Синуси

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
И јас мака мачам од пред некое време со затнат нос и синуси...Читам некој имали болка од синусите околку очите,глава ги болело,јас апсолутно никакви болки до сега сум немал ама кога легнам да спијам тоа носот ми се затне у пм....Користам едни капки Нозетал колку да може носот да ми се одзатне да мош да заспијам...за недела дена ке одам за Скопје кај еден доктор у градска на преглед па ке видеме шо ке каже дали ке се лекуват некако или ке страдам,оти ептен тешко ми пага овоа шо не можам да дишам преку нос....

S

Shellshock nam67

Гостин
И јас мака мачам од пред некое време со затнат нос и синуси...Читам некој имали болка од синусите околку очите,глава ги болело,јас апсолутно никакви болки до сега сум немал ама кога легнам да спијам тоа носот ми се затне у пм....Користам едни капки Нозетал колку да може носот да ми се одзатне да мош да заспијам...за недела дена ке одам за Скопје кај еден доктор у градска на преглед па ке видеме шо ке каже дали ке се лекуват некако или ке страдам,оти ептен тешко ми пага овоа шо не можам да дишам преку нос....
moze da imas bakterija vo nosot znaci moze ne se raboti za sinusi
napravi bris na nosot i grloto

Член од
10 јануари 2012
Мислења
4
Поени од реакции
1
mozebi imalo vakvi temi za lecenje na sinusi no jas sum navistina ocaen i baram nekakvi mislenja , iskustva od lugje koi go resile ovoj problem .
imeno me bolat sinusite so godini , glavobolka , sekret , slajm , poradi niv i kaslam cesto ( sekretot se sliva vo grloto ) , sum probal mnogu raboti ama do sega nisto ne mi pomognalo , sum cul deka imalo nekoi lugje babi , dedovci koi so alternativna medicina lecele sinusi ali neznam nekoj sto bil na takvo mesto .

taka da ve molam ako nekoi ima bilo kakvo dobro iskustvo vo lecenje na sinusite
fala vi mnogu
pozdrav

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
1. Мора да се испита дали имате некаква бактерија.
2. Ставајте топли облоги на болните места во памучна кеса со загреана едра морска сол.
3. Инхалации (прашајте во аптека за тревките и етерни масла/обично се ставаат жалфија, камилица, морска сол, етерни масла....).
4. Кварцање на ламба со инфра-ред зраци...(ова помага-проверено).
--- надополнето: 1 април 2012 во 15:59 ---
1. Мора да се испита дали имате некаква бактерија.
2. Ставајте топли облоги на болните места во памучна кеса со загреана едра морска сол.
3. Инхалации (прашајте во аптека за тревките и етерни масла/обично се ставаат жалфија, камилица, морска сол, етерни масла....).
4. Кварцање на ламба со инфра-ред зраци...(ова помага-проверено).
П.С пробај а за последното е проверено од еден пријател.

Член од
10 јануари 2012
Мислења
4
Поени од реакции
1
фала многу батко , она со топлите облоги сум пробал , делува ама само моментално додека ја држиш облогата на челото , за бактерија да би било добро да одам да проверам и инхалации се добра идеа а ламба таква имам исто така ми помага моментално

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
фала многу батко , она со топлите облоги сум пробал , делува ама само моментално додека ја држиш облогата на челото , за бактерија да би било добро да одам да проверам и инхалации се добра идеа а ламба таква имам исто така ми помага моментално
Колку можев ти помогнав, за повеќе обрати се кај специјалист иначе нема проблем :)
Со среќа и побрзо да помине :)

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
И јас имав таков проблем, го решив пред 4 години. Од Куманово сум, и тука има еден човек што лекува со масажа. Ти го масира целото лице и боли многу, но резултатите се видливи веднаш.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Ако имаш можност летово иди на море, од самата вода ќе се исчистиш. Ќе немаш проблеми

