Г
Господ
Гостин
Реков дека постојат секти кои организираат масовни самоубиства а не дека сите секти и култови организираат масовни самоубиства а за тоа колкав е вкупниот број на самоубијци во споредба со оние секташите не знам.
Како што пишуваш и ти, тешкото е релативен поим од човек до човек . Секоја планина си има своја тежина. И цената на честа на еден самурај е (била) релативна работа, дури и во Јапонија.Пффф сега споредуваш баби и жаби. Сепуку се прави кога самурајот ке ја изгуби честта, и не сака да живее со срамот(многу голема работа во тоа време). Камиказите го даваат својот живот за нешто поголемо од нив, затоа и се наречени камикази. Ками = господ, Казе = ветер. И на овој последниов као божемски му дале избор за самоубиство, тој бил мртов како и да е.
Светот можеби не е розов, ама сигурно не е ни црн. Фрлање на животот поради тоа што немале пари во моментот, живеат на улица итн итн, се мизерни причини, ако се потрудиш, со време ќе добиеш "нормален" живот, ако се убиеш таа шанса ја немаш.
Во темава се зборува токму за овие вторите не за самураи, и втора светска војна.
И немојте со приказните кога ќе го допреш дното ќе видиш колку е тошко, тешкото е релативен поим од човек до човек, моментот кога ќе го допреш дното, знаеш дека од тука можеш само нагоре да одиш.
Ама се повеќе и повеќе станува наородот збир од мивки, кои се откажуваат на првиот чекор од напор.
...според мене, крајно осетлива и многу нормална личност може да биде доведена во таква очајна ситуација, а ја доведуваат болните и бесчувствителни умови со психичко пореметување и растројство...(ги исклучувам религиозните самоубиства)...Go osuduvam toj cin,toa za mene e psihicko poremetuvanje i rastrojstvo ,na tie lugje treba da im se pomogne so vreme pred da posegnat po svojot vizot,licno smetam deka vo toj moment ni oni samite ne se svesni deka si go odzemaat zivotot,samo bolen um spored mene moze da posegne po sopstveniot zivot
Најголеми муда, и да им се наместото на мозокот !Секој си одговара за својот живот , сам свој газда е , така има и право да си го одземе кога ќе посака , а најголеми муда треба за тоа .. крајно решение за привремен проблем