Сакам да знам!

Член од
7 март 2009
Мислења
1.173
Поени од реакции
846
Dali e podobra za pienje vodata koja pominuva niz filter vgraden pod cheshmata Ili voda vo bokal so filter Ili voda od aparat za voda vo plastichen kanister?
Ziveam vo stara zgrada I stari se dovodnite cevki taka da primetivam promena na bojata I parchinja od cevkite vo vodata.Koja mi e podobra solucija ako nekoj ima iskustva?
Не за џабе е кажано-Ново си е ново! Старите куќи и згради кои беа градени пред 40 и 50 години па и уште поназад веќе почнуваат да се јавуваат проблеми како истрошени цевки,стара електрична инсталација и ред др.проблеми,јас во бањата морав да ја менам цела водоводна инсталација ради изгниена цевка за вода а куќата е градена 1979-1981 ,и да не почнам да зборам што скоро низ сите македонски градови е потребна промена на веќе дотрајаните водоводни мрежи ама тоа е друга тема!
За твоево прашање мислам дека најдобро решение е активен јаглен филтер,нешто во стилот на ова едноставно решение оти убавината е во едноставноста! ;)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.690
Поени од реакции
11.797
Стариот пасош го зимаш заедно со новиот, само што ке му направат две дупки, а личната карта не ти ја земаат, но мора да ја носиш со тебе кога ке ја подигаш новата и тогаш старата ке ти ја исечат со ножици и ти велат да ја фрлиш ама некаде подалеку од местото од каде што си ги обновувал документите.
Смешки сте вие северџаните, ако ви смета името Република Македонија и несакате да ја зачувате отиди дома и исецкаја на мали парчиња и во корпа
Иначе стариот пасош можеш да не го земеш твој избор е

Член од
21 септември 2011
Мислења
716
Поени од реакции
2.212
Татко ми пред 2 месеца вадеше нова лична карта и старата му ја задржале најверојатно дека рокот на важност не и беше истечен. Инаку никогаш не ја барале старата лична карта ако и е истечен рокот.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.678
Поени од реакции
8.503
Јас преносов што слушнав, чекаше дечкото и побрзо му го донесоа
А ако мислиш дека не ги зимаат кога се сликаш тогаш дебело се лажеш, лк и возачка не зимаат само при подигање ти ги бараат за да ги сецнат од страна и ти ги враќа
Edno e patalec a drugo gatalec.
A poshto vo Avgust go zedov noviot znam koga mu dupnaja dve dupki.
Znaci drug pat ne pishuvaj gluposti zatoa shto ednostavno gi lazhish lujgevo shto imast potreba pd tocna informacija

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.690
Поени од реакции
11.797
Edno e patalec a drugo gatalec.
A poshto vo Avgust go zedov noviot znam koga mu dupnaja dve dupki.
Znaci drug pat ne pishuvaj gluposti zatoa shto ednostavno gi lazhish lujgevo shto imast potreba pd tocna informacija
Ти си го земал во август а јас се сликав пред два месеца и го земав пред две недели паталецу

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.678
Поени од реакции
8.503
Ти си го земал во август а јас се сликав пред два месеца и го земав пред две недели паталецу
Wowww
I patalecu koj te zaeba da mu go ostavish predvreme pasoshot?
Ili beshe i onaka istecen rokot.
Znavi 2 Meseci go cekashe pasoshot i dotogash beshe bez pasosh

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.690
Поени од реакции
11.797
Wowww
I patalecu koj te zaeba da mu go ostavish predvreme pasoshot?
Ili beshe i onaka istecen rokot.
Znavi 2 Meseci go cekashe pasoshot i dotogash beshe bez pasosh
Не ми беше истечен рокот до 2028 ми беше, сите ги оставаа па некои заради тоа се откажуваа од сликање, 3 саати ред чекав значи свашта видов, исто за подигање многу ги прашуваа дали си ги сакаат старите пасоши зашто ке треба да чекаат плус зашто не можеле да им ги најдат па ти сакаш верувај сакаш не

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.678
Поени од реакции
8.503
Не ми беше истечен рокот до 2028 ми беше, сите ги оставаа па некои заради тоа се откажуваа од сликање, 3 саати ред чекав значи свашта видов, исто за подигање многу ги прашуваа дали си ги сакаат старите пасоши зашто ке треба да чекаат плус зашто не можеле да им ги најдат па ти сакаш верувај сакаш не
Prijatele ti meshash kvacki i macki!
Edno e ti da go ostavish pasoshot a drugo e tie da ti go pobaraat ( nemaat zakonsko pravo).

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.678
Поени од реакции
8.503
Да де сите им викавме еве ви го пасошот :popce:
Pa koj ti e kriv.
Pasoshot vo Prilep nikoj ni ti go bara ni ti go saka. Pri podiganje ti vikaat daj go stariot da go dupnime i ti go vrajcaat.
A ti kaj i kako si vadel pasosh ne znam .
Bitno NE SMEE DA TI GO ODZEMI.

Jas gi imam ovde site pasoshi shto sum gi vadel vo zhivotot. A i vo edniot shto e zamenet pred povejce od 20 godini ushte mi stoi Neogranicenata Viza koja seushte vazhi makar shto pasoshot ima dupki na site drugi strani osven na taa so vizata.

A deka ima dovolno budali vo mk shto se partiski, malcinski i kakvi se ne vraboteni ne ni morame da objasnuvame.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.690
Поени од реакции
11.797
Pa koj ti e kriv.
Pasoshot vo Prilep nikoj ni ti go bara ni ti go saka. Pri podiganje ti vikaat daj go stariot da go dupnime i ti go vrajcaat.
A ti kaj i kako si vadel pasosh ne znam .
Bitno NE SMEE DA TI GO ODZEMI.

Jas gi imam ovde site pasoshi shto sum gi vadel vo zhivotot. A i vo edniot shto e zamenet pred povejce od 20 godini ushte mi stoi Neogranicenata Viza koja seushte vazhi makar shto pasoshot ima dupki na site drugi strani osven na taa so vizata.

A deka ima dovolno budali vo mk shto se partiski, malcinski i kakvi se ne vraboteni ne ni morame da objasnuvame.
Во пролет во пунктот без закажување вадев

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.659
Поени од реакции
797
Во пролет во пунктот без закажување вадев
Пасошите не ги задржуваат ги враќаат единствено што им прават дупки , ги враќаат од проста причина ти можеби имаш некоја виза и таа виза сеуште е со важност и кога ќе патуваш ке си го носиш и стариот пасош поради визата ова од мое лично искуство ти го кажувам поради немање место за печати морав два пати да го менувам пасошот и морав сите три пасоши да ги носам при влегување бидејки визата ми беше во првиот поништен пасош

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.678
Поени од реакции
8.503
Пасошите не ги задржуваат ги враќаат единствено што им прават дупки , ги враќаат од проста причина ти можеби имаш некоја виза и таа виза сеуште е со важност и кога ќе патуваш ке си го носиш и стариот пасош поради визата ова од мое лично искуство ти го кажувам поради немање место за печати морав два пати да го менувам пасошот и морав сите три пасоши да ги носам при влегување бидејки визата ми беше во првиот поништен пасош
Jas 20 godini patuvam taka. Vo site tie godini ja imam cela evropa proshetano i samo Ungarskite majmuni mi ja baraat vizata ( Stariot pasosh) da ja vidat.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.549
Поени од реакции
7.090
Личните карти ќе важат и после 12 февруари. А за возачките дозволи се знае ли нешто ?

Член од
7 декември 2021
Мислења
1.330
Поени од реакции
6.494
Слушнав дека на А1 ќе ги вклучат и eurosport каналите, денес или утре.
Дали некој знае дали е точно тоа?, оти сакам да гледам Austraia open.

Kajgana Shop

На врв Bottom