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
mozebi imalo vakvi temi za lecenje na sinusi no jas sum navistina ocaen i baram nekakvi mislenja , iskustva od lugje koi go resile ovoj problem .
imeno me bolat sinusite so godini , glavobolka , sekret , slajm , poradi niv i kaslam cesto ( sekretot se sliva vo grloto ) , sum probal mnogu raboti ama do sega nisto ne mi pomognalo , sum cul deka imalo nekoi lugje babi , dedovci koi so alternativna medicina lecele sinusi ali neznam nekoj sto bil na takvo mesto .

fala vi mnogu
pozdrav
Имаше, ги споив двете теми. Прочепкај низ страниците наназад, можеби ќе најдеш нешто корисно.

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
Ми се смачи веќе!! Дали кога синусите ви се воспалени искашлувате нешто грозно,лепливо и жолто???? Премногу ме мачи ;( ..понекогаш ме гуши ми го отежнува дишењето :( многу се плашам,што би можело да биде тоа...Бев на доктор ,ми рекоа дека нема ништо страшно,но мене сепак не ми е сеедно.Моментално пробувам да ги лечам синусите со топла едра сол ..помага додека си на топло,но кога векје излезеш на ладно ништо не помага.
Исто сум и јас. 1 месец немам , 1 месец ете така кашлам некој зелни ѓолти грозни ствари. Почнувам дури и тешко да дишам. Од тука што читав купив Flixonase ама не ми помогна. Ништо не помага, само уште море да пробам. Ако не бива тоа е. Ќе си ги трпиме :))
Не е ништо страшно не се секирај.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Пробајте солена соба..

Мене од тоа ми поминаа скроз,а бев за нигде,ставајте топли облоги на чело...сега,да не се урочам,од тие 10 дена у солена соба,не ме мачеле по јако...освен кога сум на мотор,после тој ден малце ги осеќам али нормално е,ако сум без кацига...

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443

fala vi mnogu
pozdrav
Џабе ќе се проверуваш пун си бактерии, чим имаш шлајм, кашлаш и киваш те користат како инкубатор :D.

Инаку секое лечење на синуси без да ја смениш исхраната ќе ти биде многу потешко зашто најпрво треба да ја тргнеш подлогата врз која се множат бактериите а тоа ти се млечните производи (се што е од варено/пастеризирано млеко) и производи со глутен (скоро сите житарки со исклучок на пченка и ориз). Овие производи консумирај ги на минимум или вооопшто не, се додека ги лечиш синусите а откога ќе ги излечиш ќе си најдеш колкава количина смееш да јадеш на ден а да не ти создадат слуз во синусите и грлото. Шеќерот консумирај го на минимум значи сите слатки и колачи, газирани пијалоци итн.

Со ваква исхрана многу полесно се прави било која терапија за синуси и ќе биде многу поефикасна.

Многу помага да ги плакнеш синусите секој ден два до три пати со топла солена вода (како во јога што е објаснето). Ќе ушмркаш десетина пати и ќе исплукаш преку уста.

Имав како дете и на овој начин ми поминаа скроз (само со солена вода) тогаш не знаев ништо за исхрана а на другар исто му помогна плакнењето. Се друго што ќе правиш, чајови, масажи, зрачења ти е само бонус на исхраната и плакнењето.

Ќе ги средиш ама почни од денес со режим ;).

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
sinusiti kako da se izlecat
jas imam problem sum probal dosta raboti i lecenje ama ne se disi istata e zatnat dali e dobro da se napravam operacija i da se resi se
sovet ili iskustvo vase
vaka sea si vikam deka najdobro ke ti kazam za sinusi jas zosto familijrno nie gi imame i sme probale se i sesto od divi krstavicki ,parea, tie lambite da zracat do mn dr raboti koi efektot im e kratkotraen najdolg efekt imashe solenata voda(na odmor vo grcija) i operacija ama i ovie dve raboti nema za sekogash da ti go reshat problemot zatoa sto po nekoe vreme povtorno ke pocne da se sozdava shlajm

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
vaka sea si vikam deka najdobro ke ti kazam za sinusi jas zosto familijrno nie gi imame i sme probale se i sesto od divi krstavicki ,parea, tie lambite da zracat do mn dr raboti koi efektot im e kratkotraen najdolg efekt imashe solenata voda(na odmor vo grcija) i operacija ama i ovie dve raboti nema za sekogash da ti go reshat problemot zatoa sto po nekoe vreme povtorno ke pocne da se sozdava shlajm
Постојан проблем со синуси. Веќе 6 години. Сега не дишам. Еден период бев толку затната највеќе од тоа што дишев преку уста поради настинка носот ми беше целосно затнат. И од тоа здивот ми се скратуваше и дури завршив со инхалатор оној за астматичари. Имам постојано шлајмови. Во дијагноза хронични маскиларни синуси. Во градов има добар лекар за уво нос грло. Ми даде тогаш апчиња некој шо само во една аптека ги имаше во градов мислам жива фарм бугарски. Синопрет Форте. Од нив ме пушти настинката и прекина шлајмот. Но по одреден период се врати. Треба да се биде стрплив. Односно да се инхалира морска сол секој ден пред спиење и наутро. Но подолг период. Не недела две. Месец два па и повеќе. Зависи од случај. Знам луѓе што од ламбата ги пуштило. Знам и од морска сол што им е олеснително. Но сепак мислам дека нема лек. Само доколку е почетна фаза, а не она хроничното. Како и да е мислам дека операцијата не е лек. И никогаш не би се нафатила освен ако е ептен ептен ситуацијата сериозна и се мора. Инхалирај морсла сол постојано. Барем ќе те држи отнат одреден период. Ќе имаш олеснување. Поз

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Jas imav 4 godini hronicen sinusitis i gi probav site raboti: more, inhalaci so cajoj i trevki, kapki , antibiotici, toplenje i site tie sranja......imav ogromni bolki okolu ocite i na celoto nemozev ni da gledam i mi teceja solzi!
EDINSTVENO LEK ZA SITE SO IMATE HRONICNI SINUSI E EDEN KOREN KOJ SE VIKA ,,REN'' I SE PRODAVA NA SITE PAZARI ZA ZELENCUK I E OKOLU 300 DEN/KG.........TOA E KOREN I E BEL I IMA CUDEN MIRIS NA ZEMJA I SE ZEMA I OD NEGO SE SECI EDNO PARCE I SE RENDA SO RENDE NA NAJSITNO I SE KLAVA VO EDNA CASA ILI FILDZAN ODPRILIKA DA IMA DO POLA I POTOA SE MIRISA OKOLU 20-30 MINUTI.(NEMOJTE DA GO MIRISATE MNOGU OD BLISKU I SILNO NAEDNAS ZASTO IMA MNOGU JAK MIRIS) OVAJ KOREN E EDINSTVEN LEK KOJ GO OTKORNUVA CEL GNOJ I SLAJM VO NOSOT , CELOTO I NA SITE SINUSI NA GLAVATA......I AKO SAKATE TRAJNO LECENJE TREBA DA GO MIRISATE OKOLU 10 DENA PO 2-3 PATI NA DEN I SE NADEVAM KE NEMA DA IMATE NIKOGAS PROBLEM POJKE SO SINUSI VO ZIVOTO.....A VO NEKOJA SLUCAJNOST AKO VI SE POJAVAT PAK OVAJ LEK MENE MI ZAMENVASE TERAPIJA ZA SINUSI OD DVE NEDELI ANTIBIOTIK ZA DVA DENA(KOGA SKROZ KE ME FATEJA SO GNOJ I SLAJM SAMO DVA DENA PO 2-3 PATI MIRISAV I OZDRAVAV I SE CISTEV KAKO DA SUM NEMAL NIKOGAS SINUSI) POZDRAV I SO SREKJA NA SITE I VREDI DA SE PROBA!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom