Zdravo Tito, Norica Storm e dobra puska, mislam najjaka od site sto gi vadi Norica zato i ti go izmestuva nisanot, e sega, da znaes sto e pojaka puskata - preciznosta opagja najmnogu zaradi silniot trzaj, za najprecizni puski gi kazuvaat deka se Slavija na ceska zbrojovka, ama tie se so poslab feder i izlezna brzina pomala od 200 m/s, za najkvalitetni puski glasat germanskite diana, anshutz,weihrauch i dr. Optikata sto ja imas e edna od najkvalitetnite - norica ne pravi optiki ami za nea optika izrabotuva nikko stirling, koja e edna od vrvnite firmi za optika za vozdusni, na tvojata puska e dobro sto imas fiksna optika(4x32 a ne na primer 3-9x32) posto taja ima mnogu jak udar i trzaj pa ako e promenliv zumot, nema da ti trae dolgo koncanicata. Isto i jas brobav razlicni dijaboli i norica promatch mi dava najdobri grupi a ne e losa ni gamo promagnum, a norica kiler za mali dalecini ima najuboito dejstvo, a promatch ne se samo za meta bobri se oni i za "drugi" nameni. Inace CROSMAN BENJAMIN MARAUDER 22 e odlicna PCP skoro da e bez trzaj, ima odlicen okidac precizna e i na golemi dalecini, ama i skapicka i ne znam kaj nas dali moze da se najdi - ne ke da moze. Spored mene duri i podobra moze da e evanix rainstorm PCP ama slabo PCP na nasiot pazar, sto se odnesuva za dozvola mislam deka e isto kako za tie so feder taka i PCP... Pozdrav