Сатанизам

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Omam otvoreno na vremeto jas za hermetizmot ama temata ja snema u filozofija a raziel imase za telemata ...

imav i za gnosticizmot ama gledam nema interes pa taka bataliv ako en te mrzi baraj u arhiva u filozofija ako en gi izbrisale

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
телемити имаш на секој чекор шо немоеш да ги препознаеш
Те излажал некој.

разпрашај се малце за О.Т.О. ако толку те интересира ќе ти даам нешто да видиш немој вакви работи бе друже.
Баш постави ги тие работи овде,мене ме интересира нивниот контекст и нивниот извор.

И што муабет е тоа Телема значи волја?
Thelema=θέλημα;θέλω=Will=Волја.

Во книгите ќе најдеш Прави што ти е волја и нека биде цел закон,а не некои кратки извадоци или наслови да кажуваш.
Или пак "Прави што Волјата ти налага"
Може да биде и "Следи ја сопствената Волја"
Не читајте бре деца македонски преводи и не правете интерпретации на македонски.Смешно е.Do what thou Wilt и крај.

А што тие тоа на крајот Јинг Јанг?
AIA
IAI
Malakim,be praised. :)
...се тресат ташаци.

Нека не те интересира братче.Хер(м)етицизмот е за лузери.

С

Сатори

Гостин
Нека не те интересира братче.Хер(м)етицизмот е за лузери.
Човекот не ги привлекува само предметите, туку првенствено другите луѓе кои имаат исти или слични мисловни вибрации.
Хммм ... :back:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Човекот не ги привлекува само предметите, туку првенствено другите луѓе кои имаат исти или слични мисловни вибрации.
Хммм ... :back:
Да да.
ЛаВеј привлече еден куп погрешно насочени идолопоклоници и направи таратур од еден цел систем на верувања кој се градел со милениуми.Упростена,лоша фузија на сите алтернативни верувања,па дури и уништување на базичниот Сатанизам концептуализиран и пред неговото појавување.
Ама...имал харизма бе.Знаел да привлекува.

Твор. :)

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Баш постави ги тие работи овде,мене ме интересира нивниот контекст и нивниот извор.
Ти како што викаш О.Т.О. is dead. NOT REALY!
Во битола има заедница за О.Т.О.

И во други земји но не е како што беше порано.

До сите заинтересирани: Поздрав и Добро Здравје.
Прави што ти е волја и тоа нека биде цел Закон.
Буквите О.Т.О. се за Ordo Templi Orientis, Ред на Ориенталните Темплари, или Ред на Источниот Храм. О.Т.О. е Надворешен Телемитски Ред посветен кон високата цел: осигурување Слобода на Индивидуата и нејзиниот развиток во Светлина, Мудрост, Разбирање, Знаење и Сила преку Убавина, Храброст и Вештина, темелена на Универзалното Братство.
Ordo Templi Orientis е прв од големите Старо-Еонски редови кој ја прифати Kнигата на законот примена од Алиестер Кроулиhttp://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:if%28confirm%28%27http://www.geocities.com/trinu_camp/alister.html%5Cn%5CnThis%20file%20was%20not%20retrieved%20by%20Teleport%20Pro,%20because%20the%20server%20reports%20that%20this%20file%20cannot%20be%20found.%5Cn%5CnDo%20you%20want%20to%20open%20it%20from%20the%20server?%27%29%29window.location=%27http://www.geocities.com/trinu_camp/alister.html%27 во 1904 EV. Оваа книга прокламира Нов Еон во човечката мисла, култура и религија. Овој Нов Еон произлегува од единствена возвишена заповед: Законот на Телема, кој е Прави што ти е волја.
Овој Закон не треба да се разбере како дозвола да се прави секоја моментна желба, ами треба да се сфати како налог за откривање на својата Вистинска Волја и за нејзино исполнување; оставајќи ги другите да го прават истото на свој единствен начин. "Секој маж и секоја жена е ѕвезда". Законот на Телема може да се исполни само преку индивидуални напори на секој поединец. Сепак, многумина аспиранти кон Големото Дело на Телема имаат природна потреба за информации, упатување, пријателство или можност да им помогнат на братските аспиранти и да му служат на човештвото. Таквите аспиранти се добредојдени во О.Т.О.
ОТО на почеток беше здружен со Европската Масонерија, но повеќе не е Масонска организација, иако споделува одредена терминологија и традиции со Масонството. Комплексниот, но и фасцинантен историјат на ОТО може да предизвика интерес, бидејќи го расветлува потеклото на нашата сегашна организација и на нашите цели.
ОТО дејствува преку локални тела, кои се присутни низ целиот свет; повеќето членови партиципираат директно во едно или повеќе од нив. Постојат три нивоа на локални тела во самиот ОТО: Кампови, Оази и Ложи, кои се разликуваат според важноста и достапноста на разните услуги. Повеќето локални тела нудат предавања за магика, ритуали, кабала и други теми на интерес за Телемитите практичари. Многу тела ја изведуваат регуларно Гностичката Миса на EGC. Другите вообичаени локални активности вклучуваат изведба на групни ритуали (на пример, Ритуалите на Елевзина), публикација на билтен или журнал и кооперативни активности со други локални алтернативни религиозни групи. За да најдеш локално тело во твоја близина види ја листата за интернационални контакти.
Доколку сакате да се зачлените во ОТО многу информации се достапни за да ви помогнат во лоцирањето и контактирањето на локалното тело како би аплицирале за иницијација. Видете ја страницата за членството за деталите. Треба јасно да се разбере дека иницијантското членство во ОТО бара физичка церемонија и дека ние не нудиме никакви формални дописни курсеви или други далечински услуги. Сепак, неформалното допишување меѓу членовите е добредојдено.
ОТО е калифорниска корпорација која се базира на донации и федерално признат религиозен ентитет ослободен од даноци под IRS член 501c(3).
Љубовта е закон, љубов под волја.

