Сатанизам

Thomas A. Anderson

Cheng-tao Ke
Член од
1 декември 2010
Мислења
187
Поени од реакции
50
На почетокот велев дека не сум, но останативе атисти ме прифатија како еден од нив, бидејќи не верувам во задгробен живот и не верувам во антропоморфни божества.
Пак ќе повторам, не ми е битно како ме нарекуваат, но јас не верувам во задгробен живот, во ангели, ѓаволи, семоќен бог кој казнува и наградува и слично.
А да кажеше во што веруваш :)

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.608
Поени од реакции
1.156
Па каде си видел ти сатанизмот да е против трчање на кеј за да се испуца негативна енергија? Дали ти знаеш воопшто дека сатанизмот воопшто не тврди за себе дека е единствената вистинска религија за сите, како што тоа го прават сите останати религии? Дали знаеш дека за да бидеш член, мора да си полнолетен? Која друга религија чека индивидуата сама да одлучи дали ќе биде или не дел од таа религија? Еве што пишува во дел од формуларите за членство:

http://www.churchofsatan.com/Pages/CS Basic.pdf

Затоа што ги сметам религиите за зло, за напаст која го гуши и назадува човештвото.
--- надополнето: Jul 15, 2011 11:04 PM ---

Чекањето беше поради моите работни обврски.:)
Zdravo Ipsissimus,:)
Gledam ushte go turkash kamenot:P,dali vo meguvreme konechno se zachleni kaj Satanistite,ideologija vo koja se prepoznavash.?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Zdravo Ipsissimus,:)
Gledam ushte go turkash kamenot:P,dali vo meguvreme konechno se zachleni kaj Satanistite,ideologija vo koja se prepoznavash.?
Здраво алф, не сум јас тој што го турка каменот, барај го Сизив кај оние што тврдат дека тие и само тие се вистинските, праведните, одбраните! Јас не го тврдам тоа. Еднаш ти кажав дека е сизифова цел да се мисли дека е можно да ги смениш луѓето, но очигледно не си ја сватил мојата мисла. Ако размислиш и ја погледнеш историјата ќе видиш кој се обидувал да ги смени луѓето од петни жили! Јас не сум тука за да сменам некого, тука сум да дискутирам, да се запознавам со луѓе кој се мој истомисленици и да разменувам искуства со нив. И во таа моја намера итекао го "го истуркав каменот до врвот". Се запознав со луѓе слични на мене, се спријателив и си разменуваме мислења! Мојата цел е и повеќе од исполнета.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.608
Поени од реакции
1.156
Mnogu me raduva shto si najde istomislenici,toa gledam te pravi mnogu srekjen.

Sepak vo tvojot post ne mi odgovori na prashanjeto ili namerno go izbegna.
Dali se zachleni vo tvojata omilena grupa na satanistite?
Kratko da ili ne.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Mnogu me raduva shto si najde istomislenici,toa gledam te pravi mnogu srekjen.

Sepak vo tvojot post ne mi odgovori na prashanjeto ili namerno go izbegna.
Dali se zachleni vo tvojata omilena grupa na satanistite?
Kratko da ili ne.
Не, немам таква намера.
Плус негледам каква врска би имало тоа со темава? Зошто те интересира мојот приватен живот?

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.608
Поени од реакции
1.156
Ti blagodaram za iskreniot odgovor.

Ostani mi so zdravje apostolu.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Не, немам таква намера.
Плус негледам каква врска би имало тоа со темава? Зошто те интересира мојот приватен живот?
Зошто немаш намера да бидеш дел од Црквата на Ла Веј кога нашироко ја објаснуваш како аутсајдер?
Не може да ти понуди истата подобри одговори на твоите прашања или...?

