Сендвичара "Седмица"

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.977
Да, ама ја ву викам стаи ми малце кечап и мајонез а она ми гу удави пирошку, шљакатарник ми гу направи.
Сто салфетке потроши.
Знае животот и такви премрежја да приреди. Биди силен :icon_lol:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Немам одамна јадено ама последен пат кога јадев успеав само 1/4 да изедам, од Хамбургерот. Уште ли ги прават такви XXL

Член од
11 април 2023
Мислења
2.071
Поени од реакции
6.827
Немам одамна јадено ама последен пат кога јадев успеав само 1/4 да изедам, од Хамбургерот. Уште ли ги прават такви XXL
Da imas S,M,L i XXL pa ti biraj sto ke jades.Vikaat najgolemiot bil najubav za jadenje, se smenija rabotite ti od koga si grizela.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Другар види, не ми е намерата да ја промовирам 7ца, стварно ме заболе уво, и така 2 пати годишно јадам таму и општо многу ретко јадам брза храна. Ова ти го кажувам од човек што го увезува месото во Македонија и што знае лично и персонално што се става во смесите. Пример во ДМ плескавицата е катастрофа од епски размери ама ај да не праам антиреклама без потреба, чисто за споредба пишав. Ако бараш плескавица со чисто месо без желудници од пилиња, рскавци и остали гомнарии тогаш 7ца го има тоа. Тетекс ми рече бе, ок, боље кал јади него од Тетекс да јадеш.
Автоматски споено мислење:

Тоа е, веќе ни кај Свето во Илинден не можеш да најдеш за евтина пара сендвич, и таму се по 130-140 обичните сендвичи, а не пак 7ца со врвно месо и врвни услови внатре (хигиена и све остало). Искрено скапо е, ама пре би јадел хамбургер за 220 во 7ца отколку бургерче за 450 во Маџо или кај кур знам од тие бургерите со 12 грама плескавица и минијатурно лепче кај што ќе останам мртов гладен.
Врска нема дека е квалитетот висок, користат рандом механички обработено месо кое е поефтино за набавка, без дополнителна обработка и вадење на ракавици и други глупости.
Дека ставаат говедско, да, али пукаат и кромид и соја. Вкусот е таков оти го зреат месото, плус од мелениот кромид внатре.
Едно е да го гледа дека набавуваат месо друго е и како ја прават плескавицата и што се пикаат внатре.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Da imas S,M,L i XXL pa ti biraj sto ke jades.Vikaat najgolemiot bil najubav za jadenje, se smenija rabotite ti od koga si grizela.
Да,сега се помали сендвичите и посуви, а цената им е дупла, сменето е ама на полошо, 250 Хамбургер плус помфрит 110 =360 денари, месо во сендвичот повеќе од 100 до 150 грама нема да имаш, кило свинско е 349 денари пази кило, од кое можеш да си направиш 10 плескавици, значи ти го плаќаш лебчето и 10 до 15 грама зелче салатка. Доста паметно. Ах бе деца деца, не дека неам пари, не ми било ќеф никогаш сува храна, да жвакам, едно киселини друго за пробава лошо.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.825
Поени од реакции
6.529
Од сите плескавици 7ца е едина што после хамбургер имам такви киселини што дупка у шољава ми се чини ќе направам....

Може имаат квалитетни месо али изгледа имаат поквалитетна соја и кромид :icon_lol:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.429
Поени од реакции
17.755
Од тоа ХИТ едино цената вреди да се заситиш за 100че не дека ќе јадеш некој којзнае каков квалитет на хамбургер. Разреден кечап мајонез, подпросечни компири, тенка плескавица и лепче. Некој јадач не би се задоволил со еден таков хамбургер.

Кафаната што ја збориш до 7ца е добра.

