Mojso
uneducated knob
- Член од
- 14 септември 2009
- Мислења
- 4.743
- Поени од реакции
- 12.830
За тебе со МињолеИли со некое црвено лавче внатре...

За тебе со МињолеИли со некое црвено лавче внатре...
Оригинално, тоа ако сам ја уклучиш креативната жичка и да спремиш нешто.Ја прашав и ми рече дека не сакала да се трошам.Инаку како што гледам стално е заеднтерисирана за парфеми и такви работи.
![]()
Видеа можиш да спушташ од тука (внесваш линк од видеото на youtube и десно на стрелката) и после во powerpoint одиш insert/movies and sounds/movie from file за да го прикачиш видеото.Дали некој знае да ми појасни како да прикачам видео во презентација?Постои начин да се прикачи линкот во слајдот но дали има некоја страна преку која можам да го симнам видеото и да го прикачам во презентацијата?
Фала однапред![]()
супер совет...чудно е колку се радувате на мали работи,баш вакви какви што наведе...Оригинално, тоа ако сам ја уклучиш креативната жичка и да спремиш нешто.
Парфем да ти одбира друг е зезнато, зашто не на сите ни се допаѓа ист мирис.
Купи и нешто ситно што ќе може да го искористи, капче, шал, ракавици, марама ... ко за времево.![]()
Мислам дека во овој случај може да си ставиш надреден знак на зборот кој сакаш да го потенцираш барај правопис исклучок за нафреден знак и акцентирање.Прашањево ми дојде при пишување на пост и малку е "проблематично" неговото поставување овдено не ми се отвара цела тема, па да се изгубиме во преводот. Пред да ме нападнете за "мешање, преземање" правопис од др јазици, би сакал убаво да прочитате што прашувам. Дали во нашиот јазик има акцентски знак (надреден знам дека има и за .... не го бива, барем во случајов) и, ако нема како се потенцира одредена буква во специфични ситуации. Конкретно, прашањето би било: (некаков муабет за проблем и следува одговор) Тоа се решава во од. Вака напишано изгледа како грешка или како неписмен да го пишувал. Како да го означам "о" во "од" за да го добие значењето "во чекор со"?
Или, поедноставно, дали е правилно ставање ^ или ' над буквата, или има друго правило. Знам дека ѐ и ѝ се нешто сосем друго и нив не ги чепкам. Како да напишам "о" како нив?
u slucajot sto go navede sepak mislam nadreden znak se stava (`) dodeka pak akcentot igra uloga vo govorot ne vo pravopisot.Прашањево ми дојде при пишување на пост и малку е "проблематично" неговото поставување овдено не ми се отвара цела тема, па да се изгубиме во преводот. Пред да ме нападнете за "мешање, преземање" правопис од др јазици, би сакал убаво да прочитате што прашувам. Дали во нашиот јазик има акцентски знак (надреден знам дека има и за .... не го бива, барем во случајов) и, ако нема како се потенцира одредена буква во специфични ситуации. Конкретно, прашањето би било: (некаков муабет за проблем и следува одговор) Тоа се решава во од. Вака напишано изгледа како грешка или како неписмен да го пишувал. Како да го означам "о" во "од" за да го добие значењето "во чекор со"?
Или, поедноставно, дали е правилно ставање ^ или ' над буквата, или има друго правило. Знам дека ѐ и ѝ се нешто сосем друго и нив не ги чепкам. Како да напишам "о" како нив?
Зошто си го ставил комунист под наводници? Човекот си бил комунист и основоположник на нашето беспрекорно високо образование.јас знам ама сакам да знам,кој од вас знае, кој „комуниста“ ова го кажа?
„Да ми наредеше партијата и мајка ми ќе ја утепав“
( во врска со масовните и поединачни убиства во Македонија по 1945 год. а и самиот учесник во нив)
Epa da, striktno akcentski znak nema, posto maltene edinstven slucaj e ovoj, a za da go potenciras „od“ kako cekor a ne kako predlog kje stavis nadreden znak: (`) kolku da bide pojasno za citatelot bez razlika sto ne e pravilo.[DOUBLEPOST=1454212565][/DOUBLEPOST]Sakam da isprintam nesto na staklena casa, kade moze toa da se izvede? Polyesterday mi kazaa deka ne printaat..
Epa da, striktno akcentski znak nema, posto maltene edinstven slucaj e ovoj, a za da go potenciras „od“ kako cekor a ne kako predlog kje stavis nadreden znak: (`) kolku da bide pojasno za citatelot bez razlika sto ne e pravilo.[DOUBLEPOST=1454212565][/DOUBLEPOST]Sakam da isprintam nesto na staklena casa, kade moze toa da se izvede? Polyesterday mi kazaa deka ne printaat..
Ванчо??????????????????јас знам ама сакам да знам,кој од вас знае, кој „комуниста“ ова го кажа?
„Да ми наредеше партијата и мајка ми ќе ја утепав“
( во врска со масовните и поединачни убиства во Македонија по 1945 год. а и самиот учесник во нив)