Се каете ли што сте се иселиле од Македонија?

F

FARANG

Гостин
leandra: На се ова само ќе кажам дека во новиот свет се заработува и живее уште подобро, едино што си подалеку од МКД и Европа.

Ако не ти смета да одспиеш една партија во авион денес за ич пари и се стига...

С

Спасе супата

Гостин
6. Во станбени згради има куќен ред, неможеш ти да бушиш по дома во 18 ч или да пушташ машина за перење во 12 на полноќ. Викање и дерење, музика гласна ни под разно.
Се супер тоа шо си напишала, ама некако многу се устручавате бе таму.

Не пример јас заради други обврски можам да си дозволам да бушам, да перам, да швајцовам или да резбам само во ниедно време. Најчесто во 18 ч во недела. Или во работен ден во 23.00.

Нормално ми се бунеа на почетокот, но проблемот со бунење го решив многу ефикасно. Koга ми ѕвонеа на врата им се појавив во бела мајица со прерамки и искината тренерка и им кажав со убаво: ,, Скини ми се с к**ца бре, носите се и ти бушилица у д**е’’. Имаше и други пцовки ми се чини, ама кој да памти детали. Да видиш како цел свет разбирал српски. Следно на сараундот пуштив едно старо цеде со четничка музика за кое ниту сам не знам од каде дошло. Од тогаш никој не ми се буни. Алал да им е бе разбран народ, од збор разбираат.

Важно е да не си сељак и да не дозволиш да те дупат.

(п.с. кој не живеел во балканско гето никад нема да го разбере напишаново.)

F

FARANG

Гостин
:icon_mrgr:
Како еден поранешен член што имаше напишано: Се додека имам пари во џеб за кригла пиво (повторувам: Кригла пиво!) на кеј, секој ден, нема да си бегам од Македонија. :pos:

Тој бар знаел што сака, што е пак повеќе од 90% од народот во МКД...

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Тој бар знаел што сака, што е пак повеќе од 90% од народот во МКД...
Ооо скопјане, ја имам честа пак да ме цитираш, но овојпат браниме ист став. :P

Да речеш дека кригла пиво за секој ден ти е доволно за добар, пристоен и исполнет живот треба жичките во мозокот да ти се прегорени. :свиркам:

F

FARANG

Гостин
Ооо скопјане, ја имам честа пак да ме цитираш, но овојпат браниме ист став. :P

Да речеш дека кригла пиво за секој ден ти е доволно за добар, пристоен и исполнет живот треба жичките во мозокот да ти се прегорени. :свиркам:
Форум е де... нема секогаш да се слагаме :P

Секој со својте сништа другар, за некој кригла, за некој кригла и кикирики... Кој сака повеќе ќе се помачи во МКД малку повеќе на друго место многу помалку а и повеќе ќе створи

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Се супер тоа шо си напишала, ама некако многу се устручавате бе таму.

Не пример јас заради други обврски можам да си дозволам да бушам, да перам, да швајцовам или да резбам само во ниедно време. Најчесто во 18 ч во недела. Или во работен ден во 23.00.
Нормално ми се бунеа на почетокот, но проблемот со бунење го решив многу ефикасно. Koга ми ѕвонеа на врата им се појавив во бела мајица со прерамки и искината тренерка и им кажав со убаво: ,, Скини ми се с к**ца бре, носите се и ти бушилица у д**е’’. Имаше и други пцовки ми се чини, ама кој да памти детали. Да видиш како цел свет разбирал српски. Следно на сараундот пуштив едно старо цеде со четничка музика за кое ниту сам не знам од каде дошло. Од тогаш никој не ми се буни. Алал да им е бе разбран народ, од збор разбираат.

Важно е да не си сељак и да не дозволиш да те дупат.

