Свирки и Maк Meтал

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Иако овде претежно металци читаат... али вечер у МФ у беверли тезга иаме... па кој е за тезга нека повели ... :helou:
Вие бевте тие у Хавана што свиреа на 30ти?
Една сугестија: на настап, у принцип ви идат луѓе што слушаат рок и метал, сигурно и вие не сакате фолкери да ви идат, така? Свирете малку потешка музика, а не геј рок лигави балади. Пола од публиката ја губите така.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Вие бевте тие у Хавана што свиреа на 30ти?
Една сугестија: на настап, у принцип ви идат луѓе што слушаат рок и метал, сигурно и вие не сакате фолкери да ви идат, така? Свирете малку потешка музика, а не геј рок лигави балади. Пола од публиката ја губите така.
Хахахаха, да ние свиревме... и на нашите свирки дефинитивно идат сите само не МЕТАЛЦИ , а лигави балади не свириме... иаме некој 3-4 балади само кој ги свирием при крај на свирка... и верувај дека не губиме публика доволно сум паметен за да знам како да егзистирам и да се пробијам... :smir:

и бај д веј.. ти си кој/а ??

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
Хахахаха, да ние свиревме... и на нашите свирки дефинитивно идат сите само не МЕТАЛЦИ , а лигави балади не свириме... иаме некој 3-4 балади само кој ги свирием при крај на свирка... и верувај дека не губиме публика доволно сум паметен за да знам како да егзистирам и да се пробијам... :smir:

и бај д веј.. ти си кој/а ??
По дифолт тоа значи песните не ви се доволно br00tal trve nekrokvlt за да ви дојдат металци односно се лигави балади :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
По дифолт тоа значи песните не ви се доволно br00tal trve nekrokvlt за да ви дојдат металци односно се лигави балади :)
фала али металци не ни сакам да ми доагаат на свирка... на која тезга си видел ти металци ? или кој свири метал на тезга... ?а проблем да не имаш ако се лигави балади ?

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
фала али металци не ни сакам да ми доагаат на свирка... на која тезга си видел ти металци ? или кој свири метал на тезга... ?а проблем да не имаш ако се лигави балади ?
Ја па нејќам да им праам муабет на луѓе што немаат смисла за хумор (и не забележуваат сарказам).

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
Многу лош пристап дечко...наместо да прифатиш критика и да слушнеш што сака публиката ти веднаш со навреди и себичност демек доволно си паметен за да знајш шо да свириш. Епа така не се работи во ниедна професија па ниту како музичар.
Еве јас како „металец“ и скоро сите мои другари одиме и на тезги. На газдите кај што свирите нема да им биди важно што мислиш ти за металците туку што мисли публиката а во нив и металците за вас.
И не знам зошто се рекламираш на тема за метал свирки кога нејќиш таква публика?

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Очигледно не ми ја сфати поентата. Ќе пробам да ти ја поедноставам.

На свирката во Хавана приметив многу од оние што стоеа во прв ред дека сакаат и малку потешка музика, кај многу луѓе го слушнав истиот муабет, дека би било добро да се почне со софт рок, но не и да се остане на тоа.

И беше само сугестија. Ако сакаш прифати ја, ако не сакаш не ја прифаќај, мене тоа не ме интересира.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
абе кој му се свига нека дојде кој не немора и не ме замарајте... само кажав што иам ајде поздрав :helou:

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
тезга е многу опасно и кул да свириш,а? сите ќе те сакаат?

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Абе тезгиче си е тезгиче, нема трте мрте, права ствар...

pojma_nemam

Пиво
Член од
27 јуни 2007
Мислења
288
Поени од реакции
1
M

M del Mar

Гостин
сабота, 16 јануари 2010
19:30 - 23:55
Skopje, Club Havana!

Impact Shop & Terror Void ви претставуваат IMPACT FESTIVAL!
Локација: Скопје, Клуб Хавана
Почеток: 19:30 часот
Цена: 200ден
Со секоја купена карта 10% ПОПУСТ во Impact Shop!

Бендови:

INFEST - Jagodina, Srbija
http://www.myspace.com/infestserbia

DISDAINED - Novi Sad, Srbija
http://www.myspace.com/disdainedserbia

FORMLESS TERROR - Skopje,Makedonija http://www.myspace.com/formlessterror

DEMENCY - Skopje,Makedonija
http://www.myspace.com/demency1

SKULLCRUSH - Bitola,Makedonija http://www.myspace.com/skullcrushband

1 година Impact Shop!

Г

Господ

Гостин
Да му се пљукнам ако пропуштам 16ти ради операцијава ќе се замозапалам

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Да му се пљукнам ако пропуштам 16ти ради операцијава ќе се замозапалам
...или ќе чекаш наредна година за Инфест да дојдат.
А за Скулкраш, они пред 2 месеци правеа промоција на албум, им следуваат уште многу свирки :helou:

Г

Господ

Гостин
Ме утеши една година:pos2:
Иначе за погоре,ако сакате да ви доаѓаат металци на тезга почнете да делите гага каиши со оние коцкине и од дома некое кондурче што му останало на некој роџак од војска.:back:

Kajgana Shop

На врв Bottom