Ситница што ме нервира

C

CoolIris

Гостин
Бреееј до таму ли се отиде да реакции на пост вршат психолошко изживување врз луѓе?
Дечкото алудира на тоа дека треба да ти се помогне, штом ставаш смешни реакции на тешки теми кои ја чепкаат нечија психа.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.530
Поени од реакции
66.066
Бреееј до таму ли се отиде да реакции на пост вршат психолошко изживување врз луѓе?
А која е потребата од такво малициозно однесување? Да бидеш во центар на внимание? Да покажеш дека си болен, различен? Те ложи туѓа несреќа? Стварно не разбирам. Мене таквите ми даваат до знаење дека немаат нормален живот и посегнуваат по вакви очајни потези да привлечат внимание, и таквите ги жалам од дното на душата. Побарај си помош, зашто не си на добро ментално место.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Дечкото алудира на тоа дека треба да ти се помогне, штом ставаш смешни реакции на тешки теми кои ја чепкаат нечија психа.
Нах, нема потреба од помош.
А која е потребата од такво малициозно однесување? Да бидеш во центар на внимание? Да покажеш дека си болен, различен? Те ложи туѓа несреќа? Стварно не разбирам. Мене таквите ми даваат до знаење дека немаат нормален живот и посегнуваат по вакви очајни потези да привлечат внимание, и таквите ги жалам од дното на душата. Побарај си помош, зашто не си на добро ментално место.
Едноставно сметам дека е патетично да се лигавиш по форум за тоа колку ти е лош животот.
Можеби тие со таквите постови се желни за внимание?
Дали ги прочита конкретните постови кои ги напоменав, или едноставно ти се наби во мисла еден бот преѓе што пиша „ставање хаха ако умрело кучето“ па го осудуваш тоа? Тие се многу далеку од „хаха“ на умрено куче. Не дека неам нешто полошо напраено но тоа се други случаи.
Не знам какво внимание се добива ако ставиш реакција на пост која несоодветствува со општо прифатените норми за просечната раја, но ајде, нека ти биде.

C

CoolIris

Гостин
Не, не те прашав за помош, ами ти сугерирам дека навистина ти треба помош.

Ако толку ситничариш, кој, што, зошто и како пишувал на форумов, веројатно имаш екстремно досаден живот, па очајно се обидуваш да испровоцираш ти некоја повратна реакција со твоите цинични реакции.

Според општоприфатените норми на просечната раја, тоа се дефинира како екстремна патетичност.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151

Едноставно сметам дека е патетично да се лигавиш по форум за тоа колку ти е лош животот.
Можеби тие со таквите постови се желни за внимание?
Дали ги прочита конкретните постови кои ги напоменав, или едноставно ти се наби во мисла еден бот преѓе што пиша „ставање хаха ако умрело кучето“ па го осудуваш тоа?
Не знам какво внимание се добива ако ставиш реакција на пост која несоодветствува со општо прифатените норми за просечната раја, но ајде, нека ти биде.
Анон, твоето однесување не е нормално, ти сето тоа го интерпретираш на свој погрешен начин. Луѓето сакаат да споделуваат и добро и лошо, пошто се луѓе и треба да ги разбереш, а не да ги исмејуваш. Тоа твоето е класично антисоцијално понашање. Навредите ги откриваат твоите фрустрации кои ги гаиш кон мене и мојата персона на форумов.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Не, не те прашав за помош, ами ти сугерирам дека навистина ти треба помош.

Ако толку ситничариш, кој, што, зошто и како пишувал на форумов, веројатно имаш екстремно досаден живот, па очајно се обидуваш да испровоцираш ти некоја повратна реакција со твоите цинични реакции.

Според општоприфатените норми на просечната раја, тоа се дефинира како екстремна патетичност.
Ја ситничарам? Ја мислам поголем проблем имаат луѓето што замараат по пп ако си им ставил реакција што не им се допаѓа.
Анон, твоето однесување не е нормално, ти сето тоа го интерпретираш на свој погрешен начин. Луѓето сакаат да споделуваат и добро и лошо, пошто се луѓе и треба да ги разбереш, а не да ги исмејуваш. Тоа твоето е класично антисоцијално понашање. Навредите ги откриваат твоите фрустрации кои ги гаиш кон мене и мојата персона на форумов.
Океј, брад.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Ај врати си филм кој кого замарал.
Или да ставам screenshots?

Егоцентрик
Види срц, да ми пишуваш пп со прашања „што ти е? зошто се понашаш така со сила егоцентрично-харизматично-саркастично“ затоа што сум ти ставил реакција на пост, сметам дека е поголемо замарање од тоа јас да те прашам тебе дали работиш на кардиологија. Е сеа ако работеше веќе моите следни работи ќе беа замарање. Ти тука требаше да дадеш одговор да/не (а одговорот беше не) а твоево прашање е безвеза прашано и бара филозофски пристап за одговарање :D
Моето дополнително објаснување дека станува збор за баба ми беше само за да ти се разјаснат работите затоа што наместо да одговориш ти почна да прашуваш „а што, како тоа, од каде сеа тоа, а зошто тоа“.