(п.с. кој не живеел во балканско гето никад нема да го разбере напишаново.)
Многу радикално мислимански настроен си ти бе Спасе, они тебе кај што си дошол од пичку си мајчину ред и поредок ќе ти кажуваат. Абе има сите правила да не ги почитуваш и ќе бараш православна црква на метро од зградата. Они тебе немој да бушиш у 18 ч, абе има со бушалица низ зграда да шеташ, да видат што е Балканец прав!
Не заебавај те молам. Ако не ми се свиѓаат правилата и законите, цурих дома. Мангуп на туѓа територија нечини да се правиш. Ти се преселуваш, не ти идат они во двор да ти седнат. Затоа и ќе почитуваш се што смислиле, а гледаш дека функционира.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
TIL да се работи р'мба осум саати на ден за пристојна плата е луксуз.

Мада коа ке видиш, тука и подолго се работи за очајна плата или пак ич не се нема работа.

Е сеа исклучок се оние што не работат за непристојна плата, така да ,во глобала, дечкото е во право, на некој испревртен начин.Која иронија.

F

FARANG

Гостин
Не заебавај те молам. Ако не ми се свиѓаат правилата и законите, цурих дома. Мангуп на туѓа територија нечини да се правиш. Ти се преселуваш, не ти идат они во двор да ти седнат. Затоа и ќе почитуваш се што смислиле, а гледаш дека функционира.
Ова уште и за во СК да го сватат сељаците :pos:

The_Red1

Не се пали, заебанција малку оф топик

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Абе немора да има којзнае какво богатство во Македонија, ама барем најосновните работи да функционираат. Да можеш да завршиш работа како човек, да можеш на лекар да поминеш како човек, да нема дупки по улиците и да не им тече кровот по школите, да сменат сијалица ако прегори на улицата, поштата да работи како што треба, да има Пејпал, да не ме гледаат како душман на шалтер, да не се плашам од полиција и да функционира судството.
Ама за жал...

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
TIL да се работи р'мба осум саати на ден за пристојна плата е луксуз.
Мада коа ке видиш, тука и подолго се работи за очајна плата или пак ич не се нема работа.
Е сеа исклучок се оние што не работат за непристојна плата, така да ,во глобала, дечкото е во право, на некој испревртен начин.Која иронија.
Па да, еден пристоен нормален живот во Македонија се смета за тежок луксуз.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Не,не се каам. Зашто?
Зашто не сакам да идам на политички маршови,да лепам плакати за оваа или онаа партија,да висам на улица,да лижам гз на секој,да се карам со својот брат ради политичка партија,да се осеќам како граѓанин од втор ред,да не зборам за услови за работа,да делам работно место со некој што ќе има средно а јас докторат,и така натамy и така натаму.

И пред да почнете да плукате јас својата татковина си ја сакам и јас секогаш ќе имам еден дом ама од тоа што станавме најглуп народ у последните неколку декади и од тоа што државата ни е хаос,не фала немам време да мислам како некој што спомна за нашите ослободители како се бореле под ропство кога сме биле.

F

FARANG

Гостин
Абе немора да има којзнае какво богатство во Македонија, ама барем најосновните работи да функционираат. Да можеш да завршиш работа како човек, да можеш на лекар да поминеш како човек, да нема дупки по улиците и да не им тече кровот по школите, да сменат сијалица ако прегори на улицата, поштата да работи како што треба, да има Пејпал, да не ме гледаат како душман на шалтер, да не се плашам од полиција и да функционира судството.
Ама за жал...

Многу бараш... Мрш назад во странција. Да не сакаш и да не ти крадат импулси на сметка или во продавница да ти шиткаат храна со непоминат рок? Возење во аутобус без котеќ не е возење бре...

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Многу бараш... Мрш назад во странција. Да не сакаш и да не ти крадат импулси на сметка или во продавница да ти шиткаат храна со непоминат рок? Возење во аутобус без котеќ не е возење бре...
А прати ова.Сестра ми била на веќе закажан преглед на лекар и и рекле - докторот не е тука, го викнаа во штаб. :pos:
Шта речи?

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ова уште и за во СК да го сватат сељаците :pos:

The_Red1

Не се пали, заебанција малку оф топик
Се спремам моментално за Скопје, ке те цитирам уште еднаш, сега само да не мислиш дека неќам. Имам што да додадам. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom