Сакам да знам!

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.263
Поени од реакции
2.438
Дали е потребен зелен картон за патување во Србија.Читав нешто дека од 1јан.2025 се укинуват зелените картони за србија.Некој инфо?
Лошо си читал, за секаде надвор од МК мора зелен картон.

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.262
Поени од реакции
38.375
...зашто на средина на секој дрвен праг меѓу двете шини на железничка пруга има метален штраф на чија глава има иста бројка? :toe:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.591
...зашто на средина на секој дрвен праг меѓу двете шини на железничка пруга има метален штраф на чија глава има иста бројка? :toe:
Za da te zbunat ako pochnish da gi broish! :D
Na koj shtraf mislich machna dusho?

Gleisverwerfung_ehem_Bf_Gütersloh_Ost_04_08_2013.jpg

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.551
Поени од реакции
10.386
Dali ima nekoja MK shkola, YT kanal ili slichno, da ima online kursevi za Angliski, za pochetnici (za postari lugje kako target grupa)?

Член од
14 февруари 2009
Мислења
512
Поени од реакции
1.729
Dali ima nekoja MK shkola, YT kanal ili slichno, da ima online kursevi za Angliski, za pochetnici (za postari lugje kako target grupa)?
На јутуб има доста канали од Срби и Хрвати што имаат видеа за учење на англиски. Знам дека доста Хрвати има во Ирска и почнаа да снимаат видеа за да им помогнат на постарите генерации кои заминале во Ирска. Има и од Македонци можеби нешто на јутуб, ама искрено сме помал пазар и не би рекол да има нешто многу. Друго, апликација Anki на телефон, на андроид е бесплатна, а за ајфон се плака еднократно. Апликацијате работи на SRS систем, Spaced Repetition System. Ако нема англиско македонски материјал, најверојатно има екс-ју англиски материјал. По 10-20 минути на ден, за година дена се учи јазик на добро ниво.

ViewSonic

Многулична на мајка
Член од
21 март 2025
Мислења
32
Поени од реакции
37
Некој да не има материјали за учење на CCNA 200-301?

Член од
12 март 2009
Мислења
21.300
Поени од реакции
17.484
Како се формира цена :cool:

Член од
23 март 2011
Мислења
1.192
Поени од реакции
1.085
Дечки,која е најпрактична апликација за времето, временската прогноза,и да е фри за андроид телефон.
Порано знаев ама сега нешто и тел менував ама ми треба многу.

Благодарам на одговорот однапред

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.906
Поени од реакции
6.479
Дечки,која е најпрактична апликација за времето, временската прогноза,и да е фри за андроид телефон.
Порано знаев ама сега нешто и тел менував ама ми треба многу.

Благодарам на одговорот однапред
Најточна што јас сум користел:
YR

Член од
15 јануари 2020
Мислења
972
Поени од реакции
3.202
Марија - женичка во години живее према патот за Волково од лева страна кај пругата. Се занимава со алтернативна медицина и живеела долг период во Русија.
Сум бил последно 2022.
Прашањето дали е уште жива/свесна и дали уште се занимава со алтернативната медицина?

Член од
12 март 2009
Мислења
21.300
Поени од реакции
17.484

Исти кучиња касаат исти луѓе, кој преку истите адвокати си наплаќаат одштета...

Kajgana Shop

На врв Bottom