А 7ца се повеќе и повеќе се курчат иако рака на срце хамбургерите сеуште им држат квалитет само што драстично се намалени од пред 2-3-4 години. 220 денари веќе отиде у луксуз ебате, нека не јебат. Мада коа ќе видиш дека секоја просечна и подпросечна сендвичара нема хамбургер испод 160 денари ондак оваа цена изгледа на ок.
стопечеес денара тост да им ебам све најмило на сите.
Абе торбешка работа. Во една многу позната слаткарница во Чаршија ги кинеа салфетите на пола за да заштедат, не ми се веруваше што гледам. Муабетот беше, мене ми е ок на вкус таа плеска, многу повкусна од таа од 7ца, ма да тој реон има малку подоле накај Маџари една сендвичара Се Или и претежно јадам хамбургери од таму. Месото им е од Атанасовски, добро тие 10 проценти месо што ги ставаат во смесата.

Проблемот со 7ца е што немаат константен квалитет, 2 пати добар хамбургер, 3 пати месо и помфрит со мирис на риба, ова зборам за 7ца во Автокоманда. Не сум јас нешто пребирлив кога е во прашање хамбургер, не сум некој мераклија по скапи фенси бургери, зашто за да се најадам од такви, треба да лупнам 1000 денари најмалку. Јас си сакам прифатлив вкус на плескавица по некоја цена до кај 7ца,па да можам 2 такви хамбургери да лупнам или евентуално Бик Мек комбинација. Жаба стил, така некако.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
Врска нема дека е квалитетот висок, користат рандом механички обработено месо кое е поефтино за набавка, без дополнителна обработка и вадење на ракавици и други глупости.
Видиш , во тоа е и проблемот, ем не знаеш ем фрлаш од ракав вакви глупости. Рандом механички обработено месо, ок. :ROFLMAO:

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Видиш , во тоа е и проблемот, ем не знаеш ем фрлаш од ракав вакви глупости. Рандом механички обработено месо, ок. :ROFLMAO:
Ете јас немам, затоа ти ќе ни донесеш фактура од пријателот како доказ дека купуваат саде чисто говедско месо ;)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
Ете јас немам, затоа ти ќе ни донесеш фактура од пријателот како доказ дека купуваат саде чисто говедско месо ;)
Важи, ако сакаш и царинска декларација ќе ти приложам како доказ. Во секој случај многу подобар аргумент отколку рандом механички обработено месо. Мислам, зошто не зборам за Ројал, за Бејкинг Бред, за некое друго? Затоа што не знам ебате, за ова знам и затоа кажав. Нејсе, батали не ми се губи време за глупости, крај краева секој си јаде таму кај што му е убаво и тоа е тоа.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Важи, ако сакаш и царинска декларација ќе ти приложам како доказ. Во секој случај многу подобар аргумент отколку рандом механички обработено месо. Мислам, зошто не зборам за Ројал, за Бејкинг Бред, за некое друго? Затоа што не знам ебате, за ова знам и затоа кажав. Нејсе, батали не ми се губи време за глупости, крај краева секој си јаде таму кај што му е убаво и тоа е тоа.
Може и царинска, и еве за тие 5 минути скенирање јас ќе ти платам цел саат, да не ти биде џабе губење време ;)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.785
Поени од реакции
21.318
Ја му верују на Кобита, знам дека нема зшто да л'же, а и цел форум знаемо дека е фино дете и не е фолирант.
Ама!
Колко и да е најкфалитетно месо што га откупуе Седмица, можда после они праиф некои срања за да се зголеми кванитет и наравно за овој не смее никој да писне.
Мене искрено укус и текстура на плескавицу не ми се сфиѓа. Како ноге од мрафке да ми се плеткаф по зуби.

Ја гарантирам за Кобита, скромно дете, кд ке га прашаш што ке пиеш, он вика дај шта даш.
За разлику од другара му Џонтру, он ке наручи најскупо виски за да те сокеља,да те одере и плус ке те л'же дека е од Скопје а он директан потомак на Рацина.
Џонтра Апостолеф Солеф Волта.

Kajgana Shop

На врв Bottom