Се плашите ли од темнината? Зошто?

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Се изначитав глупости.Всушност вие немате страв од темнината туку имате страв од смртта.Кога све во темнина имате чувство на несигурност и опасност по својот живот.Секоја фобија започнува од фобијата од смртта.Ако не се плашите од смртта тогаш ништо не може да ве исплаши.
Јас порано мн се плашев,но сега едноставно ми е сеедно.(не ми е сеедно се дур не легнам со Џесика Алба)Немам страв од ништо

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Не се плашам од темница не ја мн сакам ама не си правам филмчиња дека некој ме следи и сл...

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Не.Зашто сум металка.:pipi:
хахахахха јака работа е да си металка а???? :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: иначе од темнина не сум се плашел и нема да се плашам,баш ми е секси некако :pusk:

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Не се плашам ама чудно чувство добивам:toe:. Го гледав во основно хммм како се викаше, а да, darkness falls, и имаше една гнаса која искчаше и убиваше во темнива и од тогаш си палам светло :pos:
:lud:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.831
Поени од реакции
10.241
Напротив. Мразам светлина. Во собата ми е тотална темница, исто обожавам кога влегувам во зградата да ми биде тотална темница, додека другите се плашат од тоа.

O

Out Boy

Гостин
Како малечко, жључ ми пукаше од темнината.
Денес, си се смеам од што сум се плашел.
Ајнштајн, нели, кажува во рекламата на Владата (“Вообрази се“, или така нешто беше), оти темнината не постои. Постои само отсуство на светлината. “Темнина“ е само збор за тоа отсуство.

А да се плаши чоек од нешто што не постои, не е страв. Тоа е фобија. А фобијата по дефиниција е нерационален, интензивен, постојан страв од одредени ситуации, активности или нешта, кој не може да се контролира. Обратете внимание на зборчето “нерационален“ :smir: Значи, за рационалните, нема место за никтофобија, т.е. скотофобија, т.е. лигофобија, т.е ахлуофобија, т.е. ... :pos:

Самара Морган

НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
Не.Зашто сум металка.:pipi:
Да објаснам за оние кои очигледно неможат да разберат.
Металците се движат во темнина и немаат страв од неа.Темнината е составен дел од нивното секојдневние.
Фала многу!

Г

Господ

Гостин
Јас слушам метал ама не сум по темнината:toe:
додуша не се плашам од темница туку прибидејки
си го имам оштетено видот со гејминг(до степен на кој требаше да мамам на систематски за да не ми дадат да носам пепељари)и кога не е сосем стемнето видот ми е затупен

bubi4ko

Македонци брее..
Член од
24 јуни 2008
Мислења
274
Поени од реакции
17
Епа се плашам поради самата психа дека некој ке излезе и ке ме убие:tapp:Порано не се плашев ни малку...но едно дете во наша маала излезе сред темница маскиран во Врисок и одтогаш многу се плашам:):kesa:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ако слушам Лејди Гага тогаш обавезно морам да се плашам од темнина :tapp:

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Ne s eplasam od temnina. Obozavam koga sum vo mrak.Iako sekogas ima nesto da tropne i od um da me izvadi no sepak ne se plasam.Vo duhovi i senista ne veruvam a dokolku izleze nekoj ceoek ne se plasam .pa dajte be luge da se plasis od nekoj koj e ist kako tebe????

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Се изначитав глупости.Всушност вие немате страв од темнината туку имате страв од смртта.Кога све во темнина имате чувство на несигурност и опасност по својот живот.Секоја фобија започнува од фобијата од смртта.Ако не се плашите од смртта тогаш ништо не може да ве исплаши.
Јас порано мн се плашев,но сега едноставно ми е сеедно.(не ми е сеедно се дур не легнам со Џесика Алба)Немам страв од ништо
Не!
Јас мислам дека не се палшиме од смрта, туку се плашиме од СТРАВОТ. Стари рекле: "Стравот е најстрашен." Ние сме социјализирано опшество во кое секојдневно слушаме разни нови работи, гледаме телевизија, интернет, ова она. Прашај некој во Африка дали се плаши од мрак. Прашај некој што не гледал ТВ, што немал контакт со друг човек, што не знај за нет, дали тој се плаши од мрак...? Одговорот е лесен. Не! Јас се плашам и верувам дека сите се плашите. Немора да глумиш хардкор бе брат. Нема да ти се смеам.....:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom