Сите убави мисли ТУКА!

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Some, walk with their pain like an open wound, FOR ALL TO SEE!
The others, crush it into themselves and do not let it turn into tears and words!

Член од
19 јануари 2006
Мислења
257
Поени од реакции
0
Многу подобро е да плачеш од радост отколку да му се радуваш на туѓиот плач.

Солзите се како бура по нив човек секогаш е посмирен.

Омразата поврзува многу поцврсто од љубовта.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.405
Поени од реакции
5.962
Секојдневието ја попречува суштинската смисла на човековото постоење!

Одеднаш ненадејно со тивки чекори зачекори по патот до моето срце во кое вратата одамна беше се отворила. Во најтешките моменти од мојот живот ти беше тука. Како ѕвезда меѓу темните облаци ми даде надеж која ми е како светилнк за да го најдам вистинскиот пат во животот. И затоа благодарна сум ти за се што направи за мене! Направи моето срце да израсне ново само за тебе.

Член од
13 февруари 2006
Мислења
315
Поени од реакции
4
Site sarmantni luge imaat nesto za prikrivanje!!-voobicaeno nivnata celosna zavisnost da bidat prifateni od drugite!

Ne ziveeme za da ja najdeme srekata, tuku za da ja barame!

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
знам дека нема да ме сакаш вечно,ни животот не е вечен,ќе ме сакаш само оној мал дел од вечноста што ти припаѓа тебе.
п.с кога ќе го преброиш морскиот песок тогаш заборавиме
нели е добро сакам мала пофалба што сум толку мотивиран хахахахаххахахахаа лол лол лол лол лол лол

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Возљуби го својот ближен како себеси.

Slatka_Mala

devoid of concept
Член од
15 февруари 2006
Мислења
477
Поени од реакции
11
ATAHA3UjA напиша:
Site sarmantni luge imaat nesto za prikrivanje!!-voobicaeno nivnata celosna zavisnost da bidat prifateni od drugite!
uuu, damn! бинго, другарке - многу ми се свиѓа ова...еве и од мене:

Таму каде што се слеваат пријателските патишта, целиот свет за момент почнува да изгледа како роден крај. Херман Хесе
Времето "невреме" вистинско е време. Ацо Шопов
Уште во младоста треба да си го отсечеш стапот на кој ќе се потпираш во староста. Конфучие
All things come to those who wait. или на нашки:трпение - спасение :icon_lol:
I will not go down the ground cause someone told me - death is walking around.

*Pr|nCeSs*

Whatever I do... I didn`t do it!
Член од
12 февруари 2006
Мислења
162
Поени од реакции
1
Следи го срцето, може малку и разумот а предрасудите и лицемерството остави им ги на тажните околу тебе. Љубовта не познава граници таа плови околу нас а само слепите во срцата ја гледаат.

Никогаш не сме сами во неволјата - секогаш ке се најде некој помудар што размислува повеќе, што се радува или тагува на ист начин, а тоа ни дава сила подобро да излегуваме на крај со предизвиците што се јавуваат.

Ние сме постојано во војна. Постојано се бориме со смртта, а знаеме дека на крајот смртта ке победи.

Љубовта е дива сила. Кога се обидуваме да ја подјармиме, не уништува. Кога се обидуваме да ја заробиме, не претвара во робови.Кога се обидуваме да ја сфатиме се губиме и се збунуваме.

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
„Кога знаев како, немав со што и немав зошто. Сега имам со што и имам зошто, но не знам како.„

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
ВО ТЕМАВА СЕ ИНАЧИТАВ МНОГИ,МНОГУ УБАВИ ЗБОРОВИ...СЕКОЈА ЧЕСТ ЗА СЕКОЈ ОНОЈ ШТО НАПИШАЛ БАРЕМ ЕДЕН ПОСТ

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Se prasuvam dali nesto navistina izblednea, ili pak vo pravo e srcevo so zaklucokot deka moite custva se seuste cvrsti kako koga nie bevme realnost...beskrajnosta na nokta me vodi kon ludost, zatoa sto kolku i da se trudi,srcevo ne uspeva da gi izdrzi spomenot, sepotot,dopirot,treperenjeto na teloto, ljubovta koja ne povrzuva tolku silno, pa sega se prasuvam kako ke ziveam bez tebe vo mojot zivot..Dusava se borese protiv zabranetoto a ti go znaes toa!Iako bese opasno jas se vrakav kaj tebe povtorno i povtorno borejki se za nas.Vo eden mig zgasna se a jas zasekogas te izgubiv. Te povrediv mnogu a mojata kazna e ogromna..te nema vo denot,te nema vo nokta.Osamenava dusa poleka vene,cekajki go momentot koga povtorno ke bideme zaedno..IN HEAVEN!!

ova e licno od mene..vi se sviga li??iskreno??

Раскољников

Моделатор
Член од
15 март 2006
Мислења
167
Поени од реакции
1
When you dream, there are no rules....
People can fly, anything can happen...
- Astral Projection

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Чудно е како нулата ставена на крајот, ја зголемува вредноста.

Има две врсти несреќи: несреќа која ни се случува нас и среќа која им се случува на другите.

Кога човек се колне на верност до гроб...не мисли на својот гроб никогаш.

Каква тишина би настанала кога луѓето би зборувале само она што знаат.

Луѓето простуваат СЕ, освен вистината и искреноста.

Член од
19 јануари 2006
Мислења
257
Поени од реакции
0
Омразата и љубовта во еден поглед се неделиви:човек никогаш не мрази друг човек од љубов кон себеси, а често се случува спротивното.

Вистинската љубов го цени тоа што го љуби, но не е вистинска онаа љубов што го љуби само она што е ценето.

Човекот што не страдал не умее ни да простува.

Член од
2 април 2006
Мислења
19
Поени од реакции
0
''Koga sekogas gledame isti lica na kraj tie stanuvaat del od nasiot zivot,i sakat da ni go promenat i ne se zadovolni ako ne e po nivno'':hump:

Kajgana Shop

На врв Bottom