Самодоверба

T

Tamora

Гостин
1.Постави си цел во животот
2.Направи план како да го постигнеш тоа
3.Големината на еден човек почнува со негова дозвола.
4.Почни да вежбаш (подигнува серотонин) се чувстуваш супер после вежбање.
5.Научи да медитираш и да размислуваш позитивно,кога и тоа да е најтешко извлечи лекција.
6.Забавувај се и живеј го максимално животот,немаш 10 животи :).
7.Опционално најди љубов и третирај го тоа добро.
Ова со вежбањето само јас се чуствувам лошо после ттренинг се гледам во огледало си велам џабе вежбам ....:ROFLMAO:
Се забавувам секако далеку од тоа дека сум повлечена тивка и немам пријатели.
План има ама преовладува стравот од неуспех , голем песимист сум се си мислам дека ќе се случи нешто дури и во моменти кога се е во најдобар ред јас размислувам што може да тргне надолу .(n)

O

Orion.

Гостин
Ова со вежбањето само јас се чуствувам лошо после ттренинг се гледам во огледало си велам џабе вежбам ....:ROFLMAO:
План има ама преовладува стравот од неуспех , голем песимист сум се си мислам дека ќе се случи нешто дури и во моменти кога се е во најдобар ред јас размислувам што може да тргне надолу .(n)
Правилна исхрана > тренинг :)

Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
Тогаш не заборавај да бидеш среќна и да размислуваш позитивно.
Позитивноста е како магнет,
тоа што го мислиш тоа и се счучува на некој начин.
Ако размислуваш позитивно си влечеш позитивни луѓе и ситуации околу себе.
Ако размислуваш негативно си влечеш негативности.
Откачи се што те влече доле и биди едноставно среќна(причини за тоа има доволно)
"Ако животот ти даде еден аргумент да бидеш несреќна,ти дај му 1000 аргументи и докажи му дека можеш да бидеш среќна"
:)
Секогаш постојат две солуции за гледањето на една ситуација.
Можеш на една ситуација да реагираш со позитивни мисли и на истата да реагираш со негативни и песимистички мисли.
Сами си бираме што и како.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Кога ќе сватиш дека си се спуштил толку ниско испод некого кој не вреди ни мал прст колку ти, е тогаш почнуваш да се цениш повеќе и стекнуваш самодоверба...И дознаваш колку вредиш уствари во споредба со некои кои имаат само напумпано его без покритие...
Самодовербата би требало да ја градиш на добра основа, реална вистина, а не на илузија и филмови дека нешто си што а всушност не си..Треба да се биде реален кој си и што си, и на таа основа да веруваш во себе и своите квалитети. Мрзам луѓе со ЕГО до плафон без реална основа за истото..самобендисани до бол..најнапорни се..

O

Orion.

Гостин
Кога ќе сватиш дека си се спуштил толку ниско испод некого кој не вреди ни мал прст колку ти, е тогаш почнуваш да се цениш повеќе и стекнуваш самодоверба...И дознаваш колку вредиш уствари во споредба со некои кои имаат само напумпано его без покритие...
Самодовербата би требало да ја градиш на добра основа, реална вистина, а не на илузија и филмови дека нешто си што а всушност не си..Треба да се биде реален кој си и што си, и на таа основа да веруваш во себе и своите квалитети. Мрзам луѓе со ЕГО до плафон без реална основа за истото..самобендисани до бол..најнапорни се..
А ако егоцентричноста ''има основа'' кај некого? Тогаш не ги мразиш?

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
А ако егоцентричноста ''има основа'' кај некого? Тогаш не ги мразиш?
Не, ако е оправдана со квалитет кој го поседува, ќе му се восхитувам на тоа што го знае или е талентиран за истото..И ја оправдувам неговата самоувереност!!! И подржувам ! Тогаш е здрава самоувереност! Само не ги поднесувам овие лудите што се умислиле дека се нешто што не се нималку...

O

Orion.

