Самодоверба

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
не мислам мн што мислат други повеќе си го претпочитувам своето мислење..верувам во самата себе дека сум способна и океј...имам мани знаам и во тоа верувам лол

Член од
29 декември 2012
Мислења
27
Поени од реакции
26
ако има некој да ми кажи би бил благодарен..имам 19 години ја изгубив самодовербата на најниско ниво дури и западнав во тешка депресија..сега се опоравувам и сакам да си ја повратам самодовербата ама и на повисоко ниво ..ме интересира дали со разговор од психијатар или психолог можи да се зголеми самодовербата..ама моментално сакам да имам таква самодоверба што никој ќе неможи да ми ја наруши а мислам дека со помош некаква ако ме насочи некој би можел ....
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 23:22 ---
ако има некој да ми кажи би бил благодарен..имам 19 години ја изгубив самодовербата на најниско ниво дури и западнав во тешка депресија..сега се опоравувам и сакам да си ја повратам самодовербата ама и на повисоко ниво ..ме интересира дали со разговор од психијатар или психолог можи да се зголеми самодовербата..ама моментално сакам да имам таква самодоверба што никој ќе неможи да ми ја наруши а мислам дека со помош некаква ако ме насочи некој би можел ....

Член од
9 април 2008
Мислења
790
Поени од реакции
357

Јас ќе ти помогнам контактирај ме по ПП.

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Пред распад и на самодоверба и ајде да речиме младоста, така замислено лежев дома и го прелистував мозоко ... Па ја најдов најважната страница- САМОДОВЕРБАТА, некој би а некој и не би сватил дека колку и да нејкиме да прифатиме и да мижиме на овај факт, сепак самодовербата е најклиучното и најсилното оружје за издигнување на личноста.

Каква депресија, одамна е погребана кај мене :D

Нити сум образован за ова а нити сакам, во мојот филм се се сведува на САМОУК човек. Али сепак успеав ! Сега сум на здрави уствари јебига, сега сум на челични нозе благодареќи на самодовербата ..

Член од
9 август 2009
Мислења
6
Поени од реакции
2
Имам пониска самодоверба од тоа што би сакала да имам,не викам дека имам премногу ниска самодоверба меѓутоа самодовербата и не ми е баш на најзавидно ниво...И многу пати си имам речено пред да заспијам "Од утре ќе бидам посамоуверена личност" и ништо ,утредента како се да паднало во вода...

П

Пепси_

Гостин
Имам пониска самодоверба од тоа што би сакала да имам,не викам дека имам премногу ниска самодоверба меѓутоа самодовербата и не ми е баш на најзавидно ниво...И многу пати си имам речено пред да заспијам "Од утре ќе бидам посамоуверена личност" и ништо ,утредента како се да паднало во вода...
Нема да ти порасне магично самодовербата,мора да направиш нешто во животот,некоја промена,треба да реагираш не биди пасивна,барај каде е проблемот,и реши го. :)

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Сигурно постои причина поради која имаш намалена самодоверба во себе...Најди ја таа причина,реши го проблемот и сум сигурна дека ке биде подруго. Б
иди истрајна и цврсто одлучна кога е во прашање тоа...
Не смееш да дозволиш ништо да те спречи ако сакаш да исполниш.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Си пробал нешто си успеал и те пофалиле тогаш расте самодовербата и обратно. Многу е тешко да се промени степенот доколку не се базира на искуство туку на мислење.

Член од
9 август 2009
Мислења
6
Поени од реакции
2
Нема да ти порасне магично самодовербата,мора да направиш нешто во животот,некоја промена,треба да реагираш не биди пасивна,барај каде е проблемот,и реши го. :)
Да,ќе мора да почнам од негде,од некоја најмала промена ,па ќе видиме времето ќе покаже :D Фала во секој случај,ќе се потрудам најмногу што можам да поработам на сопствената самодоверба во иднина :))

S

StormRage

Гостин
Самодоверба... нешто што го барам одамна во ова празно тело... а се крие. Излегува на површина понекогаш, понекогаш е само маска низ која во тие одлуки се крие несигурност ама толку добро да никој не приметува, незнам како би ја извадил на површина, знам дека некаде постои ама вака не ми е од корист...

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Исто и тука, мене срамот ме јебе.
Немањето самодоверба секогаш има поврзаност со нешто на пример срам, мислам дека неможе од "туку така" да се нема самодоверба
или па

Член од
21 март 2013
Мислења
379
Поени од реакции
1.080
Секогаш сум работела на мојата самодоверба. И, ја постигнав.
Како мала, воопшто немав.
Но, како почнав да се изградувам како личност...почнав да ги сфаќам некои работи.
Самодовербата е битна работа.
Многу помага во животот.
Ние ако не се сакаме самите, и ако не се цениме..не треба да очекуваме дека некој друг тоа ќе го направи.(y)

T

Tamora

Гостин
Во последно време воопшто немам самодоверба , можеби ако глумам самоуверена самата ќе си дојде. Луѓето чуствуваат и го користат тоа намерно или не намерно ......секогаш ми треба туѓата поддршка ако почнам да се занимавам со нешто .
Според мене никогаш не доволно добро завршена работата, измешани чуства на срам и страв се надевам дека ќе ми помине за брзо :place:

S

Stef Bachatero

Гостин
1.Постави си цел во животот
2.Направи план како да го постигнеш тоа
3.Големината на еден човек почнува со негова дозвола.
4.Почни да вежбаш (подигнува серотонин) се чувстуваш супер после вежбање.
5.Научи да медитираш и да размислуваш позитивно,кога и тоа да е најтешко извлечи лекција.
6.Забавувај се и живеј го максимално животот,немаш 10 животи :).
7.Опционално најди љубов и третирај го тоа добро.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
1.Постави си цел во животот
2.Направи план како да го постигнеш тоа
3.Големината на еден човек почнува со негова дозвола.
4.Почни да вежбаш (подигнува серотонин) се чувстуваш супер после вежбање.
5.Научи да медитираш и да размислуваш позитивно,кога и тоа да е најтешко извлечи лекција.
6.Забавувај се и живеј го максимално животот,немаш 10 животи :).
7.Опционално најди љубов и третирај го тоа добро.
Стеф, од 1-6 све ми е апсолвирано. На пример, под 3. почнав да се зголемувам со своја дозвола. Медитирам, позитивен сум, а кога ќе ме акне негатива, извлекувам поука а понекогаш и лекција. Е сега, под 7. опционално наоѓам љубов и го третирам тоа добро, ама опционално ми искача без везе понекад. Што би советувал во такви случаи? Како да ја редефинирам опцијата?

Kajgana Shop

На врв Bottom