Светско првенство [мажи] - Египет 2021 [13-31 јануари]

Кој ќе биде нов светски првак?

• Вкупно гласачи
    70
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.910
Поени од реакции
2.946
Ovie Spanija sekoja godina gi otpisuvame kao demek istroseni starci a sekogas site gi pleskaat bez problem.
So kakva rutina igraat toa e cudo, sekogas vadat nekoi oruzja od dzeb, ovoj Marchan iskina na piker na prvenstvoto, go iskopaa prv pat na ova prvenstvo.
Dvojkata Entrerios i Canellas funkcionira besprekorno, sekogas ama sekogas imaat odlicni resenija vo napadot, do 50 godini ovie ke teraat taka, a koga ke im se dodade i Dujshebaev ova e napad strava. :D
Plus go imaat Korales koj brani perfektno na prvenstvoto.
Pak ke bidat sampioni, dosadni stanaa :D

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Данска - Египет е сигурно најлудиот ракометен натпревар кој некогаш сум го гледал (можеби и воопшто спортски).

Неизвесност до крај, пресврти, луди голови, шокантни моменти, комплицирани судиски одлуки, храбри тренерски потези, ѕвезди што ја губат главата во критични моменти... Се што може човек да замисли во ракомет.

Штета за Египет, заслужија полуфинале, немаа среќа на натпреварот, но пред се штета што ова беше дуел во четвртфинале. Веројатно ќе биде клучниот меч на првенството. После ова, мислам дека Данска никој не може да ја запре....

Во секој случај Египет мислам дека е на добар пат да биде во битка за медали редовно во следната деценија.

За другите нема што да се каже, Шпанија предводена од голманот (како и секогаш), Норвешка и Унгарија би рекол сами се тепаа (иако не може да се заобиколи повредата на Сагосен. Шведска и Катар сосема очекуван исход со оглед на покажаното во групната фаза. Не ни требаше да игра Катар четврфинале (реално Аргентина си го заслужи).

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.963
Поени од реакции
9.594
Кој мислел дека Шпанија е отпишана со старцине се заебал гадно екипа со два голмана светска класа и Ентрериос (за мене еден од најдобрите бекови што сум ги гледал) со такво диктирање на темпо како саат коа сакаат да убрзаат,да забават непостојт Скандинавциве тераат еден стил затоа и ги оптегнаа особено од позиција десен бек им го расплакаја одличен скаутинг на слабата страна на Норвешка во одбрана.Од почеток фаворити за мене за злато затоа и на анктева гласав за нив негледав покомплетен тим од нив на клучни позиции.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.188
Поени од реакции
4.026
Светскиот првак (на Брестовац) Египет ќе игра денес полуфинале?? Ауу уствари не.. :D

Член од
5 март 2018
Мислења
17.151
Поени од реакции
19.546
Светскиот првак (на Брестовац) Египет ќе игра денес полуфинале?? Ауу уствари не.. :D
Која беда, на нас тренинг си правеа сите репрезентации, вклучувајќи го и Египет, а ти земаш тераш сеир за Египет!.
Автоматски споено мислење:

Сега кога ми отпаднаа Маџарите, сакав да освојат тие навивам за Шпанија, ама немам ништо против и Швеѓаните да освојат чисто само заради кајгана експертизите на почеток шо се правеа тука.:)

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.188
Поени од реакции
4.026
Која беда, на нас тренинг си правеа сите репрезентации, вклучувајќи го и Египет, а ти земаш тераш сеир за Египет!.
Тебе криво ти падна за Египет? :D

Египет не заслужи да оди толку далеку, пред се заради нивната бедна организација (со Хасанчо на чело) на првенството и тоа што сакаа на сила да земат медал.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.957
Реков нема голман Франција и баш тоа ќе ги кошта финале. Еве што е репрезентација со голман и без, пола екипа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom