Се е ок, нели?

• Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Па цел живот кријам емоции јарец сум во хороскоп у природа ми е.

Ann.

Queen of Nature
Член од
27 април 2006
Мислења
504
Поени од реакции
50
Можеби и е грешка но многу ретко покажувам пред други дека не сум расположена,зошто ако покажам дека не сум во баш нај нај расположение одма ке почнат да прашуваат:што ти е,што си таква итн.а тоа ми иде на живци и затоа поубаво ми е да се правам дека се е ок...

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Sum imala losi momenti koga toa sum go kriela vo mene i sum se ponasala kako se da mi e rozevo.No znam i dobro da se isplacam,veruvajte polesno e da se isplaces ke si olesnis otkolku da go prigusuvas toa vo tebe i eden den ke ekplodiras

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
TWEETY*** напиша:
Sum imala losi momenti koga toa sum go kriela vo mene i sum se ponasala kako se da mi e rozevo.No znam i dobro da se isplacam,veruvajte polesno e da se isplaces ke si olesnis otkolku da go prigusuvas toa vo tebe i eden den ke ekplodiras
Да полесно е да се исплачеш да си се олесниш али никој освен на погребот на една драга личност не ме видел да плачам...а ми доаѓало верувај многу пати!
Немам обичај кога сум тажна или кога не ми е нешто како што треба тоа да го покажувам пред другите,тогаш најдобро можам самата да си помогнам!
Ќе излезам 1-2 да се издувам малку да се видам со другарите,а за тоа време гледам најдобро да си поминам а не да им објаснувам за моите проблеми а најмалку па да ме сожалуваат!Премногу сум горда за такво нешто,сама се соочувам со проблемите и солзите,тогаш нејкам никој да има покрај мене!

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Epa placi sama vo svojata soba ne mora nikoj da te vidi.I jas cesto se krijam od drugite ili placam naveer koga site spijat:(.Najvazno e tebe da ti bidi polesno

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
Potpolno znam kako e da si vo depresija,da ti se srusi cel svet pred tebe,i da se custvuvas najosameno kako nikoj da nema do tebe da ti gi islusa makite...tocno znam kako e zaso esto sum se custvuvala taka i mnogu mi bilo loso....no nekako se tesam deka se toa ke pomine i ke bide se OK,se ke se sredi iako ide mnogu sporo...nemozam ednostavno da se soocam so realnosta!!!

N

NeMiRnA

Гостин
zar ne e licemerno da glumam pred drugite deka se mi e rozovo ako ne mi e,ne u smisla licemerna za drugite,tuku za sebe.Ova sum jas tuka i kraj,se odnesuvam kako se cuvstvuvam,samo taka se osekam prijatno vo sopstvenata koza,znaci deka ne se sramam sama od sebe i toa sto mi se slucuva.Ne deka ne sum silna licnost ako zaplacam pred drugi,porano bev takva kruta zs tatko mi vojnicki me vospituvase,ama pukna neso u mene e toa bese haos.Covecki e da se place,iako avtomatski mi se uklucuva u takvi momenti nasmevkata ama ne namerno tuku za da se raspolozam i mnogu zboram!Sega pominuvam niz eden takov macen period i go pokazuvam toa stom mi se ukaze sansa,nesakam da tlee u mene(baska dokazale bes i takvi gadni osecai u podocnezinite god bile pricinitel za rak)ako cuvam u sebe se osekam isfrustrirano.Si vikam ke bide se vo red se praznam,probuvam da bidam so luge sto me sfakaat i me razveseluvaat,vozam roleri,placam,go maltretiram drugar mi odnosno go skokotka go provociram za da me skokotka toj za da se smeam.......

