Серијалот Самрак (Twilight + New Moon)

S

Sookie

Гостин
А да, заборавив да кажам--ако веќе бирате да гледате нешто со вампири, гледајте True Blood, или читајте го серијалот според кој е направена таа серија. Дефинитивно подобро од Twilight.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Абе вие луѓе шо ја пренаселувате планетата Земја, нормални ли сте?
Сеуште фрлате милиони и кубете коси за да го гледате Патинсон како стои ко напудрен цреп пред Бела или евентуално свети ко цреп налепен со циркони на сонцето?

И тфајлајт нема врска со Х.Потер. Серијалот за Потер е врвно уметничко достигнување споредено со ова. И навистина заслужува почит. Роулинг има разработено цел систем, огромна бројка на добро обработени ликови, места, настани, тоа е цел комплексен и меѓусебно поврзан свет, осмислуван со години и години. А филмовите излегоа релативно добри.
После неверојатниот успех на Роулинг, авторкава на тфајлајт очигледно сфатила дека ако магичните, натприродните и паранормалните теми се активираат на комерцијален план и се измешаат со стандардните состојки како љубов и храброст, ќе заработи добра пара.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
New Moon...го симнував два ипол саати , го гледав 15 минути и го избришав !

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
искрено, едвај го чекам третиот дел...по треjлерот што го видoв гледам дека ке има доста акција... Еклипс и така ми е омилената книга од сагата. Само искрено се надевам дека нема да биде разочарувачки како Њу мун:toe:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.800
Поени од реакции
8.222
о симнав првиот дел со надеш дела ќе го гледам ама не го гледав нити па ме привлече да го гледам

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
:) Го гледав само првиот дел од љубопитност. Не ми се свиѓаше ич ништо во филмот.
Иначе од 2005 година користев ник Twilight те на мирц, те на myspace и hi5.. и откако го изнагледаа филмот ми се приклучија еден куп девојчиња мислеќи дека сум некој си фан. После тоа морав да смислам алтернатива како Vespertine. Иначе Twilight ми беше инспирирано од филмот Twilight Samurai кој доби оскар за странски филм на кански фестивал мислам дека беше 2002 година. И сеуште ми е омилен филм и лик Tasogare Seibei.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
филмот е онака ОК ама мн ја тупат со тоа демек ќе те повредам,ама треба да те заштитам,ама на крај пак кје бидеш повредена,ама ти си ми се,ама не можам без тебе инт итн итн... сепак филмот е со вампири и волци(врколаци) требало повеќе акција да има иако филмот е романса или не знам шо....и таа викторија што требаше да се одмазди ја дадоа само еднаш и ичезна,изгледа ќе ја има и во трет дел иако според мене требало да вметнат малце акцијаа и со неа и да умре нормално,а не ќе ја влечат во сите три дела по неколку сцени!! се на се според мене има оценка 6 накај 7!!

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.839
Поени од реакции
20.315
Jas prosto se iznenadiv od knigata, ne ocekuvav deka ke e bolja od filmot, arno ama nemoze de se da staat na ekran drugo ti e kniga i baska sekoj ja dozivuva na razlicen nacin, mozele nju mun malku da ja napraat po ko so treba ama izlgeda ne se potrudile dovolno kako i da e mi se sviga konceptot na knigata i si sakam vamajr shits, taka da ubajni be so k !

Член од
4 јануари 2010
Мислења
179
Поени од реакции
18
Според мене интересен е филмов и би сакал да го гледам 3-от дел (иако сега излезе New Moon :toe:)

Kajgana Shop

На врв Bottom