од типот : ако извозам добро нема да ме турнат,ако сум чист ништо не ми можат..не е така..мој другар го турнаја затоа што возел бавно..со 57..кога прашал е колку треба овие му рекле 60. -.- ..башка то денес бев во автосколата да се преслушаме со тестовите и газдата ми вика..сега му ја намалите платата на овие од комисијата ..оти пуштале на 3 пати..требало на 4-5 пати најмалце -.-

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
полагам идната недела тестови па полигон и гратска..че видиме шо че биди :D..читам муабети од типот : ако извозам добро нема да ме турнат,ако сум чист ништо не ми можат..не е така..мој другар го турнаја затоа што возел бавно..со 57..кога прашал е колку треба овие му рекле 60. -.- ..башка то денес бев во автосколата да се преслушаме со тестовите и газдата ми вика..сега му ја намалите платата на овие од комисијата ..оти пуштале на 3 пати..требало на 4-5 пати најмалце -.-
Брат ќе ти дадам совет..мене првиот пат ме бутнаа под Железничка зашто едни баби си поминуваа улица (ама не на пешачки) и овој ми закочи....и се помирив со тоа дека сум паднал..вториот пат полагав кај ресторан Бисера(кај паркингот) и се помина во најдобар ред...извозев посмирено (првиот пат трема и страв имав) и положив..на тестови кога ќе полагаш биди смирен,не се брзај,и секое прашање читај го по3-4 пати за да не го утенш...полигон е лесно,а за гратска истотака биди смирен,не им покажувај дека се уплашен,дека имаш трема...ако почнат некој муабет,ако можеш „убаци им се “ во муабетот...кај мене тоа упали,зашто од почеток до крај муабет си правев и возев....и еве ти држам среќа се од прва да поминеш (y)

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
Брат ќе ти дадам совет..мене првиот пат ме бутнаа под Железничка зашто едни баби си поминуваа улица (ама не на пешачки) и овој ми закочи....и се помирив со тоа дека сум паднал..вториот пат полагав кај ресторан Бисера(кај паркингот) и се помина во најдобар ред...извозев посмирено (првиот пат трема и страв имав) и положив..на тестови кога ќе полагаш биди смирен,не се брзај,и секое прашање читај го по3-4 пати за да не го утенш...полигон е лесно,а за гратска истотака биди смирен,не им покажувај дека се уплашен,дека имаш трема...ако почнат некој муабет,ако можеш „убаци им се “ во муабетот...кај мене тоа упали,зашто од почеток до крај муабет си правев и возев....и еве ти држам среќа се од прва да поминеш (y)
фала за советот..и за среќата :P ќе пишам што сум направил :)

ScArFaCe_K4

Кретенски username, знам.
Член од
29 јануари 2007
Мислења
344
Поени од реакции
16
Ја полагав во петокот положив од прва без врски во Аеродром.

Чаре? Татко ти позади со кола да ти чисти пат, тоа му е мајката :D

O

Orion.

Гостин
Градска најбитно е да видат дека си смирен !! Само тоа. Јас кога полагав направив 1 грешка ама бев ептен смирен и ме пуштија. Најбитно е да видат дека се осеќаш слободно во колата.

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
еее заборавив на темава..положив тестови на 7ми во вторникот..лесни..макар што ми беа научени..со 2 негативни на најглупото прашање згрешив :/ сеа чекам да се стопи снегов па да се почни со полигони ,градска :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Јас денес положив полигон, другата недела прв пат ќе полагам градска. Туку една случка денес ми остана во глава од полагањево. Не начукаа милион коли после втора вежба, а просторот за маневар мал и нормално никој не е будала да прегази црвена линија за да се нареди, па се створи гужва и на едно девојче му изгасна колата. Типов од комисија го испровоцира девојчево, и се подразвика и вика: Што е ова волан не знаете да држите на полигон сте дошле:facepalm: Од вакви чир да ти пукне, кај ради нив се гужваш таму, па уште и ти неспособен. Нејсе тоа, туку девојчево падна. Којзнае што страв у коски и внесе типот. Не оти он е целосно виновен, ама како смеат да си дозволат да го деконцентрираат човек во таква ситуација не ми е јасно.

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
дегени се море брат..јас неможев да полагам овие 2 недели имав некои обврски..сеа за другата ќе полагам па ќе видиме како ќе биди :)

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
денеска полагав гратска и нормално не положив..имаше еден идиот во комисијата ми најде мана многу брзо сум возел ..не сум пропуштил една кола а колата беше 30 метра оддалечена..јас си извозив најнормално..ама тое :/

Член од
9 март 2012
Мислења
19
Поени од реакции
14
Ај кажете вие сега брзо што сте полагале колку пари кошта автошкола, со се часови и полагање? Значи се на се, од прилика. Јас кога полагав пред 5 години беа други цени, а сега ме интересира за дечкото, треба да полага, па не знаеме колку пари треба да одвои за тоа :)

Член од
26 февруари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
19
Ај кажете вие сега брзо што сте полагале колку пари кошта автошкола, со се часови и полагање? Значи се на се, од прилика. Јас кога полагав пред 5 години беа други цени, а сега ме интересира за дечкото, треба да полага, па не знаеме колку пари треба да одвои за тоа :)
Да си кажам ја.Полагав на 31 декември 2011 година,возачката ми ја дадоа на 14 јануар,колата ми ја купија на 24 јануар.Значи пред 2-3 месеца.Тестови и полигон од прва,градска од втора.Комисијата ми ја праи,арно возиш,добар си,ќе дојдеш наредниот пат и ќе завршиме работа.Цените се вака:
-Лекарско 1700 денари+500 ако немаш одредено крвна група
-Црвен Крст 1200 денари
-Часовите 12000 денари
-Пријава за полагање 8300
-И плус шо ме паднаа еднаш плус 3000 денари дадов,и возев уште еден дополнителен час,часот ме кошташе 600 денари.Се на се вкупно ме кошташе 27000 денари.Од Велес сум.

Kajgana Shop

На врв Bottom