- Член од
- 20 ноември 2017
- Мислења
- 2
- Поени од реакции
- 0
Zdravo sto mislite za puskite od 4.5mm pod 200m/s dali se dobri i dali moze da se tepa nekoja ptica?
Од повеќе фактори зависи тоа, но генерално, да, јас со пиштол од 100м/сек. имам кинето цинцигари и глувци без проблем, ако гаѓаш во главата, и поголеми птици паѓаат, но како што кажав, зависи до ветер, далечина, висина, а и зрното е многу битно.Zdravo sto mislite za puskite od 4.5mm pod 200m/s dali se dobri i dali moze da se tepa nekoja ptica?
Јас ако би зимал, би земал Gamo со IGT систем.Zdravo koja e najdobra puska od 4.5 mm pod 200m/s?dali imate nekoj predlog?
За таа цена само од старите Застави ќе најдеш, ништо посебно, доволно за конзерви. Барај на Реклама5.На старо некој да не продава до 3000-4000 ден ?
Другaрче сaкaше дa купи вoздушнa пушкa 310м/с. Мoрaше дoзвoлa зa неa, пoддaде зa дoзвoлaтa и еве веќе 6 месеци јa чекa... Пoлеснo зa кaлaшникoв ќе извaди изгледa.Здраво,
Сакам да прашам до поискусните, имам голем мерак за воздушна пушка и прв пат ќе ми биде да купам, ме интересира што треба од МВР, дозволи итн за да биде се легално... единствена пречка ми е тоа, некој поупатен?
Купуваш пушка 4,5ка, под 200м/сек. ја пријавуваш во МВР и тоа е тоа, за поголем калибар и/или брзина е скапа и неисплатлива процедура.Здраво,
Сакам да прашам до поискусните, имам голем мерак за воздушна пушка и прв пат ќе ми биде да купам, ме интересира што треба од МВР, дозволи итн за да биде се легално... единствена пречка ми е тоа, некој поупатен?
Озбилно толку се чека? Да не е до местото кај што поддал, можеби во други градови е поинаку?Другaрче сaкaше дa купи вoздушнa пушкa 310м/с. Мoрaше дoзвoлa зa неa, пoддaде зa дoзвoлaтa и еве веќе 6 месеци јa чекa... Пoлеснo зa кaлaшникoв ќе извaди изгледa.
Sent from my LG-H830 using Tapatalk
Oд Oхрид е дечкoтo, a дoкументите требелo дa пoминaт две кoмисии вo Скoпје пa... Згoрa нaд тoa двa пaти гo пoсети пoлицијa нa дoмaшнa aдресa дa гo испрaшa зa штo му е кaкo ќе јa кoристи... Некaкo мнoгу прoцедури зa фaкинг вoзфушнa пушкa. Цел ќејф му зaминa нa другaрoв.Озбилно толку се чека? Да не е до местото кај што поддал, можеби во други градови е поинаку?