Не знам....живеам у Скопје цел живот, тука сум роден. Ја памтам таа факинг седмица уште кога се отвори - рани 90-ти ли, касни 80-ти (јебем ли га коа беше)...и пак не го сфаќам хајпот околу тоа сендвичите.
Мислам дека седмица е еден од брендовите изграден на основа на неизживеаност и непрошетаност на скопјани, за да имаат капацитет да напраат разлика у добар џанк-фуд. Као “многу помфрит стаале“, „најадувал“ - голем стап. Дури и порано, можам да кажам дека и имаа некој специфичен вкус, а последниве години се као од било која друга скопска рупа.
И баш поради оваа седмица и нејзе слични не пркнаа други форми на улична храна што ги има по светов (добро освен буреци, банички исл.).