Гостин
Не, ако е оправдана со квалитет кој го поседува, ќе му се восхитувам на тоа што го знае или е талентиран за истото..И ја оправдувам неговата самоувереност!!! И подржувам ! Тогаш е здрава самоувереност! Само не ги поднесувам овие лудите што се умислиле дека се нешто што не се нималку...
Супер. Штета што не разликуваш самоувереност од комплекс на виша вредност(егоцентризам)

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Супер. Штета што не разликуваш самоувереност од комплекс на виша вредност(егоцентризам)

Јасно ми е, егоцентрик мисли цел свет се врти околу него.и све негово е најбоље и кога греши.. и постои само он и он и он и никој друг .... мисли само и исклучиво на себе ...Но јас зборував за здрава самодоверба ....
Претерано преценување со или без реална основа е исто ...Не ги поднесувам и двете варијанти ..Тоа е исто..

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Јасно ми е, егоцентрик мисли цел свет се врти околу него.и све негово е најбоље и кога греши.. и постои само он и он и он и никој друг .... мисли само и исклучиво на себе ...Но јас зборував за здрава самодоверба ....
Претерано преценување со или без реална основа е исто ...Не ги поднесувам и двете варијанти ..Тоа е исто..
Исто како што флерт и погледнување друга во диско = варање ?
Мислам дека ако ти дадам злато ќе ти посиви у рацете од што се пуваш дека нешто знаеш, а во глобала ни една реплика не ти држи вода ..

Он топик .. Само пристапот може да ти донесе среќни мигови, мисли и позитивна реакција и фидбек, тоа ти е исто као да почињаш бизнис со празни џебови, али јебига, еден начин ќе упали, не гледајте како се однесуваат кретени што имаат инфлуенца ради мама, тато или се темели на некој нивни успех во минатото или сегашноста, и тоа како добиваат RL лајкови фиктивно носејќи некои хедонистички чуства со нивната појава. Гледај ги оние што се голтари а придонесуваат да имаат луѓе околу себе и тие луѓе сакаат да имаат некој како нив покрај нив, зашто ? Затоа што тие луѓе можат да ти ја вратат самодовербта, со самото тоа што покрај нив ќе се чуствуваш среќен. Заеби вежбање тоа е минливо, барем сеа ебате можеш за 3 месци да се средиш. Најтешко е да имаш карактер кој ќе одговара на твоите предиспозиции. И само едно, никој несака лабилни личности , кога ќе кажувате нешто кажете го цврсто, со став, неемотивно со отворени очи и исправена глава, не тргајте поглед никогаш, и не наведнувајте глава пред некои кои мислат дека го имаат статусот во кругот. Ете ви ја ебаната самодоверба.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Незнам што симплицифираш и поистоветуваш нешто што не си го сфатил очигледно. Провокацијава на тема флерт ради мојот игнор таму, ја испука овде? Флерт е почеток на варање, не е исто што и варање..не сум го рекла тоа никад...Но за некого флерт е и поглед во очи(нонсенс), мене ми е многу подиректен пристап..Не вреди да ти објаснувам зашто твојата цел е да ти реплицирам затоа ме демнеш на сите теми..Фала најголем фан си ми!(y):icon_mrgr:
Твоето ниво е само чист напад со вреѓање, тоа зборува за тебе колку си слаб за дискусија па се служиш со ниски ударци...А сеа следи ме бар да е очигледно дека ме пратиш;)

Он..Самодоверба се постигнува со позитивни резултати и успеси во животот.Нема поголем лајф мотив и исполнетост од чувството дека вредиш и успеваш во целите што сам си ги поставуваш..Така се гради најчесто самодовербата, но може и да се сруши со истото - со неуспеси и разочарувања..

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Пробувам да го разберам овој поим, ама некако не ми оди....кој во кого да има доверба?! :pos:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Он..Самодоверба се постигнува со позитивни резултати и успеси во животот.Нема поголем лајф мотив и исполнетост од чувството дека вредиш и успеваш во целите што сам си ги поставуваш..Така се гради најчесто самодовербата, но може и да се сруши со истото - со неуспеси и разочарувања..
Абе ајде ..

Член од
14 септември 2013
Мислења
86
Поени од реакции
19

Kajgana Shop

На врв Bottom