Сендвичара "Седмица"

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.861
Поени од реакции
12.080
Другар да може не најавува ама сигурно е поквалитетно и ќе те засити убаво.Во 7ца те најадуваат компирите.
Еве имаш во Лисиче во Емер топ сендвич нешто слично на 7ца за 140 мкд.
Немој жити се и за овие еммер еднааш се заакав до таму, врска си немаат ни вкус ни ништо апла социјалка хамбургер ама дека е ефтино врие изгледа народ таму
Па ако бе брат и од тетекс нека ме најадуваат компирите ама ете не ме најадуваат
Иначе така еднаш ред си чекам во тетекс каде имаше депавка меѓу мајсторот и калфата каде му се пушти на малиот пред муштерии дека многу салата ставал и апла пред сите му покажува дека по едно парче крставица и патлиџан да става и по малку кромид и зелка

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.893
Тетекс мене ми е ужас, плескавица ѓон и лебче бајато скоро секогаш кога сум јадел.

И да, ијако има разлика од бургер у ресторан и хамбургер класика од сендвичара, ќе ги искоментирам и другите што ги пиша The Dark Knight. Маџо е најпреценет бургер што сум јадел у живот. 500 денари чинам беше, никаков укус плескавицата. Бургерслат и Бејкинг исто ништо посебно, плаќаш преку 300 денари и пак гладен ќе останеш. Седмица пред сите овие any day of the week. :)

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.410
Поени од реакции
3.665
Ќе го доведеме пак муабетов до "купи печеница" :D

Сум решил фаст фуд, џанк фуд да јадам, сум се помирил со фактот дека ќе имам нездрав оброк. Важно ми е да е вкусен.
Океј, може е 100% чисто место, но мене ми недостасува вкус во тие плескавици.
Карамелизиран кромид, кисели краставички, чипс сланина и слични глупости можат уште одма да ги извадат од бургерот. А и да не ги извадат сами ќе испаднат при прв гриз :D

Не знам од која страна влегуваш и излегуваш од Скопје, ама ако коментираме за гужви, посети ја 7ца Автокоманда.
Муабетот со печеницата е од истакнат член на форумов да не го тагирам :cool:
Кога ќе видиш се е ствар на вкус
Автоматски споено мислење:

Тетекс мене ми е ужас, плескавица ѓон и лебче бајато скоро секогаш кога сум јадел.

И да, ијако има разлика од бургер у ресторан и хамбургер класика од сендвичара, ќе ги искоментирам и другите што ги пиша The Dark Knight. Маџо е најпреценет бургер што сум јадел у живот. 500 денари чинам беше, никаков укус плескавицата. Бургерслат и Бејкинг исто ништо посебно, плаќаш преку 300 денари и пак гладен ќе останеш. Седмица пред сите овие any day of the week. :)
Маџо зависи кога си фатил се сменија многу работи таму.
Еве ајде Маџо го тргаме на страна.
Мс е 10 класи
Ојос исто ,а и не е скап може плус 50 денари
Брекинг исто имаш топ сендвич за 280/300
Кај дебелиот во Фат и таму поскапе ама бургерот му е боли глава.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
763
Поени од реакции
1.734
Pffff gluposti. Demek sendvicari kaj sho ima poevtini ili ista cena na sendvic so 7ca a vkusot e tuka negde ke se pisele, toa mi izvadi od restorani i bistro landzovi kaj sho bez minimum 400 denari ne proagjas.

Tie emer vo lisice samo mortus pijan bi gi jadel i togas bi se razmislil dali ke vredi. Ako 7ca se sranje za razlika od porano kakvi bea se slagam, ama dali najdobar vkus imaat za 250 denari kaj sho nema takov hamburger ni priblizno kako niv u gradot? Da. Kraj na prikaskata

Член од
21 март 2014
Мислења
531
Поени од реакции
407
Најбоље плеска ми е во Рустикана, а додаток помфрит и сосот на Маџо кои пак имат тапа плескавици. Седмица се топ количински и за цена, ама последно време почна фиксно да боли стомак од некоја состојка, најверојатно во месото, слично е и Тетекс каде 30% од бургерот ти е кромид. Исто во Седмица очекував тостот да е подобар, али генерално се уште не сум нашол актуелно добро место во Ск за тост.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.619
Поени од реакции
23.816
Најбоље плеска ми е во Рустикана, а додаток помфрит и сосот на Маџо кои пак имат тапа плескавици. Седмица се топ количински и за цена, ама последно време почна фиксно да боли стомак од некоја состојка, најверојатно во месото, слично е и Тетекс каде 30% од бургерот ти е кромид. Исто во Седмица очекував тостот да е подобар, али генерално се уште не сум нашол актуелно добро место во Ск за тост.
За тост мене најмногу ми се допаѓа кај Годи Тинекс што е за јадење на сред паркинг.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.575
Поени од реакции
5.620
Па ти ми напиша да ти набројам ти набројав.А за класични бургери Тетекс сендвичарата моментално е подобра од 7ца,има и други ама ајде кога ќе дојдам во Скопје ќе ми текне ќе ти ги пишам.
Во ниту еден случај тетекс не е ни приближно до 7ца.
барем на тетекс многу пати шанса му дававме пошто цело време нарачуваме за јадење и сите места што си ги кажал погоре за бургери + и доста други редовно ги зимаме.
За тетекс
1. Мала плескавица големо лепче
2. Старо лепче последните 3 од 5 нарачување
3. Исушен помфрит заб ќе скршев
4. После јадење на сите стомакот пепел
5. Гладен после 4 саати од јадењето - сите бевме гладни, као на работа седиме 0 активност. 4 ебани саати не држеше а не сме некој "големи луѓе".