С

Сатори

Гостин
Да да.
ЛаВеј привлече еден куп погрешно насочени идолопоклоници и направи таратур од еден цел систем на верувања кој се градел со милениуми.Упростена,лоша фузија на сите алтернативни верувања,па дури и уништување на базичниот Сатанизам концептуализиран и пред неговото појавување.
Ама...имал харизма бе.Знаел да привлекува.

Твор. :)
Ми ја промаши суштината на дефиницијата со која што сакав да ти пренесам одредени факти на делување во животот.Беше на комплетно интимна база. :)
Сепак, алтернативни верувања викаш?
Херетик. :)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
A ova Satanizam po ova OTO sistem ne e ok ...

se bara odgovor nadvor od sebe preku rituali toa e gresniot pat spored mene ...магика, ритуали, кабала

Se sto ima posrednici e LAZNO !!!

Na tvorecot - energijata ne mu trebaat posrednici , a cim nekoj ti vika igraj ritualno , skokaj ova ona toa e veke zaveduvanje na neiskuni dushi koi koga ke se svestat ke vidat na kraj kolku kura popushile ...

Ne jas Vi velam Satanizmot ne e patot !

Ne deka nemaat mok, ne deka nema tuka nesto, crni magii chuda za mene e toa normalno i postoi...no toa ne e patot ...toa e samo temnata strana od parickata, nisto poveke.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.972
Поени од реакции
143
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Сите поими како што се на пример Христијанството, Исламот, Хиндуизмот, Гностицизмот,
Будизмот и многу други многу јасно се дефинирани за разлика од поимот Сатанизам. Постојат разни објаснувања на тој поим.
На пример христијанските организации учат
дека сите нехристијански религии, како и сите форми на христијанство кои не
се под директна контрола на нивната организација, се поттикнати од
Сатаната и според тоа се некакви форми на сатанизам.
Од тоа произлегува комичен податок дека околу
75% од популацијата ја чинат сатанисти.
Исто така се тврди дека многу позитивни учења
и групации како New Age, Гностицизам,
Јога, Wicca, разни паганизми се директни сатанистички организации кои прават завера со основна намера да му служат на Сатаната. Таквите дефиниции создаваат голема
збрка која му угодува на "ловот во матно", на искривување на фактите и политичко пресметување со неистомислениците.
Затоа за да дадеме основни информации за овој поим, ќе ги поделиме сите форми на Сатанизам во неколку основни форми на појавување, занемарувајќи ги притоа сите празноверија и толкувања од типот "секој што не е со нас има рогови и опаш".

Во оваа тема ќе ги разработиме неколкуте видови на Сатанизам и ќе ги објасниме по убаво.

1. Религија Сатанизам
2. Готички Сатанизам
3. Малолетнички Сатанизам
4. Други форми на појавување на поимот Сатанизам
[/FONT]
Ти ако не ја отвориш таа тема нема кој друг... Кога го прочитав насловот знаев оти ти само таква тема можеш да отвориш. (немој лошо да ме разбереш).
ОН ТОПИК: Тоа најчесто се случува кога си во депресија и незнаеш што да сториш и затоа многу луѓе се нафаќаат на нови цели во животот, бидејки мислат оти ке бидат посреќни... Но на крајот секогаш завршуват лошо - УМИРАТ! НА МНОГУ ГРУБ НАЧИН.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Сите поими како што се на пример Христијанството, Исламот, Хиндуизмот, Гностицизмот,[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Будизмот и многу други многу јасно се дефинирани за разлика од поимот Сатанизам. Постојат разни објаснувања на тој поим.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]На пример христијанските организации учат[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]дека сите нехристијански религии, како и сите форми на христијанство кои не [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]се под директна контрола на нивната организација, се поттикнати од [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Сатаната и според тоа се некакви форми на сатанизам.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Од тоа произлегува комичен податок дека околу [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]75% од популацијата ја чинат сатанисти. [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Исто така се тврди дека многу позитивни учења[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]и групации како New Age, Гностицизам, [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Јога, Wicca, разни паганизми се директни сатанистички организации кои прават завера со основна намера да му служат на Сатаната. Таквите дефиниции создаваат голема [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]збрка која му угодува на "ловот во матно", на искривување на фактите и политичко пресметување со неистомислениците.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Затоа за да дадеме основни информации за овој поим, ќе ги поделиме сите форми на Сатанизам во неколку основни форми на појавување, занемарувајќи ги притоа сите празноверија и толкувања од типот "секој што не е со нас има рогови и опаш".[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Во оваа тема ќе ги разработиме неколкуте видови на Сатанизам и ќе ги објасниме по убаво.[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1. Религија Сатанизам[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2. Готички Сатанизам[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]3. Малолетнички Сатанизам [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4. Други форми на појавување на поимот Сатанизам [/FONT]
www.joyofsatan.com <=-- Citni <3

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
A ova Satanizam po ova OTO sistem ne e ok ...

se bara odgovor nadvor od sebe preku rituali toa e gresniot pat spored mene ...магика, ритуали, кабала

Se sto ima posrednici e LAZNO !!!

Na tvorecot - energijata ne mu trebaat posrednici , a cim nekoj ti vika igraj ritualno , skokaj ova ona toa e veke zaveduvanje na neiskuni dushi koi koga ke se svestat ke vidat na kraj kolku kura popushile ...

Ne jas Vi velam Satanizmot ne e patot !

Ne deka nemaat mok, ne deka nema tuka nesto, crni magii chuda za mene e toa normalno i postoi...no toa ne e patot ...toa e samo temnata strana od parickata, nisto poveke.
Nivnoto svakanje ne e taka,imash ubavi satanisticki sajtovi kaj so ke procitash,i se pravat preku meditacija,a ne ripanje okolu ogan ko retardi.
Nivnite veruvanja nemaat vrska so kretenite so kolat luge i gi jadat i tvrdat deka se satanisti.Tie ednostavno go preziraat hristijanstvoto [imaat dobri pricini].
http://www.exposingchristianity.com/Inquisition.html <=-- ne go preporacuvam za vernici,ne za drugo,nema da veruvaat. Za ateisti,citnete,interesno e.

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Абе темава забега скроз во друга димензија.
Ја отворив темава сатанизам колку толку да знаат луѓето Што е сатанизам и каде го има, општо мислење за сатанизмот е Човек што коли беси луѓе се иживува и слично,али далеку од тоа постојат други видови на сатанизам.Само колку за едукација.
А дојде, до тој степен , да се расправаме- Еј ти шо знаеш за ова бе иди легни си, или Де па ти кој ти го кажа ова вака така и се муабети на сосем трето нешто.
Залудно губење време ми беше ова сето...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Абе темава забега скроз во друга димензија.
Ја отворив темава сатанизам колку толку да знаат луѓето Што е сатанизам и каде го има, општо мислење за сатанизмот е Човек што коли беси луѓе се иживува и слично,али далеку од тоа постојат други видови на сатанизам.Само колку за едукација.
А дојде, до тој степен , да се расправаме- Еј ти шо знаеш за ова бе иди легни си, или Де па ти кој ти го кажа ова вака така и се муабети на сосем трето нешто.
Залудно губење време ми беше ова сето...
Da da.Tapa.Mnogu loshi stereotipi se vrtat za satanizmot.Mislam...ne loshi tuku nevistiniti.

Kajgana Shop

На врв Bottom