Серии од нашите телевизии :)

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
Отворив скоро тема за Дигимон само заради тоа што им испадна ново придолжение..

Тука може да се спомнат Плажата на Залезот (Сигурно некој се сеќава на антагонистот Гроган :pos:), The Tribe <3 (Ја имам лајкнато на фб, уште има дечки со ја следат серијава..стварно беше една од подобрите на времето МТВ1.. со шминки со све)

Не ми текнува на друго.. Сигурно се појавила некоја "семи квалитетна" шпанска серија од времето. Ако не друго сме се навикнале на јазикот, подобро од турски? Се сеќавам (не е битно каде) можев да ги разберам едно 60% љуѓето што збореа шпански.

И така.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Се потсетив на една серија што ја даваа на мрт како мал многу ја гледав се работеше за едно девојче или момче беше кое работеше во книжарница имаше една книга преку која можеш да отидеш во друг свет нешто како во бајки во тој свет владееше една добра кралица нон-стоп беше облечена во бело потоа таа се разболе и мислам дека ја замени некоја лоша жена како низ магла ми е. Ако некои се сети според ова што го напишав нека пише како се вика серијата.
Сигурен си дека е серија? Ми звучи како филмот Neverending Story 2.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.789
Поени од реакции
1.700
Дечки како се викаше таа една Француска серија со школа за тенис беше. Исто така имаше повеќе Француски серии по телевизиите, имаше една серија со шума нешто беше. Ах не се сеќавам веќе.

Член од
29 август 2009
Мислења
50
Поени од реакции
9
Разгледував малку низ темата и се потсетив на детството.Моментално ми текнува на два цртани кои ги даваа порано мислам дека ги нема спомнато досега ама не ми текнува како се викаа па можеби оние од постарите генерации ќе им текне за кои станува збор.мислам дека беа со македонска синхронизација од Чешка,Полска или Русија
1,Знам дека се работеше за зајак кој крадеше зелки и го надмудруваше човекот и секогаш побегнуваше со зелкаата толку ми текнува
2.Само ми текнува дека се работеше за браќа кои сложно работеа заедно а на почетокот тој што го читаше текстот на македонски кажуваше "Кој рано рани две среќи граби"
Aко можете да ми помогнете да откријам за кои серии стануваше збор ќе ви бидам благодарен

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.772
Поени од реакции
36.706
Разгледував малку низ темата и се потсетив на детството.Моментално ми текнува на два цртани кои ги даваа порано мислам дека ги нема спомнато досега ама не ми текнува како се викаа па можеби оние од постарите генерации ќе им текне за кои станува збор.мислам дека беа со македонска синхронизација од Чешка,Полска или Русија
1,Знам дека се работеше за зајак кој крадеше зелки и го надмудруваше човекот и секогаш побегнуваше со зелкаата толку ми текнува
Овој е од Чехословачка, има 7 епизоди, сите ги има на youtube.
2.Само ми текнува дека се работеше за браќа кои сложно работеа заедно а на почетокот тој што го читаше текстот на македонски кажуваше "Кој рано рани две среќи граби"
Aко можете да ми помогнете да откријам за кои серии стануваше збор ќе ви бидам благодарен
Јајо и Пајо, исто, чехословачки, 20-тина епизоди има на youtube, има поставено и неколку синхронизирани на македонски.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.698
Поени од реакции
8.125
Има тема за филмови од нашите телевизии па си викам ај и за серии нека има една.

За години и сезони точно за било која од сериите не ме прашувајте бројки не паметам добро.

Batman (TV Series 1966–1968)

Бетмен и Робин на МТВ 1 само не се сеќавам колку сезони имаа прикажано.

Sunset Beach (1997–1999)

Плажата на залезот или како и точно да се викаше се прикажуваше на МТВ 1. Знам не ја доприкажаа до крај и ден денес мислам дека остана мистерија зошто не се доприкажа серијава на МРТ 1.

Sweating Bullets (1991–1993)

Тропска горештина со препознатливиот Ник Слотер и неговата хавајска кошула, коса во реп, џип, револвер и девојката која го пратеше скоро секаде. Летото не беше лето ако МТВ 1 не пуштеше Тропска горештина по не знам кој пат реприза.

Г

Грејвдигер

Гостин
The OC идеше на Сител мислам, LOST на А1, едно време даваа и една со фудбалери на МТВ, не ми текнува како се викаше... The Fresh Prince of Bel-Air такоџе на А1 мислам дека беше.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Немаше фамилија која не седеше секоја вечер пред тв за да види што ќе направи Ранду со Касандра.

Се плашиш ли од темницата исто беше супер серија, како мал се сеќавам после секоја епизода едвај заспивав. Иако беше преку ден серијата, пак ми беше страв. :D

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.698
Поени од реакции
8.125
Ќе ве замолам кога пишувате за некоја серија да пишете и на која телевизија се емитувала. Исто пишете и нешто за секоја серија.[DOUBLEPOST=1504628330][/DOUBLEPOST]
Оваа на локалните одеше и на Телма мислам. Нека ме поправи некој ако грешам.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.471
Поени од реакции
58.909
Ќе ве замолам кога пишувате за некоја серија да пишете и на која телевизија се емитувала. Исто пишете и нешто за секоја серија.[DOUBLEPOST=1504628330][/DOUBLEPOST]
Оваа на локалните одеше и на Телма мислам. Нека ме поправи некој ако грешам.
Телма. За локални можда по другите градови, на скопските тв не.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.698
Поени од реакции
8.125
Baywatch (1989–2001)

Чувари на плажата ја гледав на локалната Kiss Тетово и колку што се сеќавам беше пиратски снимена од Pink Србија со превод кирилица српски.

Серија од кој јас и брат ми се уфилмафме, брат ми кога бевме во грција на море виде иста таква бова црвена и ги натера мајка ми и татко ми да му купат па на плажа игравме Чувари на плажата.

Kajgana Shop

На врв Bottom