Ми треба човек кој има вградено шпоред или фурна во кујната. Сакам да знам каде оди пареата и можната штета од истото како и кој бренд би ми го препорачал и зошто? Плус да ми ги каже и димензите топ ќе биде да знам дали долу може да имам уште една фиока?
Димензиите кај сите се различни, зависат и од брендот и од моделите кои ги продаваат.
Пареата кај шпоретите ојт нагоре шо е нормално, над шпоретот гарант ќе имаш наткасни/висачи (како сакаш речи ги) кои во зависност од материјалот најчесто голем дел од нив се ранливи, зато шо пареата преминува во водена состојба која ќе се таложи на иверката па ќе почни да пукна и скапува. За да се избегнит ова ќе си клајш аспиратор. Рерната и не е некој голем проблем, добро е регулирана и воглавно имет отвор за излез на пареата кај рачката за отварање. Није шо сне Југословениве купвиме Горење, така сне научени саде за ними знајме.