Сите убави мисли ТУКА!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Љубовта и убавината се наоѓаат на најчудните места, по најчудните патишта, најчесто кога ќе го згрешиме патот по кој врвиме! - Јас

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Те сакам,не затоа што си она што ти си,туку затоа што јас сум тоа што сум, кога сум со тебе.

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
nothing lasts forever but the earth and sky
-----------------------------------------
you gitta stay cold inside...
that waht I tell myself when i feel alone sometimes
-----------------------------------------
sometimes when I'm alone I cry, cause I'am on my own.
the world moves fast & it would rather pass you on by,
then to stop and see what makes one cry, so painful & sad.
...and, sometimes I cry and noone cares about WHY!

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Sekoe nesto si ima svoja cena, ama taa cena e sekogas relativna.Koga gi sledime nasite sonista moze da se sluci na drugite da im se videme siromasni i nesrekni.Ama, toa sto go mislat drugite e nevazno: vazna e radosta vo naseto srce!

Ke ja otkries mojata vrednost duri togas koga ke me zagubis i povtorno ke me najdes!

Koga go sledis patot na tvoite sonista , predaj mu se celosno.Ne dozvoluvaj opravdanieto "ova bas ne e ona sto go sakav" da ti otvori nekoi drugi vrati.Vo ovoj iskaz lezi ' rkulecot na eden poraz.Odi po svojot pat.Duri koga i toa znaci ponekogas da cekoris kon neizvesnoto, duri i koga znaes deka bi mozel i podobro.Postavi se hrabro na svojot pat, ne plasi se od tugata kritika.I pred se ne dozvoluvaj da te koci samokritikata.

KOj prevzema novi cekori, a saka da zadrzi i del od stariot zivot, na krajot ke bide parcosan od svoeto minato.

Da bides razumen znaci sekogas da nosis vratovrska sto odgovara so corapite.Znaci, utre da go branis stavot od vcera.A zemjata -zarem ne se vrti? slobodno bidi nedosleden, menuvaj go svoeto mislenje, tvoe pravo e, ne treba za toa da se sramis se dodeka so toa ne stetis nekomu.Sto bi mozele da pomislat drugite ne e vazno.I taka, i taka si mislat sto sakaat.Ostani spokoen.Dozvoli univerzumot da kruzi okolu tebe, uzivaj vo toa da se iznenadis od samiot sebe.'koj si voobrazuva deka e mudar toj e budala.

Silata na omrazata nema da te odvede nikade, no silata na prostevanjeto sto se manifestira niz ljubovta ke ti go izmeni zivotot na poozitiven nacin

Член од
22 јануари 2005
Мислења
980
Поени од реакции
4
Светот е полн со неблагодарници, откажи се со време од помагањето на други луѓе.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Пријателот се познава на мака, кога најмалку очекуваме, од оние од кои не се надеваме.

Член од
13 февруари 2006
Мислења
315
Поени од реакции
4
Само Бог и ѕверот си се доволни сами на себе....-Спиноза
Лицата се само галерија од образи, а говорот ѕвечкање на чинии таму каде што нема љубов!-Бекон
Во царството на слепите еднооките се кралеви....

Сите шармантни луѓе имаат нешто за прикривање!Вообичаено нивната целосна зависност да бидат прифатени од другите!

Луѓето што донесуваат сончевина во животите на другите не можат да ја скријат во себе!!- оваа посебно си ја сакам!!

Член од
13 април 2006
Мислења
2
Поени од реакции
0
Eve vi edna nogu,ama nogu ubava misla :kajg: !!!

It's length of life,but depth of life!

The happiest of people don't nesseceraly have the best of everything, they just make the most of everything that comes along their way!

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Луѓето велат дека кога љубовта доаѓа,тропа на врата да ја пуштиме.Но понекогаш таа влегува низ задната врата и додека воочиме дека е тука,гледаме дека таа тргнала да си оди.

Ако ме сакаш,кажи ми да знам.Ако не,пушти ме да си одам.

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
"Тогаш кога губиш,ја разбираш вистинската вредност на изгубеното.Тргнуваш во потрага...бараш,бараш,бараш...и ќе го најдеш.Но истиот момент, откриваш нешто друго...Некој друг веќе го пронашол пред тебе."

"Човек може да биде поразен, но не и победен, зашто со еден пораз не се губи војна."

