H
HITCH
Гостин
А кечапот нема масло???Не мора. Само со вода и сол свари ја. После одозгора малку кечап и кркај![]()

За варење палента треба масло, инаку е за никаде. Постам за Велигден, верувај ми доста рецепти сум пробала.

А кечапот нема масло???Не мора. Само со вода и сол свари ја. После одозгора малку кечап и кркај![]()
Се јави човекот што многу пости хахаДајте нешто посно без зејтин зошто ќе паднам во несвест за брзо време)
Мармалад имаш милион врсти, ориз како сутлијач, тоа е без масло, само вода и шеќер, убаво е. Чекај ќе ми текне што јадев првата недела.Прв пат постам во животот и тоа се решив до крај без масло. Ама веќе компири,зелка и некоја си супа од зеленчук (се варено само со вода и сол,што во уста не се става) неможам да го јадам,ми се блуе.Навистина незнам како живеат вегетаријанците,не ми е јасноПа и тоа локумот гаден...ем ни алва јадам,ни пак некогаш сум јадела зеленчук и овошје.
Од толку што кукам цел свет разбра дека постам![]()
Леле ти на прва најтешкото си го одбрала...Солено хич солено мисли!![]()
Во тестото за тестенини се става масло.Леле ти на прва најтешкото си го одбрала...
Вари шпагети и макарони без зејтин (пази само на кесичката читај да не има јајца во нив). Потпечи ги со растителен кашкавал и топ јадење имаш..![]()
Не ми текнало тоа на тоа.Во тестото за тестенини се става масло.
Не ја срди! Штом си одлучила не чини да ја предомислуваш. :smir:Не ми текнало тоа на тоа.
Кечапот нема масло.........Убо си рече детето!А кечапот нема масло???Мажи... :pehar:
За варење палента треба масло, инаку е за никаде. Постам за Велигден, верувај ми доста рецепти сум пробала.![]()
Од каде тоа дека има масло во тестенините? Мислиш на можни трагови од масло или навистина како ставка во подговотката има масло? Ако мислиш на трагови од растително или животинско масло тогаш таа веројатност ја имаш кај безмалку 100% полупроизводи (вклучувајќи ги и супите).Во тестото за тестенини се става масло.
Od kade pa sega vo kecapot maslo?А кечапот нема масло???Мажи... :pehar:
За варење палента треба масло, инаку е за никаде. Постам за Велигден, верувај ми доста рецепти сум пробала.![]()
Во тоа е проблемот,што јас цел живот јадам месо,без сирење не седнувам и не јадам салати без узоСпанаќ и ориз исто ова во тепсијаЗначи, спанаќот се обарува малку. Потоа го цедиш малку спанаќот и го ставаш во подлабога тепсија, го додаваш оризот, ставаш малку вода, зачини и потпекуваш во рерна. Не треба масло.
--- надополнето ---
Не ја срди! Штом си одлучила не чини да ја предомислуваш. :smir:
А Леандра прво да ни каже што јаде, оти јас како му завлегов на оризов...
--- надополнето ---
Свари палента без масло, остави ја да се олади. Земи модар патлиџан и обичен патлиџан, обарена брокула, кромид, сето ова исечи го на ленти. Истурија палентата во тепсија нареди се одозгора стави зачини и потпечи го малку.