- Член од
- 26 август 2011
- Мислења
- 14
- Поени од реакции
- 1
Фала ти друже на објаснувањето. Сепак според мене јачината на воздушните пушки се мери според излезната сила на проектилот (диаболата) во метри во секунда, без разлика дали со федер или IGT, а не сум запознаен дали нај јаката пушка со федер е појака од нај јаката пушка со IGT.Има и 5.5 пиштоли, тука имаше на реклама5 1-2 Хатсани се продаваа 4.5ки и 5.5ки. Инаку пушките со федер се општо појаки, ама неможеш да ги оставиш прекршени долго време и федерот се оштетува со времето, додека тие со IGT (inert gas technology) клип (како амортизерите на гепекот/багажникот на поновите коли, само со многу поголем притисок) тие се општо послаби, но многу постабилни и подолговечни од федерите, можат со години да останат прекршени и нема да имаат никаков проблем, ама ако случајно се расипе, нема поправка.
Види погоре имам ставено линкови од јутјуб од еден многу добар канал стриктно за воздушни, таму има буквално се и сешто, многу нови работи можат од таму да се научат.
Инаку јас IGT ја купив од MICEI Скопје и таму ми кажаа дека имаат сервис и секакви резервни делови за неа, па не дај боже ако се расипе ќе видиме дали е така.