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
NeMiRnA напиша:
zar ne e licemerno da glumam pred drugite deka se mi e rozovo ako ne mi e,ne u smisla licemerna za drugite,tuku za sebe.Ova sum jas tuka i kraj,se odnesuvam kako se cuvstvuvam,samo taka se osekam prijatno vo sopstvenata koza,znaci deka ne se sramam sama od sebe i toa sto mi se slucuva.Ne deka ne sum silna licnost ako zaplacam pred drugi,porano bev takva kruta zs tatko mi vojnicki me vospituvase,ama pukna neso u mene e toa bese haos.Covecki e da se place,iako avtomatski mi se uklucuva u takvi momenti nasmevkata ama ne namerno tuku za da se raspolozam i mnogu zboram!Sega pominuvam niz eden takov macen period i go pokazuvam toa stom mi se ukaze sansa,nesakam da tlee u mene(baska dokazale bes i takvi gadni osecai u podocnezinite god bile pricinitel za rak)ako cuvam u sebe se osekam isfrustrirano.Si vikam ke bide se vo red se praznam,probuvam da bidam so luge sto me sfakaat i me razveseluvaat,vozam roleri,placam,go maltretiram drugar mi odnosno go skokotka go provociram za da me skokotka toj za da se smeam.......
Респект.:bravo:Се сложувам, инаку што ќе си ја мачам уште толку душата да глумам пред другите.Едноставно сум лош глумец, сум пробувал ама џабе, јебига кога сум искрена личност тешко ги кријам емоциите пред други.Тука сум, тој сум па кој како сака нека гледа на мене.Кога сум среќен сум среќен, кога сум тажен и се осеќам катасрофа тогаш џабе ми е и да глумам веднаш ме препознаваат :toe:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Да, премногу ги кријам своите емоции. Тоа е на некој начин и проблем. Најверојатно е полесно кога ќе кажеш на некого што те мачи... Ама јас сум таква, сакам да патам тивко во себе, не сакам другите да знаат дека не ми е ОК. Некако не сакам да покажам дека сум слабак или изгледа сум премногу горда. Не сакам луѓето да знаат дека сум понижена и скршена затоа што имам некое чудно мислење дека тоа ќе ги направи другите да мислат дека се над мене, да ме сожалуваат... Не знам, имам некој таков впечаток. Мислам дека добро знам да изглумам дека ми е добро кога не ми е, особено од моите дома... Ама има неколку луѓе пред кои што тешко можам да ја сокријам болката. Ама дури и пред нив ми е понекогаш тешко да зборувам за некои (за мене) болни работи...

С

Сатори

Гостин
Е сега се наметнува и друга проблематика, зарем луѓето најчесто не се грижат само за тоа да те искористат и да те повредат е сега ако знаат како ти е, тоа можат да го искористат против тебе???

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Lady Satori напиша:
Е сега се наметнува и друга проблематика, зарем луѓето најчесто не се грижат само за тоа да те искористат и да те повредат е сега ако знаат како ти е, тоа можат да го искористат против тебе???
Епа срцка токму поради тоа пред другите не ги покажувам моите слабости за да не можат да ги искористат!:wink:
Заврши времето на забивање ножеви во грб,сега нека пробаат во фаца,али за тоа треба да имаат храброст,а храбри луѓе не се замараат со тоа!

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Да, ги кријам емоциите пред луѓето со кои не сум блиска. Не можат да проценат како се чувствувам, дали сум радосна или тажна. А со најблиските сум отворена. Знат кога сум „даун“, ја споделуваат тагата со мене, знаат кога сум среќна, заедно ја делиме среќата.

Еднаш, се скарав со еден познаник, бевме онака само на „службен“ муабет, и ми рече: „Ти си бесчувствителна кучка“.:toe:Тоа многу ме замисли и ме повреди. Ама тоа сум јас. Едноставно сум позатворен тип...И не можам туку-така да ги споделам емоциите со било кој. :nesum:

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Неможам да се правам ок кога не сум...Кога сум даун обично го кажувам тоа на луѓето што ги чуствувам за поблиски, на тие како со кажа JeCILaDy со кои споделувам и среќа и тага зошто само они знаат да ме расположат, ми дадат добар совет и ми помогнат.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Јас колку и да ми е катасрофално не плачам ама не дека не сакам да плачам едноставно не ми се плаче, само ја обработувам ситуацијата и пробувам да ја согледам какво што е и ја прифаќам како таква, мож со тоа да не сум баш расположен и тоа можат сите да го притметат дека не мие расположението на некое високо ниво, ама тоа не значи дека не сакам со другите да си поминам добро време, од кај знаеш може ќе има нешто што ќе ти го подигне расположението.
Така да сите можат да приметата што подобор ме познаваат кога сум во подобор а кога во полошо расположение, слободно можат да прашаат што ми е и ќе добијат соодветен и точен одговор, бидејќи на се замарам да ги лашам луѓето бидејќи за мене тое е исто со глумењето, и ми е многу лицемерно. А ако некој мисли дека ќе може да ме повреди знејќи ги моите маки тешко се зафркнал, не сум тип што толку лесно ако и воопшто се повредува и навредува бидејќи зборовите за мене не значат многу јас ги ценам делата башка сум реалист и ги прифаќам работите такви како што се и не патам поради тоа што мене лично не ми одговараат.

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Зависи во каква ситуација. Можам да имам нерви на вол, а може да се случи и сосема спротивното. Како и да е. Јас секогаш го добивам тоа што го сакам. секогаш. на овој или на оној начин. И да грми надвор, и оган да врне, и катастрофално да се осеќам морам да одам напред; да ја остворам замислената цел.

Kajgana Shop

На врв Bottom