Епа, ја сакам и ми оди математика и мислам дека електро би било добра шанса за тоа, но архитектура е моја животна желба. Ме плаши помислата за приемиот, и понекогаш не сум доволна сигурна дали сум подготвена за него. Ако студирате архитектура ви се молам дајте ми совет како да се подготвувам за него. Бидејќи електро е мојата втора желаба која не сакам баш да ја исполнам.
И јас ја сакам математиката, и мене ми одеше во средно, ама никогаш не размислив да одам на електро поради таа причина. Всушност, моите ме упатија да одам на „Отворен ден“ на електро, јас отидов, видов и си излегов. Сакавда студирам архитектура, се запишав, иако и јас со прир-математичка гимназија, немав никакво упатување кон факултетот. Сите нас не плашеше приемниот, многу од нас не бевме подготвени, ама желбата, и љубовта кон струката ќе те натера да поминеш преку стравот.
Башка, кога ќе го поминеш приемниот, ќе видиш дека тоа ти било гола вода во споредба со трудот кој треба да го вложиш на самите студии за да добиеш успех.