- Член од
- 8 март 2012
- Мислења
- 3.058
- Поени од реакции
- 1.250
Разјасни ми, машко си или женско и која ти е финтава ако си женско да пробуваш да ме тролаш ?^Нешто си збркан ама нема везе.
Разјасни ми, машко си или женско и која ти е финтава ако си женско да пробуваш да ме тролаш ?^Нешто си збркан ама нема везе.
Фудбалот е машки спорт, нејзе на ракомет ќе ја пуштамОд кај знаеш дека нема да игра? Може ќе ти се посреќи тебе па ќе имаш ќерка фудбалерка.![]()
А зарем не мислиш и дека машките повеќе сакаат машки деца поради тоа што незнаат како да си играат со женски деца?Сведок сум на вакви идиотштини, само сите забораваат дека никој не знае што носи животот.
Да се прашувам јас, и ако можам да бирам, сакам три ќерки. Не затоа што имам проблем со машкиот пол, или зошто синот не би си го сакала, туку зошто сум раснета сама - како прво, и сакам повеќе деца, а како второ, одсекогаш ми биле поинтересни женските деца. Со машки деца не знам ниту да играм.
Дечко ми има внук и внука, малечки, и да, понаклонета сум на девојчето - што не значи дека не го сакам машкото, само едноставно ми е поинтересно девојчето. Принцеза ми е
Кога беше мајка ми бремена со сестра ми, јас сакав сестра да имамГолем ќеиф ми беше што е девојче.
Toa e нормално, меѓутоа ,,сакам син за да ми ја продолжи лозата (немој жити се, Чарлс),, е доста дебилно. Посебно што жената ништо не ја спречува да ја продолжи ,,лозата,,А зарем не мислиш и дека машките повеќе сакаат машки деца поради тоа што незнаат како да си играат со женски деца?
Јас лично првин преферирам машко дете, ама сигурно дека здравје Боже и девојчето ако го имам ќе го сакам поденакво.
Машкото ќе биде јунак на тато, а женското кукла на тато![]()
Па тоа е главниот аргумент зашто секое машко е умрено да има бар 1 син......Toa e нормално, меѓутоа ,,сакам син за да ми ја продолжи лозата (немој жити се, Чарлс),, е доста дебилно. Посебно што жената ништо не ја спречува да ја продолжи ,,лозата,,![]()
Јас мислам дека мажот си сака машко дете поради тоа што: Сака еден ден син му да стане тоа што не бил он. Пример, некој си спортист.Toa e нормално, меѓутоа ,,сакам син за да ми ја продолжи лозата (немој жити се, Чарлс),, е доста дебилно. Посебно што жената ништо не ја спречува да ја продолжи ,,лозата,,![]()
Не грешиш многу, со оглед дека децата се биолошко продолжение на родителите.Јас мислам дека мажот си сака машко дете поради тоа што: Сака еден ден син му да стане тоа што не бил он. Пример, некој си спортист.
Исто може размислуваат и жените, они повеќе преферираат девојче, за да се надева дека ќерката еден ден ќе стане тоа што мајката не била.![]()
Како тоа не може?Па тоа е главниот аргумент зашто секое машко е умрено да има бар 1 син......
Женско не може да ти ја продолжи лозата.....јеби га....
Колку што знам ти твоето презиме можеш да го додадеш.......татковото секако ќе си го имаат.Како тоа не може?
Зошто јас не би можела да ја продолжам лозата, на пример?
Ако ,,за така е редот,, - ни еден ред не морам законски да почитувам. Можам и презиме да им дадам мое на децата, и се што машко може, можам и јас - ако зборуваме нели, за ,,лозата,,.
1. Не мора да го имаат татковото. Презимето негово, мое и на децата е ствар на договор, може да биде неговото, моето, двете или ново.Колку што знам ти твоето презиме можеш да го додадеш.......татковото секако ќе си го имаат.
Иначе тоа колку ќе трае ? Уште една генерација продолжуваш и тоа преку сила.....
Сакам јас цела династија бе......
Јас на пример не би салак да го имам презимето на мајка ми и да ми го додала она......Би ја одбрал пред татко ми во секој момент,но презимето не и го сакам.Во поглед на тоа со презимињата сум доста конзервативен......
Башка што за мене моето презиме има големо значење.....не е баш некое обично презиме што го има секој трет.
Реално сега, секако дека би сакал да имам син(ови).....али што и да бидат само здрави и прави нека се......
Јест да би пецкало малце ако имам само ќерки,али исто би ги сакал и само нека се здрави не би се жалел![]()
1) Ствар на договор........најди некој што ќе попушти......гуд лак (не дека и нема да најдеш таква будала....Маленко - Турунџиев кога стана).Ако не дојде до договор кое ќе му го лупнат ? Се знае кое презиме се зема по дифолт.1. Не мора да го имаат татковото. Презимето негово, мое и на децата е ствар на договор, може да биде неговото, моето, двете или ново.
2. Моето презиме мене ми е важно. И што сега? Машкото презиме ич не е поважно од женското. Можеме до век и векова да се инаетиме. Дебилштина е размислувањето - сакам син за да ми ја продолжи лозата. Може и ќерка ти, по сите можни законски основи, ништо не ја спречува.
3. Јас би сакала да имам само ќерки, ама додека да одлучам да родам барем едно, може ќе ми пројде времето и бар едно да имам![]()
1) Ствар на договор........најди некој што ќе попушти......гуд лак (не дека и нема да најдеш таква будала....Маленко - Турунџиев кога стана).Ако не дојде до договор кое ќе му го лупнат ? Се знае кое презиме се зема по дифолт.
Законски и во теорија многу работи се можат........но ете ретко се прават.И да имам ќерки кои би го дале моето презиме на внуците не би ми значело тоа нешто многу.....
Ствар на погледи,за многу работи сум доста отворен и либерален,ама овде не сум.Не е дека не може - може,али не е тоа тоа....cheating
2) И ти твоето ете си го наследила по машка линија......Од секогаш во секоја култура низ целиот свет презимето и линијата се земале по машка линија.Дури и кај шпанците кај што презимето на мајката се зема во обзир тоа само се додава и трае уште една генерација.Во Исланд на пример дури презимето ти го детерминира името на таткото (татко ми Слободан,јас Слободансон).
3) Аман бе.........уште 20тина години нема да можеш да се одлучиш.......![]()