Самоубиство!

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
samoubijcite se bez'rbetni placipicki(четири збора без капс-лок,a подеднакво глупи.Нихилиста-та е џедај:)).

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Доста луцидно.
Но, воздржувај се од таква луцидност, а држи се повеќе до суштината на темата.
Правилата на форумот тоа го налагаат.
Благодарам на разбирањето.

Член од
26 август 2008
Мислења
88
Поени од реакции
3
Zasto lugjeto izvrsuvaat samoubistvo?Kako go opravduvate toj cin na odzemanje na sopstveniot zivot?
Temava ja staviv vo misterii poso za mene stvarno pretstavuva golema misterija!
Па човек со нормален разум не би го направил тоа, според мене.
Иначе по никоја цена не оправдувам самоубиство бидејќи тоа е кукавички чин... ма каков и да е проблем не е оправдување за тоа, све може да се преброди со дејствување или со време.
Имам една другарка која проба да се убие, испи 16 лексилиуми и заврши на болница... бидејки ми е многу блиска другарка, зборувавме за тоа... ми наброја милион "причини", а ниедна не беше вистинската.. ни таа не знаеше зошто го направи тоа. Можеби за да испадне "кул" пред друштвото?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Имам една другарка која проба да се убие, испи 16 лексилиуми и заврши на болница... бидејки ми е многу блиска другарка, зборувавме за тоа... ми наброја милион "причини", а ниедна не беше вистинската.. ни таа не знаеше зошто го направи тоа. Можеби за да испадне "кул" пред друштвото?
За тебе не биле вистински.
За неа сигурно биле и вистински и премногу болни за да ги издржи.

Сите имаме различен праг на толеранција. Имајте го тоа во предвид кога ги осудувате луѓето кои се обиделе да си го одземат, или си го одземале животот.

А, она со лексилиумот...Не си помислила дека не било потреба да испадне кул, колку што било потреба да повика за помош и внимание (иако на исклучително деструктивен начин)?

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Pa mislam deka i ne e mnogu kul koga site na ulica te pokazuvaat so prst: A ene ja onaa sto sakase da se ubie

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Pa mislam deka i ne e mnogu kul koga site na ulica te pokazuvaat so prst: A ene ja onaa sto sakase da se ubie
А зошто би те покажувале со прст?
Зошто би се дрзнале да ти судат?

Не си посегнал по било чие туѓо здравје или живот.
Си послегнал по сопствениот.
Кој е оној кој ќе ти предуси дали е тоа погрешно и вредно за потсмев?
Кој го има тоа право реално?

Член од
26 август 2008
Мислења
88
Поени од реакции
3
За тебе не биле вистински.
За неа сигурно биле и вистински и премногу болни за да ги издржи.

Сите имаме различен праг на толеранција. Имајте го тоа во предвид кога ги осудувате луѓето кои се обиделе да си го одземат, или си го одземале животот.

А, она со лексилиумот...Не си помислила дека не било потреба да испадне кул, колку што било потреба да повика за помош и внимание (иако на исклучително деструктивен начин)?
Имаше таа внимание од сите во друштвото, сите бевме подготвено да ја сослушаме, сериозно ја сфаќавме... ама од кога го направи тоа, веќе никој не ја сфаќа сериозно
И шо постигна таа со тоа? - Ништо, само изгуби

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496

E zosto de. Jas ne rekov deka tie go imaat toa pravo, fala Bogu, nejzin e zivotot i sto saka moze da mu pravi, ama da bideme realni, mislam deka devojkata nema da moze da izleguva so krenata glava relativno dolgo vreme po neuspesniot obid za samoubistvo

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ako nemate hrabrost da se samoubiete ne gi sudete i osuduvajte onie koi imaat hrabrost da se samoubijat.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
A da bese uspesen obidot ...ke mozese da izleze so krenata glava ?

С

Сатори

Гостин

Тоа го кажуваш ти, еве, го кажувам и јас и можеби уште 10 други луѓе на форумов ќе го кажат, ама бројката е над 19.000, а останатите 98,77% ќе зборуваат и ќе покажуваат со прст.

Сите некому судат.
Без исклучоци.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ne da im se voshituvate, no ne gi pravete picki koga nemate muda da se ubiete, i za toa treba hrabrost, da ides protiv instinktot za opsstanok.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
најголем грев е да си го одземиш животот.па вие мислете му ја како се плаќа грев.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom