Сепак државниот интерес на Србија е Косово да не биде дел од нејзината територија ?

• Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување
Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Абе многу е просто.
Албанците мразат каури и се трудат да ги истребат таму кај што се допираат со нив. (зборувам за Косово и Македонија).

Ако тоа не ви стана јасно, особено оваа година, тогаш ќе го пиеме гледам....

Треба само да не им се продаваат имоти, така што ќе се изврши притисок врз тие кои сакаат да им продаваат. Клетви, закани и слично...
Тоа за да се случи ќе треба поголема кохезија и социјализација во нашите сопствени редови, а не отуѓување. За таа цел треба да се искористат настани од типот на Бадник, да речеме.

Ни на сон да не им се даваат директно пари. Има список на албански фирми, во подфорум економија. Никој не е будала сам да си го купува куршумот.

Една од најбитните работи е притисок врз тие кои ги гласаме. Има сега избори, кога власта е најблиску до базата. Да го искористиме тоа сите и да и кажеме на власта во лице дека нема да го толерираме замижувањето на власта, пред албанскиот терор. Оваа 2012 треба да им се посочи како пример (на идните пратеници кои ќе слезат меѓу народот).
Битно е пораката да се пренесе до ВМРО и СДСМ.

Ова се некои ситници кои треба сега за сега, на сам почеток, под хитно да ги средиме, зашто више касничко изглеа дека е....

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
500 godini Kosovo bese pod Turci.
Koga Amerika ke si zamine i koga ke pukne tikvata segde vo svetot togas i Srbite ke se svetat za Kosov.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
500 godini Kosovo bese pod Turci.
Koga Amerika ke si zamine i koga ke pukne tikvata segde vo svetot togas i Srbite ke se svetat za Kosov.
Досега никој не ми дал одговор , да пробам и со тебе , на кого ќе се светат србите првин :

на :

1. Хрватите ( заради Олуја и заради чистењето на Хрватска)
2.Словенците (затоа што беа првата Република која почнаа да ја разниша Југославија)
3.Бошњаците ( заради крвавата војна заради која србите се познаваат во светот како геноцидарен народ , и недозволувањето на р.Српска да се отцепи)
4.Македонците (прогласување независност на Македонија, како и заради големата желба да се граничат со Грција)
5. Војвоѓаните (кои бараат широка автономија)
6. Црногорците (кои ги оставија без излез на море, и кои ги газат српските интереси во Црна Гора)
7. Санџаклиите (кои бараат автономија)

Како и да е , досега сеуште никој не успеал толку лесно да избрише 1,7 милиони луѓе , барем не во Европа.

Мислам дека се работи само за твоја желба и нереализиран сон. Извини а.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
За мене од втор план е дали оваа гарнитура на српски политичари ќе се откажат од Косово или не. Бидејќи доминират дупелижачите и виткокичмачите одма би се откажале, ама повторно се плашат од народот.

Во прв план е начинот на која е постигната независноста, преседанот во меѓународната политика.

Се поставува едно друго прашање.
Што ќе биде со Косово ако западот, нато и еу, како и сите други империи, пропаднат.
Ќе биде колеж, ете тоа ќе биде, после жолтите куќи, после сите тие палења на цркви манастири и куќи на не албанци, ќе се врати се, со камата.

Косово ако се решаваше цивилизирано по меѓународните стандарди целиот Балкан ќе се релаксираше, ќе имавме пример како се решаваат тие проблеми.

А познавајќи ги Албанците тие нема да застанат тука. Енвер Оџа го има убаво опишано својот народ, тие се како оси, додека можат ќе касаат и ќе касаат и ќе касаат....

N

NikolaMKD91

Гостин
Досега никој не ми дал одговор , да пробам и со тебе , на кого ќе се светат србите првин :

на :

1. Хрватите ( заради Олуја и заради чистењето на Хрватска)
2.Словенците (затоа што беа првата Република која почнаа да ја разниша Југославија)
3.Бошњаците ( заради крвавата војна заради која србите се познаваат во светот како геноцидарен народ , и недозволувањето на р.Српска да се отцепи)
4.Македонците (прогласување независност на Македонија, како и заради големата желба да се граничат со Грција)
6. Црногорците (кои ги оставија без излез на море, и кои ги газат српските интереси во Црна Гора)

Како и да е , досега сеуште никој не успеал толку лесно да избрише 1,7 милиони луѓе , барем не во Европа.

Мислам дека се работи само за твоја желба и нереализиран сон. Извини а.
Друже така ако почнеш да гледаш, Србите на кого прво да се светат, па ние ако почнеме да се светиме, па Албанците, па Хрватите. Турците ако почнат да се светат што сме ги протерале од Балканот. Бугарите ако рипнат. Еден жив човек нема да остане од Атина до Љубљана ... све ќе се испоколеме и убиеме меѓу себе до ниво ниту еден човечки организам да не егзистира векови после нашето балканско самоуништување.

Член од
26 јули 2012
Мислења
22
Поени од реакции
28
Тогаш оди живеj си во Србиjа, човек коj се срами од своето име не заслужува да се нарекува Македонец.
Јас сум турчин и да ти кажам право и јас ги мразам Албанците ако дојди до живеењето во РМ јас нејќам нигде да одам тука сум среќен ти ако сакаш оди јас ти велам дека Грција е јака и нема нигде да ни дозволи да влезиме во ЕУ или друга меѓународна институција со уставното име и затоа треба да се смени и србите што ако не имаат признато под уставното име кога пак во неколку наврати ни се имаат обратено под називот БЈРМ.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Јас сум турчин и да ти кажам право и јас ги мразам Албанците ако дојди до живеењето во РМ јас нејќам нигде да одам тука сум среќен ти ако сакаш оди јас ти велам дека Грција е јака и нема нигде да ни дозволи да влезиме во ЕУ или друга меѓународна институција со уставното име и затоа треба да се смени и србите што ако не имаат признато под уставното име кога пак во неколку наврати ни се имаат обратено под називот БЈРМ.
100 стапа по туѓ грб не болат... Дајте им вие на Курдите држава и онака се 20 милиони во Турција.

N

NikolaMKD91

Гостин
Не сум модератор, ама ќе ве замолам не забегувајте со офтопици, не ја упропастувајте темата што ја отворив . Оставете Курди,БЈРМ, ВМРО.Темава е сосема нешто друго.

Србите иако се свесни дека нивниот интерес е Косово да не се врати во рамките на Србија, сепак нема да можат да го признаат. Од една страна поради тоа што после една таква одлука ниту еден српски политичар нема да има муда да се соочи со народот, од друга страна што тоа би ја охрабрило и другата српска покраина Војводина да се отцепи како Косово, Војвоѓаните и сега бараат поширока автономија како преодна фаза кон целосна независност. Она што моментално им е во интерес на Србите е максимално да се залагаат за заштита на Српското културно наследство на Косово (барем она што остана) и заштита и права на Србите во Северно Косово кое е под нивна институционална контрола.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479

.
Овакво нешто не постои за твоја жал...а на кого прво ке се светат ти ке осетиш не се секирај....
Ако некого го мразат највеќе тоа сте вие.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Овакво нешто не постои за твоја жал...
Не дека не постои , туку ти не знаеш.

Провери малце гуглај и увери се. Во Санџак ќе се одвиваат работите така како што ќе се одвиват во Босна , ако србите се оделат , и Санџак ќе отиде.

А војвоѓаните бараат да управуваат со покраината , со своите пари , имаат некои политички недоразбирања со Београд , ќе биде и таму интересно.

а на кого прво ке се светат ти ке осетиш не се секирај....
Ако некого го мразат највеќе тоа сте вие.
За малце ќе ме уплашеше , Халовин помина нели ?

Ако они не мразат , ние ги сакаме , пошто да не беа нивните глупави постапки , денеска Косово ќе беше под Србија сеуште.
Ќе ставам слика на Милошевиќ на мојот профил. Цар беше.
Тврдоглавоста им се исплаќа само на албанците , пошто такви сме по природа. Српската тврдоглавост е лоша ствар.

H

HITCH

Гостин
Тврдоглавоста им се исплаќа само на албанците , пошто такви сме по природа.
Ако не сте тврдоглави, тогаш зошто го правите целиот оној циркус со амандманите за Законот за бранителите? Со твојава констатација не би се сложила Деваја, вашата „креаторка“ на политика, откако починаа Имер Имери и Арбен Џафери само оваа „светла точка“ ви остана. :pos: Прашај ги јатрвите Деваја и Арифи за тврдоглавоста, ама откако ќе се разбудат, кутрите заспале од премореност од читање на говорот Мартин Лутер Кинг.

Ич не ми е гајле што ќе биде помеѓу Косово и Србија, ама, читајќи те вака, се повеќе ми изгледа дека ќе ја доживеете „веселата“ судбина на Србиве. Парите ќе ви секнат кога тогаш. Засекогаш ќе си останете диво племе.

Религијата ве разликува со Србите, по с`е друго сте исти.

Член од
26 јули 2012
Мислења
22
Поени од реакции
28
[/quot
100 стапа по туѓ грб не болат... Дајте им вие на Курдите држава и онака се 20 милиони во Турција.
Турчино не е будала како македонецот да му ја дај територијата на албанците или на курдите.Кој ви е крив што му го дадовте западот на албанците што не можите слободно да одите во гостивар или тетово прво ова размисли го па после ти мене кажувај ми за курдите патриоту.

Член од
7 септември 2012
Мислења
33
Поени од реакции
30
Interesna teorija prijatele no sepak mislam deka Srbite baraat poinakvo resenie(mislam tuka na Srpskiot narod ne samo na politicarite).Zosto Srbite bi se otkazale od za niv sveto mesto, neznam koj od nas ovde na forumov kolku ima citano i uceno Srpska istorija no koj ima znae deka na Srbite se im poteknuva od toa Kosovo i nema da se otkazat lesno. Zosto da ne se gleda problemot od poinakov agol, zosto ne se gleda na pomiruvanje, na sozdavanje mir na ovie prostori kade povtorno Srbinot i Albanecot bi bile prijateli a mozebi i poveke od toa, zosto da ne, pa i neka bide muslimanska zemlja ako toa e sudeno taka(togas po taa logika skoro site drzavi vo svetot ke bidat muslimanski),koj na nas ni zabranuva da se razmnozuvame, zosto toa Kosovo da pretstavuva eden instrument so koj bi se igrale golemite sili koga toa na niv im odgovara, zosto da pretstavuva edna otvorena rana koja site naredni generacii deca i srpski i albanski ke ja otvaraat i krvarat kojznae kolku godini vo idnina. Site sme luge, edinstveno nesto koe mora da se napravi e da se otvorat kartite i da se priznaat site losi raboti koi si imaat napraveno ednite na drugite so cel da ima definitivno pomiruvanje pomegu narodite, da nema skrieni nameri, bidejci ako edniot saka golema Albanija a drugiot cista Srbija tuka nema pomiruvanje, ako edniot saka otcepuvanje bezuslovno nisto ne biva(ima edna izreka vo srpskiot narod OTETO-PROKLETO). Mislam deka i vo Makedonija bi se smirile strastite ako se odi vo toj pravec.Mene pola familija mi e na Kosovo i Metohija i toa juzno od Ibar i veruvaj mi znam kako im e na tie luge, koi ke treba da ziveat so eden drug narod vo edna druga drzava koja so istite tie luge ne saka da zivee(neli e malku ironicno).Albanci da Amerika e so vas, so bazi, so vojska, no dali e toa od ljubov ili od interes vie sami si procenete.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
[/quot
Турчино не е будала како македонецот да му ја дај територијата на албанците или на курдите.Кој ви е крив што му го дадовте западот на албанците што не можите слободно да одите во гостивар или тетово прво ова размисли го па после ти мене кажувај ми за курдите патриоту.
Поентата му беше за турската подршка на албанските "права", истовремено негирајќи им ги истоветните на Курдите.

Kajgana Shop

На врв Bottom