Да, сите колективно го баталив е тетекс иако ни е најисплатливи опција во стил цена-близина + не плаќаме достава. Ова не е само мое мислење.

Од тетекс само името остана.
7ца за тетекс е измислена во секој поим. Едино ќебапите се боље во тетекс само пошто 7ца нема кебапи, ама па за кебапи ги имаш космос што се одлични, фонтана и Пчела.

Член од
31 октомври 2023
Мислења
74
Поени од реакции
175
Во ниту еден случај тетекс не е ни приближно до 7ца.
барем на тетекс многу пати шанса му дававме пошто цело време нарачуваме за јадење и сите места што си ги кажал погоре за бургери + и доста други редовно ги зимаме.
За тетекс
1. Мала плескавица големо лепче
2. Старо лепче последните 3 од 5 нарачување
3. Исушен помфрит заб ќе скршев
4. После јадење на сите стомакот пепел
5. Гладен после 4 саати од јадењето - сите бевме гладни, као на работа седиме 0 активност. 4 ебани саати не држеше а не сме некој "големи луѓе".

Да, сите колективно го баталив е тетекс иако ни е најисплатливи опција во стил цена-близина + не плаќаме достава. Ова не е само мое мислење.

Од тетекс само името остана.
7ца за тетекс е измислена во секој поим. Едино ќебапите се боље во тетекс само пошто 7ца нема кебапи, ама па за кебапи ги имаш космос што се одлични, фонтана и Пчела.
А ако земеш дека плескавицата е најважен дел од еден хамбургер, плескавиците во Космос, Фонтана и Пчела се подобри од тие во 7 ца или не? 2025 та со сите food и fast food vloggers и Youtube cooking channels и пак 7 ца ви е врв? Мислам не се мешам во вкусови, ама јадете ли вие на друго место (или па јадете ли и дома) освен у маалска сендвичара/7 ца? Па 10 биртии од Ѓорче до Лисиче ќе ти најдам што имаат подобра плеска од 7 ца. Не знам еве може до мене е, ама ај да видиме и неутрални/странци што викаат

Ама разбирам дека за вкусови не се расправа и дека повеќето од тука и во In-N-Out да ги однесеш, ќе ти речат епа брат за тие пари кај толкав хамбургер ќе добиеш, не најадува ништо ко 7 ца, а и вкусно е. :pos:

Член од
14 мај 2024
Мислења
28
Поени од реакции
61
Aa ama po muabetov ti izglea ne si od skopje stom vaka zboris. Nemalo guzvi, sekoj den pominuvam od 7ca vo aerodrom i kaj grcka ambasada, prepuno e na ovie dve lokacii. Se kladam deka i u leptokarija da naprais sporedba magic vs 7ca, kaj magic tri pati pomalce dusi ke ima. Uste si gazat 7ca, problemot e sto nikoj ne naprai asalna konkurencija da in pariraat, probuvaat da izvoljevaat kerifekii ama dzabe
Меџик убива со тостови(можда најдобар тост у Скопје и со цена) него ли Седмица со нејзините тостулиња! Не можеш баш баш да ги споредиш нив две сендвичари, а најмногу ценовно да споредиш. :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.861
Поени од реакции
12.080
Меџик има најјак тост у Македонија. Кој сака нека проба, нема да греши(y)
Одамна се тие, добро е што некој држи константност во квалитет
Последно имам јадено кога беа големите тостови 150, колку се сега?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.909
Поени од реакции
43.893
Одамна се тие, добро е што некој држи константност во квалитет
Последно имам јадено кога беа големите тостови 150, колку се сега?
160 последно голем тост со шунка и помфрит.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.291
Поени од реакции
118.383
Значи со кулен и врат ке идат накај 180
Да, може и до 220 да отидеш со додатоците, нели појачан ако си порачаш, ама брате барем јадеш ТОСТИШТЕ, да се удавиш во вкусови. Тој тост и 1500 да го направат пак би го купил, ВРВЕН!

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.178
Поени од реакции
5.977
Ќе го доведеме пак муабетов до "купи печеница" :D

Сум решил фаст фуд, џанк фуд да јадам, сум се помирил со фактот дека ќе имам нездрав оброк. Важно ми е да е вкусен.
Океј, може е 100% чисто место, но мене ми недостасува вкус во тие плескавици.
Карамелизиран кромид, кисели краставички, чипс сланина и слични глупости можат уште одма да ги извадат од бургерот. А и да не ги извадат сами ќе испаднат при прв гриз :D

Не знам од која страна влегуваш и излегуваш од Скопје, ама ако коментираме за гужви, посети ја 7ца Автокоманда.
Единствената нездрава работа во бургер оброк е потенцијално само маслото во кое што се пржи компирот.
- плескавица: во многу сендвичари веќе имаат 100% јунешка плескавица од месо какво што би си го купил од месара, значи здраво
- марула/кромид/домат/кисели краставички: зеленчук, по автоматизам здраво
- лепче: најчесто се од локални пекари што доставуваат за одредена сендвичара и што се многу поздрави од пакуваните лебови на големите пекари
- сосеви: некои се по дефолт нездрави, но кој психопат јаде бургер без сос...
- кашкавал: млечен производ, здрава работа
- помфрит: здрава работа, единствено маслото ако е многу пати препржено може да го направи помфритот нездрав

Или објаснето со една слика:

PS:

Kajgana Shop

На врв Bottom