Сакам да зготвам: ... помош!

  • Креатор на темата Креатор на темата Black Swan
  • Време на започнување Време на започнување
Доколку сака некој да прави пица на малце поразличен начин еве. Ова е ролована пица,брза лесна и вкунса (испробано)
Се надевам ќе ви се допадне :)
 
Deca, aj da ve prasam...
Imam jagneski rebra vo dlaboko, ne e golemo parce, no pominaa veke 7 meseci otkako stoi zamrznato,.ke go biva li!?
Dajte nekoja ideja kako da go spremam:)
 
Deca, aj da ve prasam...
Imam jagneski rebra vo dlaboko, ne e golemo parce, no pominaa veke 7 meseci otkako stoi zamrznato,.ke go biva li!?
Dajte nekoja ideja kako da go spremam:)
Седум месеци.. тие веќе немаат ни вкус ни нутритивни вредности, јас би ги фрлила.
 
Ако е салам замрзнато на пониска температура нема гајле никакво, рецепт одбериси по твое.. 50% од пилешкото кај нас е над година замрзнато уште пред да стигни до маркети..влечкано од Бразил по замрзнувачи..Остај датумите пресни на нив :D
 
Deca, aj da ve prasam...
Imam jagneski rebra vo dlaboko, ne e golemo parce, no pominaa veke 7 meseci otkako stoi zamrznato,.ke go biva li!?
Dajte nekoja ideja kako da go spremam:)
До пред 10тина години сите вака го чувавме месото, цели свињи сме колеле. Јагнешкото е поспецифично ако се мрзне и може да има малку полош вкус поради лојот, пожелно е да се конзумира побрзо, али ако било добро замрзнато во фрижидер за длабоко треба да е ок.
Автоматски споено мислење:

Седум месеци.. тие веќе немаат ни вкус ни нутритивни вредности, јас би ги фрлила.
Пилешкото и морската риба што ја носат во државава е бетер, бразилското на пример е од воените резерви на Бразил (го менуваат на одреден период тоа што им е оставено за резерви и го даваат за ниска цена на држави како нашава).
Начинот на подготовка повеќе игра улога околу нутритивните вредности.
 
Динстано свинско месо што како? На која температура? Шпоретов има 1-9 значи на 3-4 некаде? Вода треба и колку? Кои зачини идат тука? @shumecha.tableta @Torchyrus и остали помагајте :icon_mrgr:
 
Незнам дали е за темава ама има ли некој искуство со ова ? Колку зејтинче си бара или може скроз без него и време за подготовка на стекче и помфрит колку е отприлика
 
@shumecha.tableta - Како ти беше Инста? Едно време те пратев, па менував профили нешто. Сега те немам... Ми треба инспирација за новогодишна трпеза :)
 
Ја купив шишаркава во продавница од одделот за храна. Знае некој што треба да правам со неа?

IMG_20201226_170525.jpg


@коцка чичко гугл вика дека ова се вика italian stone pine. Може ти знаеш нешто.
 
Идеја за крцкави печени компири?
Имам правено на следниот начин: се варат малку време, и после во тава се зачинуваат и во рерна.
Ме интересира какви зачини ставате :D
 
Идеја за крцкави печени компири?
Имам правено на следниот начин: се варат малку време, и после во тава се зачинуваат и во рерна.
Ме интересира какви зачини ставате :D
Кога ќе се подиспари водара, земи во еден подлабок сад исфрлај ги да се изгмечат, ако ти е страв така да не ти испопаѓаат со една дрвена лажица мешај ги да се пиросаат, да фатат како пире изгмечено по краевите, тоа кога ќе се испечат цело ќе настане крцкаво уствари :) за зачини јас користам често онакви bbq, зачини за скара, и плус може малце рузмарин :)
 
Идеја за крцкави печени компири?
Имам правено на следниот начин: се варат малку време, и после во тава се зачинуваат и во рерна.
Ме интересира какви зачини ставате :D
За компири печени јас ги сечам како помфрит, измиени во вангла и ги мешам со зачини па ги ставам да се печат. Е са од зачини ... Клавам многу. Ама па мме мн е вкусно. Имам еден "за пилешко микс", мајоран, рузмарин, лук во прав и уште едно нешто шо редовно заборавам има внатре, кога имам сушен кромид, плус сув магданос и малку сол и буковска. :love:

Ова го пишам за зачините, вака како шо ги печам не се крцкави, внатре се меки, надвор се крцкави и суви.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom