Сексуална злоупотреба во Извиднички камп во Скопје

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.094
Поени од реакции
25.100
Додека сме кај родителите па, кој кретен од татко може да пушти 14 годишна ќерка на патување кое во насловот експлицитно има нагласено “секс''. Што не им било јасно и на тие кретени..
Луѓе дај бе слушнете ја убаво аудио снимката.
Родителите појма немале за евентов, организаториве мејловите ги праќале директно на децата.
Е сеа рачунај, детето им било зачленето во извидници и константно идело на активности за извидници.
Но манијациве, одлучуваат за секое дете со наполнети 16 години да направат СПЕЦИЈАЛЕН евент каде што ќе ги поканат само тие деца што имаат 16 години за "сексуално" да ги образуваат.
И му иде детето на родителот му вика тато/мамо идам ја на извидници имаат организирано некаков собир. Родителот вика со извидничкото друштво? Нема проблем, иди. Зашто таткото претпоставува дека станува збор за редовна активност на која што детето присуствувало мал милион пати, не знае е дека е некој посебен евент.
Детето трга со помисла дека нема потреба да навлага во детали за што всушност станува збор, бидејќи ни на крај памет не му паѓа дека ќе го тераат да праи секс пози до манастир или да си остава отпечатоци од половиот орган на хамер.

Мислам, најлесно е да се набедат родителите поготово во опшстествово во кое што живееме, ама ниту еден родител при здрав разум свесно не би си го испратил детево на ваков евент.. ваљда.

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.045
Поени од реакции
9.386
Не знам што точно и како се правело, ама ова со манастиров е језиво и бизарно како и со отпечатоци и курци палци, а ова со отпечатоците на хамери е детски дури и за 12 годишњаци. Бизарна е целата оваа неолиберална филозофија на живеење, али јбг.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.547
gradonacalnici sverceri, teroristi oslobodeni, zatvorenici ubici im begaat od zatvor, zatvoreni reketari gazat luge dur se na vikdend, zivi luge gorat u bolnica odgovornost nema, partiski sponzori i drzavni insitucii finansiraat pedofilija...

pa dobro luge kakva e ovaa situacija?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.045
Поени од реакции
9.386
gradonacalnici sverceri, teroristi oslobodeni, zatvorenici ubici im begaat od zatvor, zatvoreni reketari gazat luge dur se na vikdend, zivi luge gorat u bolnica odgovornost nema, partiski sponzori i drzavni insitucii finansiraat pedofilija...

pa dobro luge kakva e ovaa situacija?
Другите се исти....

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.009
Некој БОЛЕН ВОЛ од 40+ години од Прв скопски извиднички одред на ДЕВОЈЧЕ ОД 16 ГОДИНИ И ВЕЛЕЛ "Догодина да се видиме поголи и повесели". Покриен под капата на ШИЛЕГОВ и СОРОС, со даден благослов од ЗАЕВ.
horor.jpg

Ете дел од "БЕНЕФИТИТЕ" на СЕВЕРНИТЕ ЃУБРИЊА.
ГЛАСАЈТЕ ЗА ШИЛЕГОВ!!!!!!! Во СДС е иднината!
Се по список нивно.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.098
Поени од реакции
10.138
Една работа не ми е јасна, а тоа е, КАКО БЕ ДОСЕГА НИКОЈ НЕ ИЗЕДЕ ЌОТЕК?
Некој на мое дете да му даде боја и хамер и да го тера да си ги бои интимните делови и да остава отисоци на хартијата, абе го давам на лице место, наоѓам каде живее, ги собирам сите родители и му ебавам мајката педофилска.
:mad:
Ај овие умоболни перверзњаци, ама родителиви ме изненадуваат, знаејќи во каква држава живееме и дека пријави и судови се бадијала губење време.
Можеби ќе бараат пак од Германија експерти за да ја решат и оваа енигма.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.749
Поени од реакции
39.629

А што очекувавте повеќе кога вакви забегани фаци роварат низ тие невладините организации. Нешто нормално да организираат? Сигурно и тој Зоран е некој ваков забеган, со поглед што оддава school shooter vibes.

За онаа бештијана од Штип што праќале нејзини слики од нејзиниот Инстаграм профил, објавени од неа, ни ги отекоа јајцата секој ден, дали ги нашле админите на групата, протести, подршка за неа мислиш детство и земале, а за ова сега, ништо, мукла во медиумскиот простор.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.972
Поени од реакции
6.445
А таман се заборави на Јавна соба и на монструозностите кои се дешаваат претежно на девојки по домовите за деца без родители. Трговија со деца и бремености на 12 години. И никому ништо. Неколку притворени од трета постава, воз иде даље.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да пошто овие од ова здружениево му рекле на Шилегов, еј Петре дај потпиши тука и дај пари ние ќе носиме малолетници да ги тераме да се мачкаат со боја и да седнуваат на хамер. :facepalm:

Си напраиле организација овие, можеби и се единствен извиднички клуб у Скопје или у земјава со што полесно влегле на список на вакви фондации како Сорос од кајшто може да лапаат кеш за едукативни настани и слично.

Тоа што се болни манијаци никој од власта не им го стаил со сила у глава да така се понашаат и си организираат вакви тајни и бизарни манифестации.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.932
Поени од реакции
14.949
Во одбрана на ѓаволот (Сорос) петтиот елемент е сосема друг проект, нема врска со овој камп, како што може да се види на веб страната. Сега гледам на странава ги избришале сите објави (ако воопшто постоеле) во врска со кампов за сексуално образование. Хера исто така конкретно само брошури обезбедила, така што нема никаква врска со организацијата. Евентуално Град Скопје ако учествувал треба да си сносат одговорност, и секако одговорниве лица од кампот исто така мораат да одговараат. Пак ќе кажам, треба да се истражи детално што се случувало на камповите, се организирале од 2009, има мал милион сведоци и потенцијални жртви. Сигурен сум дека голем дел од учесниците ќе сведочат, особено што се работи за млади деца кои не би можеле да лажат пред обвинител и полиција. Ако сака државава може и мора да ги затвори манијаците.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.416
Поени од реакции
11.234
Луѓе, не е нормално родителот на 16 годишно дете да не знае во кои кругови иде детето, со кого другарува и сл. Не живееме во Америка, па до толку да не се слушне од некој за каков камп станува збор. Зарем ниту едно дете нема да проговори? Зарем ниту едно дете нема да биде истрауматизирано од таквите активност? Зарем ниту еден родител нема да препознае нешто невообичаено во однесувањето на своето дете?

Немојте ве молам да зборите и да се понашате ко да е нормален таквиот однос меѓу родител и дете. Да, сите сме биле на таа возраст и свесни сме за целиот хаос предизвикан од дивите хормони, но тоа никако не може да биде оправдување за таквата ноншалантност на родителот и немањето поима што се случува со неговото дете.

Мене ми е срам што читам, а не пак да поверувам дека е реалност. Интензивно се работи на упропастување на младината. Почнувајќи од дома! И не е доволен фактот дека повеќето од нас за ваквите проблеми кои се сè почести галамиме само низ социјалните мрежи и тоа само во акутната фаза на проблемот! Најлошото е што сето ова веќе добива хроничен карактер и бара итен интервентен третман. Не е доволно само таткото на девојчето да реагира и мајката на синот...потребни се реакции од повеќе родители чии што деца биле дел од кампот. Во спротивно на крај ќе искочи дека децата само погрешно си го протолкувале наративот.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Во одбрана на ѓаволот (Сорос) петтиот елемент е сосема друг проект, нема врска со овој камп. Сега гледам на странава ги избришале сите објави (ако воопшто постоеле) во врска со кампов за сексуално образование. Хера исто така конкретно само брошури обезбедила, така што нема никаква врска со организацијата. Евентуално Град Скопје ако учествувал треба да си сносат одговорност, и секако одговорниве лица од кампот исто така мораат да одговараат. Пак ќе кажам, треба да се истражи детално што се случувало на камповите, се организирале од 2009, има мал милион сведоци и потенцијални жртви. Сигурен сум дека голем дел од учесниците ќе сведочат, особено што се работи за млади деца кои не би можеле да лажат пред обвинител и полиција. Ако сака државава може и мора да ги затвори манијаците.
Ne svakjam, rece deka idele lugje so gi znaes. Ova go organizira nekoj vozrasen i prethodno ili bilo neoficijalen event do sea?

Член од
7 август 2011
Мислења
4.932
Поени од реакции
14.949
Ne svakjam, rece deka idele lugje so gi znaes. Ova go organizira nekoj vozrasen i prethodno ili bilo neoficijalen event do sea?
Појма немам, средно бев пред 9 години и знам дека постоеше кампот, баш го имам запамтено името sex scouts and rock&roll. Дечкиве што идеа по извидници кажуваа баш некои такви american pie причи ама никад не сум обрнал на внимание. Поинтересно ми било да одам на утакмици и да пијам на клупи тој период. Од тоа што знам организаторите се постари лица (не знам возраст, тогаш постари ми биле и 22 и 42 години), а обучувачите односно координаторите на групите се обично 18-19 годишни деца.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.972
Поени од реакции
6.445
Луѓе, не е нормално родителот на 16 годишно дете да не знае во кои кругови иде детето, со кого другарува и сл. Не живееме во Америка, па до толку да не се слушне од некој за каков камп станува збор. Зарем ниту едно дете нема да проговори? Зарем ниту едно дете нема да биде истрауматизирано од таквите активност? Зарем ниту еден родител нема да препознае нешто невообичаено во однесувањето на своето дете?

Немојте ве молам да зборите и да се понашате ко да е нормален таквиот однос меѓу родител и дете. Да, сите сме биле на таа возраст и свесни сме за целиот хаос предизвикан од дивите хормони, но тоа никако не може да биде оправдување за таквата ноншалантност на родителот и немањето поима што се случува со неговото дете.

Мене ми е срам што читам, а не пак да поверувам дека е реалност. Интензивно се работи на упропастување на младината. Почнувајќи од дома! И не е доволен фактот дека повеќето од нас за ваквите проблеми кои се сè почести галамиме само низ социјалните мрежи и тоа само во акутната фаза на проблемот! Најлошото е што сето ова веќе добива хроничен карактер и бара итен интервентен третман. Не е доволно само таткото на девојчето да реагира и мајката на синот...потребни се реакции од повеќе родители чии што деца биле дел од кампот. Во спротивно на крај ќе искочи дека децата само погрешно си го протолкувале наративот.
Излезе еден па сега уште 7-8 ќе видиме што ќе биде, нема повеќе од 48 часа од првичните наслови, во најава е правна акција, само ништо не ги пере и родители на крај, не знам како немаат никаква комуникација со децата до таа мера да не знаат за вакви настани кои им се случуваат, не сериозно, што прават муабет со децата, за времето, за Лига Шампиони, за дали е солен ручекот, дали сијалицата не ја исклучил синот или ќерката, не можам да сфатам...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Појма немам, средно бев пред 9 години и знам дека постоеше кампот, баш го имам запамтено името sex scouts and rock&roll. Дечкиве што идеа по извидници кажуваа баш некои такви american pie причи ама никад не сум обрнал на внимание. Поинтересно ми било да одам на утакмици и да пијам на клупи тој период. Од тоа што знам организаторите се постари лица (не знам возраст, тогаш постари ми биле и 22 и 42 години), а обучувачите односно координаторите на групите се обично 18-19 годишни деца.
aha.Inaku zabavi od ovoj tip, american pie so bi rekol imase vo studentskite organizacii na fax. Ali si gi organiziraat samite clenovi, drugo e ako ima nekoj star pedi u muabetot. Mada i vo studentskite, imas likovi od 30 god :D

Ona so mi e smesno e devojcevo so otislo, aj roditelite ne znaele ama so mislela ona deka kje ima na vakov nastan, garant nekoja raspustena drugarka ja naterala

Kajgana Shop

На врв Bottom