mozebi imalo vakvi temi za lecenje na sinusi no jas sum navistina ocaen i baram nekakvi mislenja , iskustva od lugje koi go resile ovoj problem .
imeno me bolat sinusite so godini , glavobolka , sekret , slajm , poradi niv i kaslam cesto ( sekretot se sliva vo grloto ) , sum probal mnogu raboti ama do sega nisto ne mi pomognalo , sum cul deka imalo nekoi lugje babi , dedovci koi so alternativna medicina lecele sinusi ali neznam nekoj sto bil na takvo mesto .
taka da ve molam ako nekoi ima bilo kakvo dobro iskustvo vo lecenje na sinusite
fala vi mnogu
pozdrav
Џабе ќе се проверуваш пун си бактерии, чим имаш шлајм, кашлаш и киваш те користат како инкубатор
.
Инаку секое лечење на синуси без да ја смениш исхраната ќе ти биде многу потешко зашто најпрво треба да ја тргнеш подлогата врз која се множат бактериите а тоа ти се млечните производи (се што е од варено/пастеризирано млеко) и производи со глутен (скоро сите житарки со исклучок на пченка и ориз). Овие производи консумирај ги на минимум или вооопшто не, се додека ги лечиш синусите а откога ќе ги излечиш ќе си најдеш колкава количина смееш да јадеш на ден а да не ти создадат слуз во синусите и грлото. Шеќерот консумирај го на минимум значи сите слатки и колачи, газирани пијалоци итн.
Со ваква исхрана многу полесно се прави било која терапија за синуси и ќе биде многу поефикасна.
Многу помага да ги плакнеш синусите секој ден два до три пати со топла солена вода (како во јога што е објаснето). Ќе ушмркаш десетина пати и ќе исплукаш преку уста.
Имав како дете и на овој начин ми поминаа скроз (само со солена вода) тогаш не знаев ништо за исхрана а на другар исто му помогна плакнењето. Се друго што ќе правиш, чајови, масажи, зрачења ти е само бонус на исхраната и плакнењето.
Ќе ги средиш ама почни од денес со режим
.