Сигурен си дека е серија? Ми звучи како филмот Neverending Story 2.Се потсетив на една серија што ја даваа на мрт како мал многу ја гледав се работеше за едно девојче или момче беше кое работеше во книжарница имаше една книга преку која можеш да отидеш во друг свет нешто како во бајки во тој свет владееше една добра кралица нон-стоп беше облечена во бело потоа таа се разболе и мислам дека ја замени некоја лоша жена како низ магла ми е. Ако некои се сети според ова што го напишав нека пише како се вика серијата.
Овој е од Чехословачка, има 7 епизоди, сите ги има на youtube.Разгледував малку низ темата и се потсетив на детството.Моментално ми текнува на два цртани кои ги даваа порано мислам дека ги нема спомнато досега ама не ми текнува како се викаа па можеби оние од постарите генерации ќе им текне за кои станува збор.мислам дека беа со македонска синхронизација од Чешка,Полска или Русија
1,Знам дека се работеше за зајак кој крадеше зелки и го надмудруваше човекот и секогаш побегнуваше со зелкаата толку ми текнува
Јајо и Пајо, исто, чехословачки, 20-тина епизоди има на youtube, има поставено и неколку синхронизирани на македонски.2.Само ми текнува дека се работеше за браќа кои сложно работеа заедно а на почетокот тој што го читаше текстот на македонски кажуваше "Кој рано рани две среќи граби"
Aко можете да ми помогнете да откријам за кои серии стануваше збор ќе ви бидам благодарен
Оваа на локалните одеше и на Телма мислам. Нека ме поправи некој ако грешам.
Телма. За локални можда по другите градови, на скопските тв не.Ќе ве замолам кога пишувате за некоја серија да пишете и на која телевизија се емитувала. Исто пишете и нешто за секоја серија.[DOUBLEPOST=1504628330][/DOUBLEPOST]
Оваа на локалните одеше и на Телма мислам. Нека ме поправи некој ако грешам.