C

CoolIris

Гостин
Види срц, да ми пишуваш пп со прашања „што ти е? зошто се понашаш така со сила егоцентрично-харизматично-саркастично“ затоа што сум ти ставил реакција на пост, сметам дека е поголемо замарање од тоа јас да те прашам тебе дали работиш на кардиологија. Е сеа ако работеше веќе моите следни работи ќе беа замарање. Ти тука требаше да дадеш одговор да/не, а твоево прашање е безвеза прашано и бара филозофски пристап заа одговарање :D
Јас за тебе не сум срц, туку сум форумски лик со кој што ти немаш фонд на зборови, за да дискутираш.

Прво ме замараше за правопис, веројатно со надеж да оствариш некаква комуникација.

А после кардиологија, патем тоа не беше прашање, туку тоа беше неандерталско, дегенерично и многу нечовечно однесување.

А тоа што јас ти пишав тебе, беше со надеж да ти помогнам и да те просветлам дека со таква дракост, безобразлук и цинизам никаде нема да стигнеш. Жал ми е за тебе Аноне.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Јас за тебе не сум срц, туку сум форумски лик со кој што ти немаш фонд на зборови, за да дискутираш.

Прво ме замараше за правопис, веројатно со надеж да оствариш некаква комуникација.

А после кардиологија, патем тоа не беше прашање, туку тоа беше неандерталско, дегенерично и многу нечовечно однесување.

А тоа што јас ти пишав тебе, беше со надеж да ти помогнам и да те просветлам дека со таква дракост, безобразлук и цинизам никаде нема да стигнеш. Жал ми е за тебе Аноне.
Види, ако можам објективно да ги ставам на вага која мери „замарање“, а мислам дека можам, повторно сметам дека тоа што јас сум ти ставил линк до пост за правопис со 2-3 реченици е помало замарање од прашања „зошто си таков?“ поттикнати од реакција на пост.
Ако ти сметаш дека вагата нема да измери така, тоа е твое видување и јас можам да ти понудам да се согласиме дека не се согласуваме.
Ама ти ни ова нема да го прифатиш, ти сакаш 17 пати да ми пишуваш „поздрав“ као демек крај на разговор, дека ти е жал за мене, дека сум егоцентричен циник, дека ми треба помош... во ред е, те разбирам несрц.

C

CoolIris

Гостин
Види, ако можам објективно да ги ставам на вага која мери „замарање“, а мислам дека можам, повторно сметам дека тоа што јас сум ти ставил линк до пост за правопис со 2-3 реченици е помало замарање од прашања „зошто си таков?“ поттикнати од реакција на пост.
Ако ти сметаш дека вагата нема да измери така, тоа е твое светоглед и ти понудам да се согласиме дека не се согласуваме.
Разликата е евидентна. Не ме цитирај понатака. Испод ниво ми е да се расправам со вакви ликови. Никаква култура.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Разликата е евидентна. Не ме цитирај понатака. Испод ниво ми е да се расправам со вакви ликови. Никаква култура.
Со претходен пост ти објаснив зошто ти дадов повеќе информации, ама не ти оди во прилог да сфатиш.
Еве уште еднаш, да речеше не, ќе завршевме ама ти ниту рече да/не туку рече „од кај сеа ова излезе“ и затоа морав да ти објаснам, и сега го користиш ова како ја да сум бил причината замарање.
Да ми помогнеше па да речеш дека сум замарал, ама вака...
Nе е лесен животот да си <=6-ка, јебига. Ама ќе се снајдеш.

C

CoolIris

Гостин
„а што, како тоа, од каде сеа тоа, а зошто тоа“.
Со претходен пост ти објаснив зошто ти дадов повеќе информации, ама не ти оди во прилог да сфатиш.
Еве уште еднаш, да речеше не, ќе завршевме ама ти ниту рече да/не туку рече „од кај сеа ова излезе“ и затоа морав да ти објаснам, и сега го користиш ова како ја да сум бил причината замарање.
Да ми помогнеше па да речеш дека сум замарал, ама вака... не е лесен животот да си 6-ка, јебига. Ама ќе се снајдеш.
Слободно лупни скриншати кај сум прашувала што, како, зошто?
Кога ми кажа дека е за баба ти, замижав пред твојата некултура и одма ти одговорив. Па дури и ти се извинив, зошто прашав "од каде тоа дека работам на кардиологија?".

Засрами се. Не се работи за тоа кој кого замарал, туку за твојата некултура!

Kajgana Shop

На врв Bottom