Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
17 август 2011
Мислења
9.759
Поени од реакции
17.457
Не знам што ме тераше да ги прочитам последниве страни, се изнервирав па морав да искоментирам. При ваква упорност џабе објаснуваш.
 
D

Daedalus

Гостин
Не бе, ја одамна не пишуем за да му објаснам на него. Другите што ја читат дискусијата се побитни, ќе разгледаат и можда некои од нив, ќе формираат свој став, со податоците на маса.
 
Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Не знам што ме тераше да ги прочитам последниве страни, се изнервирав па морав да искоментирам. При ваква упорност џабе објаснуваш.
нема одговор? како што претпоставував, трол.
и 100 страни глупости напишани глупости ќе останат.
 
Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.207
аха треба да немаш 2 грама мозок ако пред научни студии и цитати од википедија вака се резилиш. туку ај, што е тоа што не е во ред со тоа што го пишав? нешто разбра? или уште еден трол?[DOUBLEPOST=1509808148][/DOUBLEPOST]не сум тука да ти обаснувам, ниту да ти барам студии.постирав повеќе цитати и научна студија. ако сериозно те интересира темата повели да чуеме што мислиш на темата и некој цитат. вака само празни муабети и тролање. ти покажува дека има статистичка генетска корелација внатре во групите (национални итн) на население. и соодветна разноврсност надвор од нив.
различни “мешани“ групи = поголем генетски диверзитет.
Сосема спротивно од тоа што го тврдиш и точно како што јас кажав. искрено мислев дека е општа култура и основно познавање ова, изгледа не било така.Зошто се фати за “македонец и албанка“? Зошто не земеш пример некој етнички Македонец и некоја Банту од Африка? Ќе има повеќе сличности или повеќе разлики?
https://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_genetics
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3146070/Mixed-race-relationships-making-taller-smarter-Children-born-genetically-diverse-parents-intelligent-ancestors.html

не зборува за рак итн но зборува за повисока интелигенција и височина при поголем генетски диверзитет.
https://www.nature.com/articles/nature14618
Така сакам. Ти тврдиш дека ќе има траорни разлики од мешање националности. Дај докази.
 
Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Така сакам. Ти тврдиш дека ќе има траорни разлики од мешање националности. Дај докази.
дадов докази и цитати, повели читај. ги чекам твоите докази и цитати ако имаш нешто што да кажеш на темата друже.[DOUBLEPOST=1509825203][/DOUBLEPOST]лол го здробивме на двапати, сега бега кон трет аргумент “раси“.
Тоа чул нешто “расите се социјална конструкција“ и тоа повторува на рипит, “расите се социјална конструкција“ еми секако дека се, никој не го спори тоа. нема врска што правиме муабет за генетика, расите лол

Муабетот е дека генетски диверзитет е позитивен за потомството.


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1310579/
Previously, we observed that without using prior information about individual sampling locations, a clustering algorithm applied to multilocus genotypes from worldwide human populations produced genetic clusters largely coincident with major geographic regions. It has been argued, however, that the degree of clustering is diminished by use of samples with greater uniformity in geographic distribution, and that the clusters we identified were a consequence of uneven sampling along genetic clines. Expanding our earlier dataset from 377 to 993 markers, we systematically examine the influence of several study design variables—sample size, number of loci, number of clusters, assumptions about correlations in allele frequencies across populations, and the geographic dispersion of the sample—on the “clusteredness” of individuals. With all other variables held constant, geographic dispersion is seen to have comparatively little effect on the degree of clustering. Examination of the relationship between genetic and geographic distance supports a view in which the clusters arise not as an artifact of the sampling scheme, but from small discontinuous jumps in genetic distance for most population pairs on opposite sides of geographic barriers, in comparison with genetic distance for pairs on the same side. Thus, analysis of the 993-locus dataset corroborates our earlier results: if enough markers are used with a sufficiently large worldwide sample, individuals can be partitioned into genetic clusters that match major geographic subdivisions of the globe, with some individuals from intermediate geographic locations having mixed membership in the clusters that correspond to neighboring regions.

хммм мајџор георафик субдивижн оф те ворлд...
што ли сака да каже, се избрука на два аргументи дали ќе идеме и на предмет географија, за второ одделение да е комплетно?[DOUBLEPOST=1509825706][/DOUBLEPOST]

 
Последно уредено:
Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Не мора да значи, убавината е релативна категорија секој различно ја доживува.
Секако тоа се подразбира, убавината е субјективна. Те прашав за твое лично субјективно мислење.
 
Последно уредено:
Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.135
Секако тоа се подразбира, убавината е субјективна. Те прашав за твое лично субјективно мислење.
Ух не знам многу фактори се во прашање според моите критериуми за убавина... Став, карактер, харизма... Може некој да исполнува некои си "прифатени" критериуми за естетика а да не поседува ни малку харизма и привлечност. А чисто естетски пак зависи, некои комбинации може да се чист погодок додека пак други да се тотална утка.
 
Член од
8 септември 2017
Мислења
68
Поени од реакции
8
imam klecano i pak bi klecal bez ralika na vera i nacipnalnost ama za doma nekoja kisela, smrdena ili ne znam kakva ni slucajno ne bi zel prvo grozni se
 
Член од
28 март 2014
Мислења
77
Поени од реакции
43
Sekoja podelba samite sme ja sozdale.Ako sustinata na sekoja religilja e ljubovta kon Boga i kon lugjeto neli e kontradiktorno i sebicno da se sakame samo tamu kade sto se poklopuvame? Jas licno sum vo srekna mesana vrska veke 7 meseci.Why not?Se dodeka nikoj nikogo ne uslovuva na prasanje na individualnost nema nikakva pricina da se ogranicuvame zatoa sto nekoi nesta se slucuvaat i moraat da se slucat a sekoe odenje protiv istite moze da ne kosta mnogu podocna vo zivotot.Jas se izvinuvam za nekoristenjeto na zapirki :D
 
M

martin64

Гостин
Пробувам да фатам муслиманка некоја дека сакам да стави на глава шамија и така да имаме секс
 

Kajgana Shop

На врв Bottom