Па човек со нормален разум не би го направил тоа, според мене.Zasto lugjeto izvrsuvaat samoubistvo?Kako go opravduvate toj cin na odzemanje na sopstveniot zivot?
Temava ja staviv vo misterii poso za mene stvarno pretstavuva golema misterija!
За тебе не биле вистински.Имам една другарка која проба да се убие, испи 16 лексилиуми и заврши на болница... бидејки ми е многу блиска другарка, зборувавме за тоа... ми наброја милион "причини", а ниедна не беше вистинската.. ни таа не знаеше зошто го направи тоа. Можеби за да испадне "кул" пред друштвото?
А зошто би те покажувале со прст?Pa mislam deka i ne e mnogu kul koga site na ulica te pokazuvaat so prst: A ene ja onaa sto sakase da se ubie
Имаше таа внимание од сите во друштвото, сите бевме подготвено да ја сослушаме, сериозно ја сфаќавме... ама од кога го направи тоа, веќе никој не ја сфаќа сериозноЗа тебе не биле вистински.
За неа сигурно биле и вистински и премногу болни за да ги издржи.
Сите имаме различен праг на толеранција. Имајте го тоа во предвид кога ги осудувате луѓето кои се обиделе да си го одземат, или си го одземале животот.
А, она со лексилиумот...Не си помислила дека не било потреба да испадне кул, колку што било потреба да повика за помош и внимание (иако на исклучително деструктивен начин)?
А зошто би те покажувале со прст?
Зошто би се дрзнале да ти судат?
Не си посегнал по било чие туѓо здравје или живот.
Си послегнал по сопствениот.
Кој е оној кој ќе ти предуси дали е тоа погрешно и вредно за потсмев?
Кој го има тоа право реално?
Тоа го кажуваш ти, еве, го кажувам и јас и можеби уште 10 други луѓе на форумов ќе го кажат, ама бројката е над 19.000, а останатите 98,77% ќе зборуваат и ќе покажуваат со прст.А зошто би те покажувале со прст?
Зошто би се дрзнале да ти судат?
Не си посегнал по било чие туѓо здравје или живот.
Си послегнал по сопствениот.
Кој е оној кој ќе ти предуси дали е тоа погрешно и вредно за потсмев?
Кој го има тоа право реално?
Haha dobra poenta. Dobro, sreka sto ne bil uspesen obidot.A da bese uspesen obidot ...ke mozese da izleze so krenata glava ?
Auu sega ke ispadne deka nie treba da im se voshituvame na tie sto se samoubile zosto tie bile hrabri?ako nemate hrabrost da se samoubiete ne gi sudete i osuduvajte onie koi imaat hrabrost da se samoubijat.
Највеќе не сметам дека е само патолошки феномен кој не потекнува од мислењето.Auu sega ke ispadne deka nie treba da im se voshituvame na tie sto se samoubile zosto tie bile hrabri?