- Член од
- 23 февруари 2011
- Мислења
- 1.237
- Поени од реакции
- 2.314
Какви информации?
Bilo Sto kako ide i kolku ide procedurata ako si operiranКакви информации?
Fala za odgovori pa luge sme koi ima maka mora da prasime tuka sme da se pomogame okolu nasСе оперирав во Неуромедика пред скоро 6 години,ме оперираше искусна постара докторка (тогаш да имаше 55-60 години не ми текнува како се викаше), која работела претходно цел живот во градска болница.
Задоволен сум како поминав, зафатот траеше вајда саат време, со целосна анастезија, заспан бев, после зафатот уште саат време лежев да примам инфузија и дома ме пратија.
Се опоравувам месец дена, дома лежев и избегнував во тој период да седам , цело време на страна или на стомак лежев, и слободно можев да се движам, не идев на работа нормално. Ако планираш да се оперираш треба да го имаш тоа во предвид дека месец дена треба да отсуствуваш од работа.
Генерално кај многу луѓе се повторува и после операција па мораат пак да прават, на пример имам другар се има 2 пати оперирано во период од 5 години, кај мене за среќа сеуште ми се нема повторено и се надевам никогаш више. Од превентивни работи практикувам само бричење, така ми препорача докторката да гледам да не бидам влакнест да практикувам да сум избричен.
Конкретни прашања ако имаш прашај ако можам ќе одговорам.
Автоматски споено мислење:
А и да на местото кај што бев сечен, сега немам никаков осет, нервите вајда се искинати коа се бричам или допирам, рецимо не осеќам ништо, како да не постои местото, чудно чуство.
Kako da ne sedime mora da sedime i dali si ti operiranБричете го често тој предел ...гледајте да не седите на тој предел кога седите и не би требало да има проблем и да се повторува...ето сте имале еднаш не дозволувајте да се повторува
Dobro za tebe kako ti bese rana otvoreno ili zatvorenoИма веќе ваква тема
Синус Пилонидалис | Sinus pilonidalis (внатрешни влакна)
Синус Пилонидалис | Sinus pilonidalis Дефиниција и етиологија Пилоноидален синус е постинфламаторна шуплина обложена со епител и локализирана во кокцигеалниот предел. Настанува од перифоликуларниот абсцес кој се инкапсулира со епител кој од површината враснува во длабочина. Точната...forum.kajgana.com
Јас имав 2011 и бев опериран во државна. Од тогаш ми се нема појавано иако ете некој викаат требало да се бричи, ја го немам бричено тој дел.
Послем операција е критичниот момент, поради тоа што е на незгодно место нема седење, нема идење вц и поради тоа си само на инфузија.
Јас бев 2 недели во државна на инфузија, послем тоа дома лежев уште една недела и пол и само течности дома. Се вратив во школо послем еден месец, имав ослабено 15кила.
Од тогаш единствен проблем ми е што не можам стомачни да правам, некако чудно ми е зошто баш на тој дел се оптеваруваш.
Затворена, отидов еднаш послем операцијата конците да ми ги извадат и тоа беше тоа.Dobro za tebe kako ti bese rana otvoreno ili zatvoreno