*Pr|nCeSs*

Whatever I do... I didn`t do it!
Член од
12 февруари 2006
Мислења
162
Поени од реакции
1
... Секогаш го сметав твоето пријателство за најголемо богатство. Она што ти го подарувам сега е малку во споредба со твојата бескрајна вредност. Ти ја разви уметноста на живеењето не само за себе, туку и за другите а ваквата грижа те одвојува пред се како голем човек меѓу луѓето. Сега треба да побрзаш со извршувањето на моите планови. Времето е најскапиот дар што го имам, а песочниот часовник на мојот живот е речиси преполн...

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.405
Поени од реакции
5.962
*Pr|nCeSs* напиша:
... Секогаш го сметав твоето пријателство за најголемо богатство. Она што ти го подарувам сега е малку во споредба со твојата бескрајна вредност. Ти ја разви уметноста на живеењето не само за себе, туку и за другите а ваквата грижа те одвојува пред се како голем човек меѓу луѓето. Сега треба да побрзаш со извршувањето на моите планови. Времето е најскапиот дар што го имам, а песочниот часовник на мојот живот е речиси преполн...
Ако не се лажам ова е од "Најголемиот трговец на светот" :cuc:

*Pr|nCeSs*

Whatever I do... I didn`t do it!
Член од
12 февруари 2006
Мислења
162
Поени од реакции
1
walker_girl напиша:
Ако не се лажам ова е од "Најголемиот трговец на светот" :cuc:
да.. да еве уште нешто...

...Наградите се големи ако некој успее, ама тие се големи само затоа што многу малку луѓе успеваат. Многумина запаѓаат во очај и доживуваат неуспех без да сфатат дека веќе ги поседуваат средствата што им се потребни за да се здобијат со големо богатство. Многумина со страв и со недоверба се соочуваат со препреките на својот пат и ги сметаат за непријатели. Препреките се потребни за успехот зашто во трговијата, како и во другите важни занаети, победата доаѓа по многу битки и секој пораз ги изоструваат твојата умешност и твојата сила, твојата храброст и твојата издржливост, твојата способност и твојата верба и затоа секоја препрека е твој соборец што те тера да станеш подобар.... или се да оставиш. Секое подзастанување е можност за одење напред.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Na krajot od sekoe patuvanje se dobivaat nagradite na zivotot, a ne na pocetokot; ne mi e sudeno da znam kolku cekori se potrebni za da ja postignam celta.Co neuspehot mozam da se soocam i na iljaditiot cekor, a sepak uspehot se krie zad sledniot sviok na patot.Nikogas nema da znam kolku sum blisku do celta ako ne svrtam zad agolot.Pak ke napravam uste edne cekor.Ako toj cekor ne e korisen ke zacekoram uste ednas i pak uste ednas.Odenjeto cekor po cekor e najlesno i najdolgo.
Se ke napravam za da uspeam.
Otsega sekojdnevniot napor ke go smetam samo kako edne tap udar na moeto secilo vo mokniot dab.Od prviot udar drvotot moze da ne se zatrese, a nitu od vtoriot nitu od tretiot.Sekoj udar sam za sebe moze da bide beznacaen i da izgleda deke nema da dade rezultat.Sepak, od tie detski udari dabot na krajot ke padne.Taka ke se sluci i so moite katadnevni obidi.Ke prilegam na kapka dozd sto ja mie planinata;na mrava sto ke izede tigar; na zvezda sto ke ja osvetli zemjata; na rob sto ke gradi visoka piramida.Taka ke izgradam zamok kamen po kamen, bidejki znam deka samo malite nesta moze da napravat golemi dela.
Otsega ke gi zaboravam zborovite: ne moze, nesposoben,nevozmozno,ne doaga predvit,neverojatno,neuspeh,neizvodlivo,beznadezno i povlekuvanje zasto tie se zborovi na nesposobnite.Ke zaboravam na ocajot, no ako ovaa bolest na umot me zarazi togas ke rabotam vo ocaj.Site prepreki ke gi prebrodam.Nema da mislam na raboti sto mi go zabavuvaat cekorot , a ocite ke mi bidat vpereni vo celite nad mojata glava, zasto znam deka tamu kajsto zavrsuva pustinata, raste zelena treba.
Se ke napravam za da uspeam....

Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
Malku se onie koi gledaat so svoite oci i custvuvaat so svoeto srce.

.Gravitacijata e vinovna sto lugeto se vljubuvaat (. . . falling in love)

Kajgana Shop

На врв Bottom