Сакам да студирам Архитектура

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
еј јас сега сум четврта и сакам да се запишам архитектура понатака што би ми препорачале , оти се двоумам меѓу архитектура и телекомуникации на електро?
А можеш малку подетално да ни ги објасниш причините поради кои се двоумиш? И што ти дава да мислиш дека ја сакаш архитектурата, а што телекомуникациите...?

Член од
25 август 2008
Мислења
12
Поени од реакции
1
Епа, да се запишам на архитектура е моја животна желба. Но помислата за приемниот ме плаши и искрено незнам како да се подготвовам за него. Додека електро е моја втора желба, или поточно судбина на некој кој ја сака математиката и природите науки. Но најповеќе ја сакам креативноста, и нејќам таа да згасне со студиите на телекомуникации. Ви се молам дајте ми совет како да се подготвам

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Епа, ја сакам и ми оди математика и мислам дека електро би било добра шанса за тоа, но архитектура е моја животна желба. Ме плаши помислата за приемиот, и понекогаш не сум доволна сигурна дали сум подготвена за него. Ако студирате архитектура ви се молам дајте ми совет како да се подготвувам за него. Бидејќи електро е мојата втора желаба која не сакам баш да ја исполнам.
И јас ја сакам математиката, и мене ми одеше во средно, ама никогаш не размислив да одам на електро поради таа причина. Всушност, моите ме упатија да одам на „Отворен ден“ на електро, јас отидов, видов и си излегов. Сакавда студирам архитектура, се запишав, иако и јас со прир-математичка гимназија, немав никакво упатување кон факултетот. Сите нас не плашеше приемниот, многу од нас не бевме подготвени, ама желбата, и љубовта кон струката ќе те натера да поминеш преку стравот.

Башка, кога ќе го поминеш приемниот, ќе видиш дека тоа ти било гола вода во споредба со трудот кој треба да го вложиш на самите студии за да добиеш успех.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Баш знајш да охрабриш бе бате :)

И кажа за лешовите кои професорите ги чуваат по плакари?

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223

По плакари? Јас колку шо знам, лешовите ги има во самите кабинети, во плакарите се само нивните капути...:)

V

Viktoranius

Гостин
Дали може некој што нема појма од математика и цртање да студира архитектура ?

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Јас сум сега за 8 одд ама би сакал да студирам архитектура :smir:
ама ај има време па ќе видиме

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38

Kakvi lesovi be, ovie psihopati da ne se?
Дали може некој што нема појма од математика и цртање да студира архитектура ?
Ne mozes be. Arhitektura se zasnova na matematika i crtanje.
Super odgovor. Ke zagazi covekot na arhitektura, pa posle ke si ja cuka glavata i ke si vika "Sto mi trebase da go slusam Serpico".

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Kakvi lesovi be, ovie psihopati da ne se?

Ne mozes be. Arhitektura se zasnova na matematika i crtanje.

Super odgovor. Ke zagazi covekot na arhitektura, pa posle ke si ja cuka glavata i ke si vika "Sto mi trebase da go slusam Serpico".
Ма, споменик ќе ми напраи, ќе вииш.

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Ојп :)
Денес ако не се лажам беше полагањето на приемниот :) Некој од кандидатите, добар и емпатичен да сподели импресии? :)

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
Ојп :)
Денес ако не се лажам беше полагањето на приемниот :) Некој од кандидатите, добар и емпатичен да сподели импресии? :)
Хеј!

Дап, вчера беше полагањето на приемниот, а воедно и објавувањето на резултатите... Баш се експресни. :)

Инаку, јас барем, добро поминав, прво го полагавме психо-тестот на кој за чудо извадив 20 поени, после тоа беше цртањето но паниката си го направи своето и утнав добар дел од задната страна... Но, во секој случај не беше ништо страшно освен моментот кога ќе кажеа: "Привршувајте, уште 5 минути имате!", а телото до пола само нацртано... :)

Како и да е, заклучно со денешниве резултати... од октомври и јас сум студент на АФ. :icon_bigg

Kajgana Shop

На врв Bottom