Самоубиство!

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Охооо...Животот ти е срање, немаш излез и едноставно неможеш да се бориш за подобрување на ситуацијата. Што мислиш ако се самоубие ке биде знак на храброст? Во таа ситуација полесно му е да се самоубие зашто неможе да се справи со својот живот.
Колку ни е лесно нас да јадеме гомна за тоа како ке се бориме за да ја подобриме ситуацијата а најголема тешкотија ни е кога ни лагува нетот.
Кога ке го допреш дното и ке се искачиш мпак нагоре, тогаш ке имаш право да зборуваш за борба. Не тврдам дека самоубиството е херојски чин, не не знаеш низ што минувал оној кој се решил на таков чекор.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Колку ни е лесно нас да јадеме гомна за тоа како ке се бориме за да ја подобриме ситуацијата а најголема тешкотија ни е кога ни лагува нетот.
Кога ке го допреш дното и ке се искачиш мпак нагоре, тогаш ке имаш право да зборуваш за борба. Не тврдам дека самоубиството е херојски чин, не не знаеш низ што минувал оној кој се решил на таков чекор.

Иронијата е во незнаењето...

Батали тоа. Предизвикот не е да ја завршиш играта порано туку како да се извадиш од гомната. Ако не си достоен за предизвикот боље побрзо стискај End game.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Иронијата е во незнаењето...

Батали тоа. Предизвикот не е да ја завршиш играта порано туку како да се извадиш од гомната. Ако не си достоен за предизвикот боље побрзо стискај End game.
Зошто мислиш дека постои предизвик за опстанок во тие ситуации?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Зошто мислиш дека постои предизвик за опстанок во тие ситуации?
Целиот живот е опстанок и предизвик за подобрување а не само тој период кога веќе размислуваш за самоубиство...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Целиот живот е опстанок и предизвик за подобрување а не само тој период кога веќе размислуваш за самоубиство...
Остави го делот на животот,зошто мислиш дека постои желба,мотив,предизвик или како сакаш наречи го,кај луѓето кои размислуваат за самоубиство?
Едноставно замисли дека поминал периодот на живеење и во тие моменти се живи мртовци.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Остави го делот на животот,зошто мислиш дека постои желба,мотив,предизвик или како сакаш наречи го,кај луѓето кои размислуваат за самоубиство?
Едноствано замисли деа поминал периодот на живеење и во тие моменти се живи мртовци.

Епа ако веќе се живи мртовци најлесно им е да се убијат а не да се обидат да се вратат на старите патеки. Едноставно го бираат најлесното нешто и со тоа испаѓаат послаби од луѓето кои решиле да го живеат животот каков и да е а не да се го завршат кога веќе нема надеж.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Епа ако веќе се живи мртовци најлесно им е да се убијат а не да се обидат да се вратат на старите патеки. Едноставно го бираат најлесното нешто и со тоа испаѓаат послаби од луѓето кои решиле да го живеат животот каков и да е а не да се го завршат кога веќе нема надеж.
Никој што се обесил не се вратил да каже зошто тоа било посилно од него.Многу е лесно од наша точка да кажуваме алтернативи и осуди,но во нивна кожа веројатно нема други патишта.Чинот на самоубиство е само печат дека човекот некаде згрешил и неможе да се врати на патот,неможе и несака.Моментите на размислувања се тие во кој става на кантер што може,а што неможе.Одлуката е негова,сигурно не му е лесно да си стави јамка на врат,но мора да е посилно од него чим така го завршува животот.

Г

Господ

Гостин
Абе it's tested and it aint easy:toe:
Според мене,способни за самоубиство се единствено луѓе
кои животот им го направил мозокот каша...Тоа е очајнички потег на
ментално осакатена личност,искуството ми кажува дека колку и да
си на дното ако си ОК со паметот нема да го сториш тоа.

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
..``нерви искинати, срушена надеж, безглави ѕверови на работ на разумот``... = Самоубиство... :)

Иако надежта последна умира... Сепак еднаш ке умре и ОП!, ете ти самоубиство.
Моменталната душевна празнина, моменталните расположенија, моменталната психичка состојба на човекот е информација која материјалниот дел од човекот ја користи и ја извршува во зависност од степенот на претходните фактори. Ако степенот на факторите е на изразито ниско ниво настапува самоубиство. Постои инстинкт кој се јавува при моментот кога сме неспособни да се `одбраниме` од, на пример, јажето при бесење. Тогаш ни се јавува потребата за живот :)... Но сепак е касно :smir:

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
За да извршам самоубиство би ми требало мнооооогу храброст,а јас ја немам,значи морам да сум овде и да се борам со се што ми преостанало.

Г

Господ

Гостин
За да извршам самоубиство би ми требало мнооооогу храброст,а јас ја немам,значи морам да сум овде и да се борам со се што ми преостанало.
Не постои доволно храбар човек на светот да си го одземе животот.
Само некој со поматен ум би го сторил тој чин.

K

Kamelija A

Гостин
Абе it's tested and it aint easy:toe:
Според мене,способни за самоубиство се единствено луѓе
кои животот им го направил мозокот каша...Тоа е очајнички потег на
ментално осакатена личност,искуството ми кажува дека колку и да
си на дното ако си ОК со паметот нема да го сториш тоа.
За какво искуство ти зборуваш со твоите 18 години?
Претпоставувам дека најголемиот проблем со кој што си се соочил досега е прашањето со кого да одиш на одмор или каде да ја дочекаш новата година.

Г

Господ

Гостин
За какво искуство ти зборуваш со твоите 18 години?
Претпоставувам дека најголемиот проблем со кој што си се соочил досега е прашањето со кого да одиш на одмор или каде да ја дочекаш новата година.
На годишен одмор не идам,нова година еднаш у 5 години дочекувам.
Не ме мачат проблеми како просечен потиштен тинејџер не се секирај.
Не секогаш годините се показател за искуствата на одредена личност,но добро тоа е твое размислување.

Знам...знаев еден што се самоуби од мое училиште.
Не бевме нешто блиски али сите знаеа дека е секташ.
И така лани еднаш по сабајлечки доаѓаат читаат соопштение тој и тој се убил,се имаше обесено:toe:
И после мајка му кажуваше кај директорот во последно време скренал психички.

Kajgana Shop

На врв Bottom