S

smexy

Гостин
Зошто немаш намера да бидеш дел од Црквата на Ла Веј кога нашироко ја објаснуваш како аутсајдер?
Не може да ти понуди истата подобри одговори на твоите прашања или...?
Или аџилакот повеќе му одговара :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А дали сатанистите јадат лук?
ја имам гледано филмој каде се докажва дека сатаната (а ваљда и негојте следбеници) бегаат од лук.
На пример дал сатанисто јаде пиперки печени лупени па со масло киселинка и лукче.... или дали во таратур клаваат и лук?

S

smexy

Гостин
А дали сатанистите јадат лук?
ја имам гледано филмој каде се докажва дека сатаната (а ваљда и негојте следбеници) бегаат од лук.
На пример дал сатанисто јаде пиперки печени лупени па со масло киселинка и лукче.... или дали во таратур клаваат и лук?
Да тоа се сатанистите од СТД.(Сатана Тим Драчево) кои како кромидари се најголеми непријатели на одгледувачите на лук.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Да тоа се сатанистите од СТД.(Сатана Тим Драчево) кои како кромидари се најголеми непријатели на одгледувачите на лук.
Ја неам лично нишо против сатанистите, да беа малце поозбилни можи и ќе подадов и јас документи за да ме примат во нивната хорда, али ми смета то шо забранват лук. Кај можам ја без лукче во пиперките, во таратурот... или накрај во буранијата да му клам ситно сецкано лукче... Мислам дека то му е голема грешка и дека на тој параграф изгубија доста муштерии

S

smexy

Гостин
Ја неам лично нишо против сатанистите, да беа малце поозбилни можи и ќе подадов и јас документи за да ме примат во нивната хорда, али ми смета то шо забранват лук. Кај можам ја без лукче во пиперките, во таратурот... или накрај во буранијата да му клам ситно сецкано лукче... Мислам дека то му е голема грешка и дека на тој параграф изгубија доста муштерии
Еми сега можеш да компензираш со кромидарник,онака убава тава една.
Башка научниците тврдат дека младо кромитче штити од црнки и бубуљици.
Распрашај дали како рисјаните можеш да си ги откупиш гревовите или пак со покајание да се "извадиш".

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.555
1.Ти ги гледаш раските на другите а не си ги гледаш сопствените даски! Дали христијанството не е копи паст на јудеизмот? Дали Јудеизмот не е копи паст на сумерската и бабилонската религија?
Јас ги посочив причините зошто го сметам христијанството за зло! Дали ти посочи кој се причините поради кој го критикуваш Сатанизмот? Бидејќи од тоа досега што го кажа, се се само стереотипи и невистини! Сатанистите не повикуваат духови и не го обожаваат ѓаволот!

2.Па кога Сатанизмот би бил обвинувач и противник на реал мадрид, тогаш можеби би користел фудбалска симболика и терминологија! Но Сатанизмот е противник и обвинувач на монотеистичките религии, па затоа и користи симболи и терминологија кој се однесуваат на нив! Зошто сатана? Затоа што на еврејски обвинувач и противник се вика - "SATAN" За сатанистот, зло е религијата, а таа е секогаш олицетворена во ликот и делото на нејзиниот бог! Што значи дека за мене симбол на злото се Јахве и Алах а не Сатаната, таа за мене е симбол на индивидуалноста, непокорот, вистината, правдата и интелектот.
3. И како тоа кога станува збор за сатанистички атеизам, тогаш тоа е парадоксално и глупо, а кога се зборува за христијански, парадоксално ама сепак имало логика?! Тие кажале дека неверуваат во бог, ама им се допаѓале принципите и пораките?! Па и мене ми се допаѓа тоа што сатаната им ги отворила очите на Адам и Ева давајќи им го интелектот - сознанието за добро и зло! Јас неверувам во ангели и ѓаволи, но сатаната за мене е оној што ја одкрива лагата на бог, го разодкрива во очите на Адам и Ева!

4. Во сатанизмот е јасно посочено кој се тие принципи и што преставува сатаната, но ти мислиш дека со неколку клипчиња на youtube и со слушање на лед цепелин, си дознал се.
Тие одговори и прашања на темава се сто пати одговорени, прелистај ја темава и ќе се увериш.

5. А зошто некој атеисти носат бели чорапи, а некој тегет? А зошто некој атеисти се нарекуваат атеистички христијани?
Ти изгледа не разбираш дека сите атеисти не се клонови еден на друг! Сатанистите кој неверуваат во задгробен живот, го сметаат христијанството како и останатите монотеистички религии за кочница на напредокот, за зло, за олицетворение на глупоста и манипулацијата! И затоа се против него! Стварно незнам што е тука нејасно!

6. За нас се мрачни и зли симболите кој порачуваат дека треба да си понизен, покорен, да го сакаш оној што те мрази...и слично! Бидејќи тие пораки и идеологија се создадени за манипулација, за создавање на совршени робови кој ќе направат се и ќе прифатат се ако доаѓа од највисокиот афторитет!
Сатаната за мене е оној што имал м*да да се спротивстави и да го разодкрие нарцисоидниот, суетен, самобендисан садист од библијата! Богот кој е олицетворение на суетата, себичноста и манипулацијата.

7. Кроули е најмалку разбраниот човек во историјата, ти незнаеш за него речиси ништо за да имаш право да го критикуваш! Информирај се, па потоа дојди тука и дискутирај со телемитите на форумов за него!

8. Па каде си видел ти сатанизмот да е против трчање на кеј за да се испуца негативна енергија? Дали ти знаеш воопшто дека сатанизмот воопшто не тврди за себе дека е единствената вистинска религија за сите, како што тоа го прават сите останати религии? Дали знаеш дека за да бидеш член, мора да си полнолетен? Која друга религија чека индивидуата сама да одлучи дали ќе биде или не дел од таа религија? Еве што пишува во дел од формуларите за членство:

http://www.churchofsatan.com/Pages/CS Basic.pdf

9. Затоа што ги сметам религиите за зло, за напаст која го гуши и назадува човештвото.
--- надополнето: Jul 15, 2011 11:04 PM ---

Чекањето беше поради моите работни обврски.:)
1. Христијанството не негира дека потекнува од јудеизмот. У ствари Христијанството е продолжение на јудеизмот парт 2, Новиот Завет.
Знаеш што е разликата? Токму тоа што го пишав продолжение и копија. Имаш еден филм кај што некој друг го земал истиот и му дал нов наслов и некои ситни измени, и имаш продолжение на втор филм.

2.-3. Ти уствари забораваш дека сатаната е симбол на зло, убиство, силување, предавство... Низ сите наоди било така до ден денешен. Пак истото ќе прашам зошто баш сатаната (која ги има горните карактеристики) е земен како симбол во идеологијата на Ла Веј. Не верувам дека бил до толку неинформиран дека сатана=зло.
Па има логика затоа што како што кажав, они не веруваат во Христијанството и не се религиозни, меѓутоа сметаат дека учењата на Христос, се за нив добри норми и стандарди за функционирање.
И сатанистичкиот атеизам би имал логика ако ми кажеш ти ние сме атеисти, но веруваме во исправноста на убиство, силување, ритуали со распнување на голи девици на крст наопаку, односно ние мислиме дека доколку некој сака тоа да го прави, треба да го прави. Значи сатанистите (оние на Ла Веј) го зимаат сатаната за симбол, којшто преставува зло. А нели не треба некому да му правиш зло (освен ако не заслужува). Зошто ондак си земал симбол на зло, од толку многу опции? Ете го парадоксот.

4. Организацијата им се вика црква на сатаната. Да се објасниме една работа, црква е верска односно религиска институција. Има милион организации низ светот (некои се и атеистички) имаат штабови, канцеларии, преставништва, (како што има и црквата на сатаната) меѓутоа само верските организации имаат црква. Затоа што кога се кажува црква се мисли или на верски објект (градба) или на верска институција (Македонската православна црква). Како и да е, и во двата случаеви, збориме за нешто религиско. Црквата на сатаната во Америка е регистрирана како религија. Значи атеистичка организација која што го има избрано симболот на сатаната во своите принципи дефинираат работи што се косат со тоа што е сатанско (или барем така викаат), а од друга страна се против религии бидејќи го уназадуваат општеството а самите тие се црква (религија). Ајде сега ти најди ми НЗС.

5. Разумен атеист не би го крстил својот син Бел Чорап или не би го крстил Атеист. У стилом здраво запознај се со син ми го крстив Атеист (затоа што јас сум атеист). Будалава (Ла Веј) неговиот роден син си го крстил Сатан. Значи чим си го крстил синот така иосвен ако не бил скроз отиден во мозокот, работата укажува на тоа дека фанатизмот на Ла Веј со сатаната (како симбол) било огромно. И тука одма ти паѓа во вода дека тука станува збор за некакви си сарказми и пародии. Ако е стварно така и ако таа твоја пародија и симболика ја мајтапиш со син ти или си го мразиш детето, или си многу луд у мозокот. Значи или си го мразел детето, или е скроз луд, или сатаната за него е нешто многу битно и значајно. Ако е третово, пишав што означува сатаната погоре.

6. А за вас ок се-таткоубиство, сквернавење на семејство и луѓе, кражби, силување? А сатаната (кога веќе зимаш работи од библиски и историски списи) уствари не бил самобендисан, нарцисоиден, себичен садист кога како Господова десна рака сакал да преку леб и погача, односно неблагодарно да ја зграби целата власт за себе, затоа што мислел дека е многу поспособен. Нарцисоидноста е уствари на врвот на карактерните особини на сатаната.

7. Го знам ова за Кроули, и прашањето ми е следно:

Каков кредибилитет има еден човек кој

-Бил наркоман
-Педофил
-Се оженил со ментално ретардирана жена
-Правел магии, повикувал духови и си фрлале клетви еден на друг со бившите си другари кога се карале.
-Тврдел дека слушал гласови, се упознавал со египетски богови, кои му кажувале што и како треба да прави.

Сакам одговор не како сатанист и пристрасно него објективно и логично, реално и како атеист кој се раководи по здравиот разум и логика.

8. Па никој не ти брани да трчаш на кеј, ама они за ритуал не одбрале трчање на кеј, него одбрале соби со свеќи, сите во црно, нацртан пентаграм, гола жена на олтар врз која подоцна најверојатно ќе се прават оргии, ла веј облечен како ѓавол вика хејл сејтан. Зошто баш тие им се ритуалите? Немој да ми кажеш цинизам, затоа што за тоа прашање се изјаснив горе.

9. Другар види што си пишал после 2 реченици

Дали ти знаеш воопшто дека сатанизмот воопшто не тврди за себе дека е единствената вистинска религија за сите, како што тоа го прават сите останати религии? Дали знаеш дека за да бидеш член, мора да си полнолетен? Која друга религија чека индивидуата сама да одлучи дали ќе биде или не дел од таа религија?

Затоа што ги сметам религиите за зло, за напаст која го гуши и назадува човештвото.

Значи ти викаш дека си сатанист, и дека кај сатанистите цениш тоа што не тврдат дека се вистинската РЕЛИГИЈА, и дека мора да бидеш полнолетен за да бидеш дел од таа РЕЛИГИЈА а од друга страна ги сметаш РЕЛИГИИТЕ за зло, за напаст која го руши и назадува човештвото?

Па синко, дали си свесен што кажа?
--- надополнето: Jul 19, 2011 10:48 AM ---
И во самата Библија вика дека самиот Антихрист ќе се претстави како лажен спасител, и дека ќе има многу деца на ѓаволот кои ќе се претстават како добротвори. Со други зборови не секој е она што мисли дека е или сака да е.

Kajgana Shop

На врв Bottom